facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Saleghem Krekengebied

Saleghem Krekengebied

Info

Het Saleghem krekengebied met zijn Natuur.huis Panneweel is het kloppend hart van de afdeling Natuurpunt Waasland-Noord.

Geschiedenis

Het gebied bestaat uit ondiepe kreekplassen tot max. 2,5m diep met veelal zacht hellende oeverovergangen en verlandingsvegetaties met drijftillen.
Samen met de soms bloemrijke dijken, de populieren en de vele knotwilgen vormen ze een landschap met een rijke natuur dat de moeite waard is om te behouden. Langsheen de kreek beheren vrijwilligers van Natuurpunt Waasland Noord diverse gebieden.

De Kreken zijn gelegen aan de overgang tussen de polders en de Wase zandstreek. Wilgenstruweel, gras- en hooilandjes als overgang naar de omliggende, veelal zandige dijken.
De vele rietvegetaties vormen een ideaal woongebied voor Kleine Karekiet, Bosrietzanger, Rietzanger, Blauwborst, Rietgors, Waterral en Bruine Kiekendief. De bloemrijke hooilandjes met Grote ratelaar, Echte koekoeksbloem naast rietkragen met Grote boterbloem en drijfzomen met Moerasvaren
Het Panneweel is een, voor onze streken, unieke verzameling van drijftilvegetaties met Galigaan en Wateraardbei naast zanderige singels met enkele zeldzame zeggesoorten en wilgenstruweel.

Wat heeft dit natuurgebied te bieden:

De rolstoelwandeling loopt rondom de kreekplassen. Samen met de soms bloemrijke dijken, de populieren en de vele knotwilgen vormen ze een landschap met een rijke natuur. Enkele welen zijn nog stille getuigen van de vroegere dijkdoorbraken. Langsheen de kreek beheert Natuurpunt diverse percelen. Vele van deze percelen zijn niet vrij toegankelijk, maar vanaf de dijken of via de veldwegen zijn ze goed te benaderen.

Het Sint-jacobsgat is vrij toegankelijk en heeft een kort bewegwijzerd wandelpad. Dit gebied wordt begraasd door paarden en runderen met zachte overgangen tussen grasland en boomopslag.

Het grote werkingsgebied van Natuurpunt Waasland-Noord reikt verder dan alleen maar het Saleghem krekengebied. Bekijk en bezoek ook onze andere natuurparels, http://www.panneweel.be/index.php/natuurgebieden.

Adres: Krekeldijk 2, 9170 Meerdonk, Oost-Vlaanderen, Belgium
Telefoonnummer: 0485312842
Stad: Meerdonk
Route: Krekeldijk 2
Postcode: 9170



op zoek naar gerelateerd: Wandeling Meerdonk, Meerdonk tulpen, Wandelen Sint-Gillis-Waas, Meerdonk tulpen 2022, Natuurhuis Panneweel, Wandeling Panneweel, Natuurpunt wandelingen, Komoot wandelingen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Sup Fever Sup Fever 1 km SupFever is de mobiele SupSchool voor de regio Waasland, Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland...
Rock Saleghem Rock Saleghem 2 km Jaarlijks gratis festival in het park van Meerdonk www.rocksaleghem.be
Recensies
Mooie omgeving in dit ipen polderlandschap. Een ontdekking
Tussen dd koetjes wandelen.
Aanbevolen activiteitenWandelen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid