facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Rouge-Cloître

Geschiedenis

Rouge-Cloître est un lieu-dit à l'orée de la forêt de Soignes, au sud-est de la ville de Bruxelles. Il est en bordure de l’agglomération de la commune bruxelloise d'Auderghem dont il fait administrativement partie.L'ancienne abbaye du Rouge-Cloître a donné son nom au lieu-dit agrémenté de plusieurs étangs. Le lieu est très fréquenté par les artistes et les amateurs de nature qui sont attirés par le charme de l’ancien prieuré, et sa position de porte de la forêt de Soignes.Par ailleurs, le peintre Léon Houyoux s'est établi à la Conciergerie du Rouge-Cloître.Voir également Prieuré du Rouge-Cloître Rue du Rouge-Cloître Drève du Rouge-Cloître

Adres: Gooik
Stad: Gooik


Recensies
Prachtige lokatie !historie en natuur gaan hier samen ...alles super onderhouden...heel rustig omgeven door mooie tuin.
Gewoon toevallig langsgereden met de fiets: zeker een uitgebreider bezoek waard.
Gaan vissen op de vijver. Danku aan de mensen die ruzie liepen te maken met de politie uiteindelijk een deel van men vaste stok in het water. Vriendelijk gevraagd op de facebook groep als ze het vinden mij een bericht te sturen. Krijg je doodleuk een bericht beter kijken op je spullen.
We kwamen voor de fototentoonstelling maar we komen zeker terug om nog eens te wandelen.
Een oase van rust in de rand van Brussel.
Het domein van het Rood Klooster is waarschijnlijk Brussels meest onderschatte toeristische attractie. Het gerestaureerde klooster met de omliggende vijvers is prachtig; er zijn verschillende speeltuinen voor de kids. Het geheel sluit aan op het Zoniënwoud, hetgeen het tot een ideaal jog-en wandelterrein maakt.
Prachtige locatie voor wandelingen. Ook takeaway als je in boerderij aankomt zolang voorraad
Leuke plaats voor een wandeling. Priorwoning staat nog een jaar in de stelling. Zal mooi zijn als het af is. Nu ligt alles er wat vervallen bij.
Zalig om te wandelen
Een heel prachtig domein om in te wandelen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid