facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Ronde van Haspengouw - Men

Ronde van Haspengouw - Men

Info

Wielerwedstrijd voor amateurs en masters

Geschiedenis

De wielerwereld kent een variëteit aan wedstrijden. Ook in ons land leeft de wielersport gelukkig nog volop.

De voorbije jaren tekent zich echter een trend af die het wielrennen in de toekomst zal veranderen. Tot spijt van wie het benijdt.

Competitiesport op het hoogste niveau lijkt voor de meeste jongeren nauwelijks nog haalbaar. De combinatie van studie of werk met een doorgedreven training is in deze prestatie gerichte maatschappij voor velen een onmogelijke opgave. Weinigen kunnen zich de luxe permitteren om te investeren in een lucratieve sportcarrière. Een elitair gebeuren waar nogal wat jonge mensen de neus voor optrekken….

Tegenpool in deze ontwikkelingen vormen de opgang van het wielrennen in de categoriëen van amateurs, masters, cyclosportieven of fun-klasse. Vertegenwoordigt in een rits wielerbonden allerhande, groeien deze sporttakken heftig. De reden is niet ver te zoeken. Het zijn wedstrijden die op maat zijn gemaakt voor de doorsnee sporter, en perfect combineerbaar met gezins- of beroepsbezigheden. Het niveau van dergelijke wedstrijden is trouwens van zo’n hoog gehalte om regelmatig elite-renners of profs onder de deelnemers aan te treffen.

Zijn deze wedstrijden voornamelijk ééndagskoersen, dan wordt vooral in het buitenland hier en daar begonnen met het organiseren van meerdaagse rittenwedstrijden. In Vlaanderen staat er momenteel geen rittenwedstrijd op de kalender. Een hiaat in het wielerlandschap, vinden wij bij PaxX – Global Cycling.

Mede omdat wij het wielrennen als ‘volkssport’ willen promoten, hebben we besloten de eerste rittenkoers in Vlaanderen te organiseren voor amateurs en masters. De Ronde van Haspengouw wordt een driedaagse, waarbij bewust is gekozen voor lokale omlopen, teneinde de veiligheid van renners en toeschouwers optimaal te waarborgen. We willen met initiatief, willen we een lans breken, en de stimulans zijn voor anderen, om dergelijke nieuwe wedstrijden op poten te zetten. De wielersport en ons koersend volkje, kunnen er alleen maar wel bij varen….

De 2e tweede editie van de Ronde van Haspengouw gaat dan ook door op 6, 7 en 8 mei 2016 en zal verspreidt worden over 3 dagen met 4 ritten (waaronder een ploegentijdrit). Nieuw is dat we met ploegen starten minimum 4 en maximum 5 renners. We laten een maximum van 35 (internationale) ploegen toe.

Adres: Trudobron 4, 3800 Sint-Truiden
Telefoonnummer: 0032488380422
Stad: Sint-Truiden
Route: Trudobron 4
Postcode: 3800



op zoek naar gerelateerd: Rv Haspengouw wielrennen 2022 parcours
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Jeugdhuis EXPO Jeugdhuis EXPO 625 meter Top team daar, leuke sfeer, eerlijke prijzen voor goed getapt bier
De Gazo De Gazo 852 meter Vriendelijke bediening en mensen
Bloesemfeesten Haspengouw Bloesemfeesten Haspengouw 935 meter Bloesemfeesten in Haspengouw
Academiezaal Academiezaal 1 km Prima akoestiek. Kleinere zaal, prachtig plafond. Warme, huiselijke sfeer.
Skybar Skybar 1 km Op zoek naar een unieke locatie voor jouw bedrijfsevent?
Rvue Rvue 1 km De Rvue bevindt zich op Stayen, een voetbaltempel en commerciële trekpleister in Sint...
De Kajaan De Kajaan 1 km
Stand Your Ground Stand Your Ground 2 km 04NOV17 04NOV17 04NOV17 04NOV17 04NOV17 04NOV17
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid