facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Restaurant Lou Fèrri

Restaurant Lou Fèrri

Info

Restaurant Lou Fèrri. Cuisine provençale, camarguaise et à la truffe.
Horaires et carte sur notre site.

Geschiedenis

L’histoire du Lou Fèrri a commencé en 2005 du côté d’Uzès … C’est l’histoire d’une chef follement attachée à une région, à ses produits et ses traditions. Un mari Marseillais et une belle-sœur Corse viennent compléter le tableau.

C’est aussi un pari de changement de vie : passer de l’univers de la communication à celui de la cuisine. C’est ainsi que naît le projet d’une table gastronomique dans le charmant petit village d’Euzet-les-Bains, dans une superbe bastide du XVIIe siècle située en cœur de village.

Octobre 2012, une nouvelle aventure commence en Belgique cette fois. Lou Fèrri s’installe à Havelange mais la chef n’abandonne pas sa région de cœur. Trop attachée à cette Provence et cette Camargue qu’elle adore, elle décide de leur dédier son restaurant en mettant en avant le produit phare de la région : la truffe ! Et chance, elle a des amis qui possèdent des truffières.

Ce sud qu’elle aime tant inspire tout son univers gastronomique. Elle vit en Belgique mais a la tête entre Nîmes, les Saintes et les Baux. Ses amis sont vignerons, confiseurs, oléiculteurs, mouliniers, trufficulteurs, …

En 2017, la chef, l’esprit toujours en ébullition décide de donner un nouvel envol à son restaurant en décidant de l’implanter à Uccle, une sorte de retour aux sources puisqu’elle y est née …

Passer la porte du Lou Fèrri, c’est un peu faire 1.000 km en une fraction de seconde. Les saisons du sud rythment la carte aux noms évocateurs de soleil … bouillabaisse, estouffade, quinquebine, brandade … célestines de Camargue, courgettes de Mouriès, pêches de Saint-Gilles, olives des Baux, huile du Moulin Paradis … taureau de Camargue, poutargue, pigeonneau des Costières, … C’est son monde. Et elle ne demande qu’à le partager avec vous.

Adres:
Telefoonnummer: +32 (0)2 425 81 86
Stad: Uccle


Recensies
Een prachtig adres, dit restaurant met producten uit Zuid-Frankrijk, de chef vindt er ongetwijfeld een plek van inspiratie en creatie. Het zevengangenmenu verleidde ons, contrast tussen schittering en zoetheid aangeboden door de Middellandse Zee, elk bord wordt versterkt met zomertruffels, vreugde en geluk op het menu. De aanbevolen wijnen passen bij de gerechten, de bediening is secuur en de prijzen blijven redelijk voor dit serviceniveau. De setting laat te wensen over, de plafonds van de kamer hangen en de debarra-toiletten zijn niet in overeenstemming met de schittering van de afwas, vandaar mijn waardering van vier sterren.
Een keuken met zachte zuiderse accenten! Karin de chef en Claude zijn twee gepassioneerde en fascinerende wezens. Ze lieten ons de tijd van een maaltijd delen, hun liefde voor de producten die ze rechtstreeks van daaruit importeren! Op het bord is alles harmonie van smaken, evenwicht met veel respect voor het product en zijn seizoensgebondenheid.Net als de persoonlijkheid van Karin is het bord verfijnd, zonder poespas, gedurfd, ... Deze autodidact verraste, verbaasde zelfs. De Lou Fèrri is "absoluut" een goed adres om te onthouden!
Vriendelijke en toegewijde service, had het 7-gangenmenu, de chef-kok kwam aan tafel om te weten wat je niet lekker vindt en als er voedselallergieën zijn, past ze haar menu daarop aan. Zeer goede voedselkwaliteit, ze gaven me de indruk dat de eigenaren hebben gereisd om ze rechtstreeks bij de producent te selecteren. Het was een zeer aangenaam diner, zal zeker terugkomen.
Ik heb zelden zo lekker gegeten! Een keuken uit het Zuid-Oosten van Frankrijk, zeer verfijnd, bereid met producten van zeer hoge kwaliteit. De plaats is gezellig en aangenaam. We hadden een uitstekende avond. De prijzen zijn vrij hoog ! maar correct gezien de kwaliteit. De hoeveelheden zijn niet overdreven waardoor je veel gerechten kunt proeven. Aarzel niet om minimaal een 3-gangenmenu te kiezen. Verwacht ook een beetje wachten, het is het losgeld van een keuken die voor u is klaargemaakt wanneer u bestelt. Uitstekend adres!
Nog steeds uitstekend, maar .... Zijn Bri au Truffle is een moordenaar
Niets dan geluk! Oogverblindende lunch aan 19,50 euro met de eerste asperges van het seizoen en een opperste parelhoen vergezeld van verrassende smaken en texturen. Gegarandeerd ontsnappen naar het zuiden. Super coole en vriendelijke service! Bedankt voor de zon!
Echt goed restaurant in Zuid-Frankrijk Camargue. Service en chef-kok zijn erg aardig en geven echt om hun klant. We hadden de gelegenheid om producten te eten die net uit het zuiden kwamen ze gaan vaak rechtstreeks producten halen zoals aspergus van de eerste Carpentras-aardbeien. Zeer gevoelig koken. Je kunt ook een aantal zeer mooie stieren uit de Camargue eten erg lekker en goed gekookt. Ze hebben ook een aantal zeer goede wijnen. Als je het menu neemt, heb je het gevoel dat je veel verschillende lekkere gerechten hebt gegeten, maar het is heel licht verteerbaar omdat het gezond koken is olijfolie en mooie producten. Ik raad deze plek aan.
De voorgerechten waren goed. Voorgerechten waren oke. Hoofdgerechten en desserts waren teleurstellend. Dit is een samenvatting van onze ervaring. De truffelrisotto was smakeloos: de truffel die zichtbaar is in het gerecht is niet aanwezig in de mond slechte batch? Naast een gebrek aan kruiden. De lamsschenkel en de garnering misten ook smaak. De bediening is vriendelijk, maar het is niet het feit dat je elk gerecht en de producent voor elk gerecht beschrijft toegegeven, dit begint met een goede intentie dat je een gastro maakt als de keuken niet volgt. En als we het over veganisme hebben, wordt ons verteld dat er maar heel weinig mogelijkheden zijn.Voor een autodidact is dit een zeer gesloten en onjuiste kijk. Ik denk dat er veel boeken zijn die je moet doornemen om je kennis te verbeteren.
om te vluchten, kwam ik aan als een gezin van 5 personen .... niet alle menu's kunnen worden besteld, TENZIJ DE HELE TAFEL hetzelfde wil eten! t toen ik durfde te vragen of het mogelijk was om een ​​boullaibaisse voor 2 te maken aangezien het menu twee mini vermeldde kreeg ik te horen dat het de hele tafel is ... zo is het de regel bij ons!!!! dus nemen we een vis, een vlees en tagliatelle met truffels. Deze waren te gaar en de truffel was zo oud dat hij niet meer eetbaar was. de groenten van mijn vrouw met de vis rook verbrand? ... en toch wachtten we 45 'op het gerecht ... nou, in twee uur in het restaurant kwam de ober niet één keer naar onze tafel .... we lieten de twee borden met talatelle vol ... hij vroeg ons niet eens waarom? voor 40 euro de schotel!!! het is PURE ECROQUERIE....VERMIJDEN!
We zijn buitengewoon teleurgesteld over de respectloze en arrogante service van het restaurant, vooral na het lezen van alle lovende opmerkingen en recensies, We hadden verwacht een goede avond door te brengen en integendeel, we ervoeren een echte schande in de restauratie: - Na 10' wachten aan tafel krijgen we de kaarten - zonder een drankje aangeboden te krijgen. het restaurant was half vol - Na 15' extra wachten - moet ik opstaan ​​verborgen om te zwaaien. - 5' later arriveert de ober baas. Ik wijs hem erop dat het meer dan 20' geleden is dat we de kaart hebben - het antwoord op een ARROGANTE toon: "Je had tijd om de kaart te lezen" - oké, maar ik wijs hem erop dat het minste van de dingen is om drinken of om te waarschuwen voor wachten Antwoord op een neerbuigende, respectloze toon en zonder enig excuus: "we zitten niet in een McDonalds, alles is hier huisgemaakt." Zelfs als ik de link met de drankjes niet zie, antwoord ik deze keer geïrriteerd, dat ik, omdat ik veel vrienden in de restaurantbusiness heb en een vaste restaurant de week ervoor in La Brouette met ster, deze volkomen ongepaste en minachtende houding vind . Hierop besluiten we op te staan ​​en het restaurant te verlaten na bijna 40 te hebben verloren zonder enige verontschuldiging of zelfs maar spijt te hebben van de situatie. Dit is de allereerste keer dat ik zo'n restaurant verlaat! Wanneer u klaar bent om bijna 100 euro / persoon uit te geven aperitief, menu, wijn en water, kunt u vriendelijke, respectvolle en kwaliteitsvolle service verwachten, om nog maar te zwijgen van het eten. Trouwens, in een McDonald's zouden we zeker beter welkom zijn geweest dan in Lou Fèrri. Dus we raden dit restaurant zeker niet aan vanwege de gastvrijheid - het eten konden we niet zeggen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid