facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Relax Body & Soul: op weg naar balans

Relax Body & Soul: op weg naar balans

Info

Inspirerende tips voor meer balans in je leven!

Geschiedenis

Deze pagina werd opgericht om anderen te inspireren naar meer balans in lichaam en geest én om via mijn praktijk en oefenmomenten kennis te kunnen maken met deze materie.

Onze westerse maatschappij is dringend aan relax-momentjes toe om de chronische stress het hoofd te bieden. Op deze pagina zullen regelmatig interessante artikels worden gepubliceerd over relaxatie, stress-management, hooggevoeligheid, yoga, mindfulness en over een gezonde en bewuste levensstijl.

Naast de tips of artikels die op deze pagina zullen gedeeld worden, bestaat er gedurende mijn opleidingsperiode tot Shiatsutherapeut ook de mogelijkheid om tijdens mijn oefenmomenten deze tips in de praktijk om te zetten door middel van relaxatietherapie, Shiatsu behandelingen, mindfulness en HSP-coaching. Intussen ben ik afgestudeerd als Shiatsu relaxatiebegeleider en kan u bij mij terecht voor een shiatsu relaxatiebehandeling.

Naar aanleiding van mijn eigen ervaring omtrent hooggevoeligheid, fibromyalgie en spasmofilie, ben ik stap voor stap een nieuwe weg ingeslagen...

Mijn immuunsysteem werd goed aangetast door klierkoorts op 14-jarige leeftijd. Sindsdien begon een vermoeidheid die verergerde na een infectie op mijn hersenvliezen enkele jaren later. Mijn batterij van levensenergie stond toen letterlijk op 0. Sindsdien voelde ik dat mijn immuunsysteem een serieuze aantasting had gekend en het was moeilijk om te geloven dat ik ooit bevrijd zou zijn van de periodes van grote vermoeidheid. Volgens de artsen moest ik hier maar gewoon mee leren leven en "zou het wel eens overgaan".

Lichamelijke klachten die jarenlang aansleepten, gingen enkele jaren geleden plots naar een dieptepunt na een simpele infectie op mijn luchtwegen. Vermoeidheidsaanvallen, helse spier- en gewrichtspijn, autonome dysfuncties en verlammingsverschijnselen traden op.

Mijn lichaam was volledig in onbalans... opnieuw krijg je bij de dokter te horen dat je hier maar mee moet leren leven. Maar als twintiger leven met een lichaam dat aanvoelde als van iemand die 80 jaar is, stond niet in mijn woordenboek. Er werden pijnstillers/slaapmiddelen aangeboden die ik 2 maanden heb ingenomen. Maar er was een tendens zichtbaar dat mijn lichaam steeds meer gewend werd aan deze pijnstilling. Ik besloot de pijn in de ogen te kijken en verder te gaan zonder pijnstillers, maar alternatieven te zoeken in de alternatieve geneeskunde.

Het enige dat je dan kan doen is terug beetje bij beetje in balans trachten te komen. Ik besefte hoe moeilijk het was om uit dit dal te klimmen, maar door te blijven geloven in een moment dat ik deze pijnen achter me kon laten, kwam ik door veel lichaamswerk, lichaamsbewustzijn, kinesitherapie en een aangepaste levensstijl stilaan meer en meer in balans.

Ik startte uiteindelijk met allerlei workshops en opleidingen, om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam en in de invloeden van emoties, voeding, stressbeheersing en gedachtepatronen op het lichaam.

Deze opleidingen volgde ik in eerste instantie om mezelf verder op het juiste pad naar balans te brengen en om zelfbehandelingen toe te passen, maar stilaan begin ik te merken dat veel mensen zoekende zijn naar meer balans in lichaam en geest.

Gedurende mijn opleidingsperiode zal ik mogelijks vragen naar bepaalde profielen of mensen die interesse hebben in bepaalde behandelingen. Deze behandelingen of sessies zullen gratis of met vrije bijdrage worden uitgevoerd, afhankelijk in hoeverre ik in de desbetreffende behandeling al geoefend ben.
Indien u zelf ook een bepaalde holistische therapie opleiding volgt of behandelingen geeft, dan sta ik ook open voor uitwisselingen.

Indien u over de behandelingen meer info wenst, dan kan u me hiervoor contacteren via privébericht.

Maar eerst even... relax & breath!

Veel leesplezier op je weg naar balans!


Ellen Van Gorp

Adres: 2100 Deurne
Stad: Deurne
Postcode: 2100


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Esthetic Scarabee Esthetic Scarabee 2 km Esthetic Scarabee, Uw gediplomeerde schoonheidsspecialiste staat in voor kwaliteit, o...
EFT Tapping with Karo EFT Tapping with Karo 2 km EFT Tapping Emotional Freedom Technique, Energy Psychology, life coaching, health edu...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid