facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Red ons Station

Info

Het station van Kortrijk, dat eens bekend stond als een van de beste wederopbouwstations van na de tweede wereldoorlog, wordt bedreigd door een megalomaan project van NMBS.
Help het te redden

Geschiedenis

Het eerste Kortrijkse station werd tijdens de tweede wereldoorlog gebombardeerd, maar werd tijdens de wederopbouw na de oorlog vervangen door een typerend nieuw gebouw in een opvallende na-oorlogse wederopbouwarchitectuur. Het werd ontworpen door de befaamde Kortrijkse architect Pierre Pauwels.
Opmerkelijk dat het, in tegenstelling tot veel kleinere stations in de regio, nooit wettelijk beschermd werd als monument.
Nu wordt het bedreigd door een megalomaan plan van de NMBS, maar veel Kortrijkse burgers zijn daar niet mee eens en vragen behoud en herwaardering van het station, integratie ervan in de vernieuwingsplannen van de stationsomgeving.
Met deze Facebookpagina willen we hen een stem geven



"Info over het station*Loketten en ticketautomaten in de hoofdgang, geopend elke dag van 04.00 tot 20.30 ;* Infrastructuur : toiletten betalend, defibrillator , gratis wifi* Diensten : voedingsautomaat, geldautomaat, fietspunt, snelhap, krantenwinkelsAssistentie voor reizigers met beperkte mobiliteitEr is een assistentiedienst minstens 3u. op voorhand contact opnemen via telefoon of aanvraagformulierIntermodaliteit* Bus De Lijn minder dan 100m*Blue Bike* Kiss & Ride – Taxi : TolstraatParking* Overdekte betaalparking 24/7 : B-parking via Minister Tacklaan P1* Parkeerplaatsen op de openbare weg : Conservatoriumplein* Overdekte en gratis fietsenstalling* Overdekte fietsenstalling met toegangscontrole : Stationsplein"
Adres: Stationsplein, 8500 Kortrijk
Stad: Kortrijk
Route: Stationsplein
Postcode: 8500


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Rode Kruis Kortrijk Rode Kruis Kortrijk 1 km Rode Kruis-Kortrijk - Antoon van Dycklaan 14a - 8500 Kortrijk
Christ's Hope International Belgium Christ's Hope International Belgium 2 km Uitstekend service, vriendelijk en efficiënt; wat wil je nog meer.
Recensies
Blij dat het station vernieuwd wordt. Tochtige gangen. Groot onveiligheidsgevoel. Toch doen de mensen van NMBS oprecht hun best! Altijd blij dat ik op de trein zit .En dan is het ook keer op keer met zwartrijders en jongeren die wegvluchten als de treinwachter afkomt. Rustig reizen in eerste klasse is ondanks hogere prijs geen moment rustgevend
Perrons niet gemakkelijk bereikbaar voor reizigers met fiets. Een geultje links en rechts van de trappen, zoals op vele plaatsen waar geen lift is, zou al veel ellende besparen, zelfs al zou het een tijdelijke oplossing zijn in afwachting van andere infrastructuurwerken.
Het station van Kortrijk is blijven stilstaan in de tijd. Het lijkt alsof hier schilderwerken gaan plaatsvinden aangezien in de onderdoorgang alles is afgeplakt, echter is dit al maanden zo. De perronhoogtes zijn ook niet aangepast. De treinen die in het station van Kortrijk stoppen zijn zeer hoog voor velen. Hou hier rekening mee!
Hele slechte ervaringen ik sta te wachten op peron 1 voor naar Leuven te gaan en ze zeggen van naar peron 8 te gaan en doe dat onmiddellijk en de trein was al niet meer te zien dus stond ik daar nog een uur in de kauw te wachten en dan zeggen ze neem het openbaar vervoer
Zondagavond. Overal ijzel op de perrons. Erg gladdig. Slecht beginnen strooien na 21 uur. Erg flauwe berichtgeving over afschaffen treinen, vertragingen enzo
Aangenaam station, je vind er makkelijk de weg, een Panos, een Relay, dat is een handige krantenwinkel en snacks ook verkrijgbaar. Alles is ook makkelijk terug te vinden: de sporen, infoschermen, ticketautomaat.
Niet tevreden over de hygiëne. Mijn billetjes waren wel zijdezacht. Zulk WC-papier zou overal de standaard moeten zijn.
Er is een panos en krantenwinkeltje maar de toiletten zijn niet toegangkelijk als u geen muntstuk van 50 cent hebt
Momenteel verouderd, maar doet nog wat het moet doen.
Mooi klassiek station,binnenkant mag modern ingevuld worden
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid