facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Railbike Limburg Munsterbilzen

Info

Een prachtig stukje natuur, een gezonde inspanning en/of een superleuk terrasje!

Adres: Munsterbilzenstraat 56-58, 3740 Munsterbilzen, Limburg, Belgium
Telefoonnummer: 0477968369
Stad: Munsterbilzen
Route: Munsterbilzenstraat 56-58
Postcode: 3740



op zoek naar gerelateerd: Railbike Vlaanderen, Railbike As Eisden, Railbikes, Railbike Kempen, Railbike Tessenderlo, Railbike Ardennen, Railbike Dinant, Railbike Maredsous
Recensies
Wat een leuke ervaring dit zeg! We kwamen er online niet helemaal uit wat de openingstijden van Railbike Limburg waren. We konden even langsgaan om te kijken, alles bleek dicht, maar er stond een telefoonnummer. Dit nummer gebeld en we werden teruggebeld door een uiterst vriendelijke man. Hij vertelde ons dat we ook nu half november op pad konden. €25 in totaal. Bij aankomst kregen we een enthousiaste uitleg over wat ons te wachten stond. Eerst een stuk fietsen, een en ander over de omgeving en over hoe de fiets werkt rem etc.. Allemaal duidelijk, we konden op weg! We fietsten door een prachtige herfst omgeving. Wat een mooi seizoen om dit te doen! De uitzichten waren geweldig. We zagen zelfs 3 herten. Die staken het spoor over en keken heel verbaasd op dat wij er ook waren, haha. Het fietsen ging prima. We waren met z’n tweeën en het was niet te zwaar of moeilijk. Prima te doen! Geen extreem goede conditie nodig of iets dergelijks ;- Het fijne aan dit moment is dat we helemaal alleen onderweg waren. Geen mensen voor of achter ons die ons tempo bepaalden. Heerlijk ontspannen. Erg gastvrij dat dit geregeld kon worden! Hoe het in de zomer is qua drukte weten wij niet. Op het eindpunt even wat zelf meegenomen eten gegeten en drinken gedronken. Daarna onze fiets omgekeerd en de terugweg. Dat ging heel soepel. We gingen hard! Zjoefffff! Erg leuk. Met een grote glimlach zaten we op de fiets. Een aanrader om te doen.
Fijn voor een paar uurtjes in gezelschap. Wij hadden het geluk van de enigste te zijn dat tijdsslot dus werden niet opgejaagd door andere railbikes. Omgeving is zeker mooi, al is het jammer dat je in het begin achter tuinen door fietst. Heel vriendelijk onthaal en de beleving zeker waard.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Leuk voor een paar uurtjes plezier in een mooie omgeving. We vertrokken in groep met de railbike maar ieder kan toch zijn eigen tempo kiezen. We werden niet opgejaagd door andere railbikes. Aan het gezellige stopplekje een kleine picknick gedaan en degene die laatst aan kwamen hebben hun railbike geruild zodat we niet moesten wachten om terug te keren. Daarna nog een bezoekje aan het Edelhof. Vriendelijk onthaal en een leuke beleving.
Op vakantie in Grote Spouwen, een zeer mooie activiteit ook voor de kleinkinderen. Op anderhalf uur leg je een traject van 4 km H/T af. Het was 26° en de zon scheen hard maar gelukkig loopt de oude spoorweg volledig door de schaduw. We hebben er van genoten. Achteraf nog een frisse pint ter plaatste gedronken.
Korte route 4km van Munsterbilzen tot Eigenbilzen. We waren heen ongeveer 20 minuten onderweg en terug een 15tal minuutjes bergaf. In Eigenbilzen staan enkele boomstammetjes waar je 30 minuten kan picknicken. Dit dien je wel zelf mee te nemen. Wel eens leuk om gedaan te hebben. Helaas kan je elkaar niet zo goed verstaan onderweg omv het geluid.
Super leuke en sportieve activiteit voor groot en klein in een mooie omgeving. Goeie uiteg hoe het halverwege in elkaar zit en vooral... volledig coronaproef!!! Supervriendelijke uitbater bij vertrek en terugkomst, een echte aanrader voor de streek!!!
Leuk, voor 1 keer. De heenweg is best pittig duwen bergop, en de railbikes kunnen wel wat olie gebruiken. Halfweg is er een picknick plaats, maar die dien je zelf mee te brengen.
Is wel heel leuk maar kan wel wat vernieuwing gebruiken, we gingen met een grote groep en 1 van de zitjes was onderwege gedcheurd geraakt waardoor ze hele tijd recht moesten staan. En als de fietsen een extra versnelling zou hebben dan kan je rustiger trappen, momenteel is er 1 vrij hoge versnelling waardoor het snel trappen is om beetje op snelheid te komen. Het parcpurs kan ook wat snoeiwerk gebruiken want heb onderweg paar keer netels gehad tegen benen. Al bij al de moeite waard om eens te doen!
Vijf sterren voor de sfeer en ontvangst: de eigenaar maakt bij start een mooi circus, te beginnen met het aanprijzen van de streekbiertjes. Per fiets max 4 personen, waarvan twee trappen. Wisselen van plek is mogelijk: fijn met kinderen vanaf 8, 9 jaar kunnen ze bij pedalen. Uitzicht onderweg is niet altijd vrij, wel fiets je lekker onder de bomen, dus in de zomer een prima onderbreking van de dag. Je fietst op vals plat omhoog, met een pauze bij het eindpunt, draait de railbike en zoeft haast zonder te trappen weer terug. Neem wel wat drinken en wat lekkers mee voor dat eindpunt.
Uiteindelijk geen 4 of 6km dat je kan afleggen maar 3,45 km enkel. gps gemeten, vlot te doen in 30min aan ongeveer 7km/u. Je vertrekt samen met een 10tal karretjes, de ene achter de andere, dus te snel fietsen en je zit tegen voorganger, te traag en die achter je port... Uiteindelijk houdt iedereen wel wat afstand maar even stoppen kan dus niet. Het kasteel vonden we eerst niet, op terugweg gemerkt dat op de stop plaats van de weg je tussen de bomen hiervan een glimp kan opvangen. Goed kijken dus. Enorm veel onkruid dat je echt stoort. Ook netels en bramen. Dit was echt jammer. Door het warme weer een short aan en dus geneteld... Dit mocht toch wel gesnoeid worden. De karretjes doen hun nut maar wat extra liefde onderhoud zou wel deugd doen. Ook de picknick plaats was al wat 'afgeleefder' en zou wat opfrissing kunnen gebruiken. Zeer fijn om zo in de natuur te fietsen, maar de minpunten beletten me om meer dan 3/5 te geven. Tips voor de eigenaar: snoei langs te kant, spreek een rottatiewissel af aan de pick - nick. Dat de laatste die toekomt zijn fietskar afgeeft aan de eerste, zo kan deze ook genieten van zijn pauze. Ik snap wegens corona is dit nu missch minder aan te raden, maar nadien zeker doen. De eerste hebben 40a45 min pauze, de laatste amper 15min.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid