facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Alexius Grimbergen

Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Alexius Grimbergen

Info

Sint-Alexius Grimbergen is een psychiatrisch ziekenhuis met een sterk regionale functie.

Geschiedenis

De Broeders Alexianen of Cellebroeders waren volgens bepaalde bronnen reeds aanwezig te Mechelen in 1305. Na de zorg voor pestlijders ging de aandacht van de broeders vanaf het begin van de 17de eeuw uit naar de zorg voor psychiatrische patiënten. In 1909 verlieten zij Mechelen en bouwden op het hoogste punt te Grimbergen - de Kraaienberg - een nieuw ziekenhuis.

Vandaag is het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Alexius uitgegroeid tot een eigentijds psychiatrisch centrum met 152 ziekenhuisbedden. Hier vervult het een sterk regionale functie. Vooral mensen uit de Brusselse agglomeratie en het arrondissement Halle-Vilvoorde doen beroep op ons zorgaanbod. De ligging en goede bereikbaarheid van het ziekenhuis zijn een pluspunt.




Een mijlpaal in de geschiedenis van de Congregatie der Broeders Alexianen en haar instellingen is ongetwijfeld de overdracht van beheer en uitbating van het ziekenhuis op 1 mei 1998 aan de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde.

Per 1 januari 2002 werd het Psychiatrisch Verzorgingstehuis Sint-Alexius door de bevoegde overheid erkend voor 29 permanente PVT-bedden. Deze voorziening werd op 21 februari 2005 van de campus Salve Mater te Lovenjoel naar Grimbergen overgebracht. In een eerste fase werd de PVT gehuisvest in een gerenoveerde vleugel van het ziekenhuis onder de naam 'Shepherd'. Begin 2011 verhuisde de PVT naar een eigen nieuwbouw, aan de voet van de Kraaienberg, afgescheiden van de ziekenhuiscampus.Voortaan heten ze PVT ' Kraaienberg'.

Met het oog op een betere geestelijke gezondheidszorg door de realisatie van zorgcircuits en zorgnetwerken participeert het ziekenhuis aan allerlei zorgvernieuwingsprojecten en is het promotor van het ‘Exploratieproject artikel 107 – regio Halle-Vilvoorde’. Dit resulteerde begin 2013 in een reorganisatie van het interne zorgaanbod en het opstarten van mobiele behandelteams aan huis (SPPiT en RHEA-T) voor psychiatrische patiënten met een langdurige en complexe problematiek in samenwerking met de netwerkpartners GGZ uit de regio.

Adres: Grimbergsesteenweg 40, 1850 Grimbergen
Telefoonnummer: 02 270 93 30
Stad: Grimbergen
Route: Grimbergsesteenweg 40
Postcode: 1850



op zoek naar gerelateerd: Sint-Alexius Grimbergen contact, Sint-Alexius Grimbergen vacatures, Sint-Alexius Erasmus, Psychiater Grimbergen, Sint-Alexius Tienen, PVT Grimbergen, Zeno Sint-Alexius, Pvt Sint Alexius
Recensies
Het ziekenhuis waar ik meer dan 2 jaar gezeten heb op 1 afdeling, waar ik aan alle therapïen deelnam, waar ik mijn uiterste best deed, waar helaas het personeel 2 x is moeten veranderen van toewijs vpk, of begeleider, ster, werd uiteindelijk de hoofdverpleger. Niemand kon mij helpen. Ik heb daar ruim 2 jaar tijd verloren en zippi geleerd. Ik moest helaas na een tragisch incident wegens depressie, vertrekken en mocht nooit meer een voetstapje op het domein plaatsen, totdat ik in 2018 als Ervaringsdeskundige een vergadering daar was gepland en voor was uitgenodigd. Welkom was ik niet echt maar tja ik wil maar zeggen dat iedereen een tweede kans verdient! Ik heb heel hard aan mezelf gewerkt maar de programma destijds op Celsus, was onvoldoende ineengestoken om mensen met een persoonlijkheidsstoornis en eetstoirnis te kunnen helpen. Toen ik binnen kwam zeiden ze 48 kilo, dan is je ES TOCH NIET ZO ERG, 4 dagen later = 4 kilo minder..... enz! Zoiets zeg je tegen niemand met een ES proffecionals!
Heeft mij goed geholpen me zelf terug te vinden
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid