facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Provinciaal Domein Het Leen

Provinciaal Domein Het Leen
Adres: Gentsesteenweg 80 , Eeklo 9900, BE
Telefoonnummer: 09 376 74 74
Stad: Eeklo
Route: Gentsesteenweg 80
Postcode: 9900



op zoek naar gerelateerd: Het Leen Eeklo activiteiten, Het Leen honden toegelaten, Wandelknooppunten Het Leen Eeklo, Het Leen kabouterpad, Uitkijktoren Het Leen Eeklo, Brasserie Het Leen, Het Leen Eeklo wandelen, Het Leen eeklo 50 jaar
Recensies
Prachtig bos om in te wandelen en fietsen. Vooral voor fietsers heel interessant aangezien hier verharde wegen zijn.
Geweldige ontdekking voor jong en oud. Gisteren gaan wandelen met ons neefje van 4jaar. Prachtige en rustige omgeving. Bovendien is er een heus belevingscentrum en is er de mogelijk belevingswandelingen te doen. Voor de belevingswandelingen kan je beste reserveren via de website. Absolute aanrader.
Had nog net iets meer verwacht. Nu op zich mooi natuurgebied natuurlijk. Het bestaat al héél lang. Ik hoop dat het in ere kan gehouden blijven. Het ontbrak me aan wat goed gevoel. Ik ga daar om te wandelen en te fietsen... echter wil je nadien terassen of binnen iets drinken vond ik deze uitbating weinig animo hebben. Het was er niet echt ordelijk. En quasi proper al helemaal niet... weinig plaats en buiten alles vuil. Jammer bied denk ik zoveel mogelijkheden nog... ik denk dat men teert op ah er komt volk genoeg... dat zie je dan aan Lembeekse bossen dat daar eigen uitbaters zijn.
Zeer mooi onderhouden park! Zalig park om in te wandel of om tot rust te komen. Je zal géén vuiltje vinden tijdens de wandeling. Mooie verschillende bomen, planten, struiken en insecten te bewonderen in de park. Ook de uitkijktoren is leuk om te doen. Ook kan je er terecht voor een natje of droogje. Ook leuk te weten! Het park veranderd steeds, dit door verschillende jaargetijden. Winter, herfst, lente en zomer. Ik zou zeggen, doen en geniet!
Naast de asfaltpaden kan je hier ook vele boswegen ontdekken. Meer kans op het spotten van eekhoorns, kikkers, muizen etc. Voor wie van landschap/natuur-fotografie houdt hier ga je amper vuilnisbakken en de grote massa bezoekers vinden . Puur natuur om je heen. Omgeven van rust. Hier en daar is een bank aanwezig. Na 4 bezoeken nog niet alle paadjes gevonden. Het ontdekken waard ! Ook gegadigd bij lopers. Sommige paden kunnen bij regenperiode drassig liggen. Wees lief voor de natuur en denk er aan om je afval mee te nemen.
Was vroeger Het Munitiepark vh leger, nu provinciaal domein. Prachtig maar wel veel muggen in volle zomer, door de talrijke vijvers
Het was geleden van toen onze KINDEREN klein waren, dat we er geweest waren. Nu waren we er met de kleinkinderen en het is nog steeds een aantrekkelijk natuurdomein voor JONG en OUD. Kleintjes kunnen er veilig leren FIETSEN op BETONPADEN. Er zijn ook fietspaden die deel uitmaken van langere routes. Naast de parking kun je de BATTERIJ van je fiets OPLADEN. Ik heb een OPLAADPUNT voor elektrische wagens gezien, maar heb geen idee hoe dat werkt. Je kunt rustig wandelen over ONVERHARDE paden. Toch laat men er de natuur gecontroleerd zijn gang gaan. Veel omvergewaaide bomen blijven gewoon liggen, of staan schuin te rusten tegen mekaar, waar het niet gevaarlijk is voor de bezoekers. Op het eerste zicht krijg je de indruk, dat men de natuur zijn gang laat gaan. Hier en daar zie je wel dat er opgeruimd wordt waar nodig. Er zijn enkele prachtige VIS-VIJVERS. Aan de ingang is een UITKIJKTOREN boven de bomen, maar je kunt er voorlopig niet op. Er is een TENTOONSTELLING over hout en bos. Daar zijn verschillende opdrachten, de oplossing ontdek je al doende. In het ARBORETUM zijn we niet geweest, dit lijkt heel mooi en verzorgd. Er is een RUIME CAFETARIA. In plaats van het speelplein van vroeger is er nu een SPEELBOS.
Dit domein is een oase van rust. Je kunt er heerlijk wandelen op asfalt, brede en smalle bospaden. Voor langere wandelingen kun je lussen naar de Lieve of Schipdonkkanaal maken. Enkele wandelknooppunten lopen door het domein. Uitgebreide arboreta, bereikbaar met de trein, ruime parking.
Prachtig natuurgebied, leuk om te wandelen .
Mooi en rustig bos nabij Eeklo. Ideaal voor een rustige wandeling in de natuur.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid