facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Primagaz Belgium

Primagaz Belgium

Info

Energie op maat met propaan van Primagaz.
Votre énergie sur mesure, avec le propane de Primagaz.

Geschiedenis

Alternatief voor stookolie en aardgas. In vergelijking met andere energiebronnen is propaan een van de meest milieuvriendelijke brandstoffen. Kiezen voor propaan van Primagaz is niet alleen een "groene" zet, maar biedt ook het comfort van verwarmen, warm water en koken op gas met eenzelfde energiebron. Wanneer er geen aardgasaansluiting is of de klant afgelegen woont, is propaan van Primagaz de ideale oplossing om te genieten van het gebruiksgemak van gas.

Alternative au mazout et au gaz naturel. En comparaison avec d’autres sources d’énergie, le propane est un des combustibles les plus écologiques. Choisir le propane de Primagaz est non seulement un geste « vert », mais offre également le confort d’une source d’énergie unique pour le chauffage, l’eau chaude et la cuisine. Quand il n’y a pas de raccordement au gaz ou que le client habite dans un endroit isolé, le propane de Primagaz est la solution idéale pour profiter de la facilité du gaz.

Adres:
Telefoonnummer: 013/61.82.00
Stad: Tessenderlo



op zoek naar gerelateerd: Primagaz prijs, Primagaz vullen, Primagaz bestellen, Mijn Primagaz, Primagaz flessen, Primagaz Hubo, Primagaz prijzen België, Primagaz propaan 10 5 kg
Recensies
Bestelling geplaatst bij Primagaz voor het vullen van de propaantank. Aangeduid dat ik een verwittiging had gewenst wanneer ze gingen komen de dag voordien. Geen verwittiging gekregen dus helaas stonden ze voor een gesloten deur. Alle pogingen om vervolgens een nieuwe afspraak te maken zijn op niks uitgekomen. Nemen niet eens hun verantwoordelijkheid van het feit dat het eigenlijk hun schuld is. Klantendienst is ongelooflijk onbeschoft, communicatie naar de klant toe trekt op niets. Ik zou aanraden om niet met Primagaz in zee te gaan, tenzij je het ziet zitten om altijd de poort naar de tuin open te houden in het geval dat ze ooit besluiten om langs te komen.
Administratie van Primagaz is waardeloos geworden. Na een levering op 05/11 verwacht ik de faktuur, kijk regelmatig op "myprimagaz" maar zie geen faktuur verschijnen. Vandaag 14/11 krijg ik wel een herinnering maar nog steeds geen faktuur. De bediende boekhouding antwoord nog naast het intern probleem bij Primagaz.Het zou steeds de klant zijn die vergeet te betalen! Nu een 1/2 uur geleden zou de faktuur me binnen de 2 minuten gemaild worden maar ik heb nog steeds niets ontvangen. Ik heb nog dit vergeten te melden: Ik ben reeds 25 jaar klant bij Primagaz maar ze zoeken nog steeds naar mijn adres. Misschien is de tijd gekomen om bediende te vervangen?
Inderdaad spijtig dat er geen nul sterren zijn. Primagaz geeft totaal geen service. Toch rekenen ze 100 € per jaar voor onderhoud en keuring van een tank. Gelukkig zijn er nog andere propaangas leveranciers. Uiteindelijk heeft voor ons SterGas voor ons de puinhoop recht getrokken. Dus wees gewaarschuwd voor deze multinational .
1 ster omdat geen ster niet toelaat om te posten. Voorkom uzelf frustratie en miserie en zoek een andere leverancier of manier voor verwarming dan bij Primagaz! Dit bedrijf slaagt er maar precies niet in om hun dienst deftig te regelen. Pas de dag voor de levering krijgen we een bericht dat er "ergens" de dag erop geleverd zal worden. Dat bericht komt soms zelfs pas in de avond ervoor! Je moet het dan maar zien geregeld krijgen met uw werk. Of op advies van de klantendienst laat je maar je huis/poort open zodat men binnen kan?! Of regel je maar dat er iemand even bij u thuis kan zitten... Niet te vergeten dat ze geen uur meegeven, dus je huis staat dan evengoed de hele dag open of de persoon die je moet inschakelen kan daar evengoed de hele dag met hun vingers draaien. Of ze komen zelfs niet eens af, zonder verwittiging! Met diereneigenaars wordt er alvast ook geen rekening gehouden. Verder onbeschofte klantendienst, laat staan behulpzaam!
Jammer dat je geen 0 sterren kan aanduiden, want dat is hetgeen wat ze verdienen. Zeer slechte service en zeer onvriendelijke klantendienst daarbovenop geldklopperij bij hen. Ik raad niemand aan om met hen in zee te gaan.
Wat een waardeloze service levert dit bedrijf. Op arrogante wijze worden klachten afgehandeld, afspraken afgezegd, conclusies getrokken over status van de tank zonder hierover in gesprek te gaan met de klant. Puur machtsmisbruik van monopolie positie, totaal vergeten wie hen de omzet levert. Absoluut GEEN aanrader
23 jaar klant bij Primagaz ,eigenlijk nooit problemen ,maar de laatste tijd is er kennelijk wel iets veranderd. Ik zit nu 2 weken in de kou en er wordt niet geantwoord op e-mails noch krijg ik een bevestiging van leverdatum. Dit edrijf is niet meer gestructureerd om de zaken goed af te handelen. Het is immers al jaren bekend dat er in de wintermaanden meer bestellingen zijn. Ok er lag op maandag 8 februari 2021 een dik pak sneeuw, maar tijdens de middag waren de hoofdwegen al goed berijdbaar en de volgende dag de secundaire wegen ook. Toch werd dit als excuus gebruikt. Alles is natuurlijk wegbezuinigd ! en dat terwijl ze altijd de maximumprijs aanrekenen !! Van zodra ik kan ben ik er weg , en ik raad ook voorlopig niemand aan om klant te worden.
Jarenlang klant geweest: vorig jaar werd de huur van onze tank ineens verdubbeld omdat we volgens hun te weinig gaz afnamen by hen. Betaalde eerst rond de 80€ huur en kwamen zogezegd niet uit de kosten. Voor de 80€ kwamen ze 1x per jaar de tank bekijken herschilderen en nieuwe plakker ophangen indien nodig. Het groen afwegen moesten we zelf nog doen. Ineens kregen we vorig jaar een huurfactuur van 180!€ denk 2x na voor je hier klant wordt. We hebben nu het contract stopgezet, de tank zelf naar de voortuin verplaatst en door hun laten ophalen. Voor het komen ophalen vroegen ze 242!€ om hun eigen tank te komen halen waar ik jaren huur voor betaald heb én gaz afgenomen heb. 2x raden nu zat er ook nog eens een factuur voor de huur vd tank in de brievenbus voor volledig 2020! Terwijl de tank ik mei werd weggehaald moet ik nog voor het volledige jaar betalen en terwyl ik in februari al liet weten dat ik de tank wou stopzetten.
Reeds 2 weken zonder verwarming. Elke dag "vandaag komen we leveren" en nog steeds niemand gezien. Van het kastje naar de muur gestuurd.
Service laat zeer te wensen over. Het duurde meer dan een jaar om na te gaan of de tank gevuld kon worden terwijl deze door de firma zelf geplaatst werd. Dan duurde het nog eens een jaar om een afspraak te maken om de tank te komen ophalen. Nieuwe tank werd geplaatst en gevuld door andere firma binnen de 2 weken. Zo zie je maar ... waar een wil is is een weg. Zeer triest.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid