facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor PostX

PostX

Info

PostX

Geschiedenis

PostX
Een brug tussen kunst en maatschappij
Met PostX wil Wouter Cox, kunstenaar, bewoner en eigenaar van het voormalig postgebouw te Merelbeke Flora, een nieuw artistiek concept initiëren. Het project wordt het best omschreven als een ‘Museon’ (een tempel der muzen) : een artistieke speelplaats, waar kunstenaars worden uitgenodigd om te komen werken, te experimenteren, in dialoog te gaan met mekaar. Het vinden van nieuwe manieren om hedendaagse kunst en maatschappij te verbinden is hierbij essentieel, zowel op inhoudelijk vlak als beheersmatig. Ondermeer door artistieke samenwerkingen op te zetten tussen kunstenaars onderling, maar ook door in dialoog te gaan met omwonenden.
PostX fungeert dus zowel als artistieke projectruimte en ontmoetingsplek, met eveneens een receptieve en educatieve werking, in de voormalige loketruimte. Op geregelde tijdstippen zullen er tijdens het artistiek traject toonmomenten georganiseerd worden waar zowel specifieke doelgroepen als algemeen publiek op wordt uitgenodigd. Aldus wil PostX een dialoog initiëren tussen kunstwerk, kunstenaar en toeschouwer, al dan niet bekend met hedendaagse kunst.




Mission statement

PostX is een ‘Museon’ (*)

PostX is een artistieke speelplaats, waar kunstenaars worden uitgenodigd om te komen werken, te experimenteren, in dialoog te gaan met mekaar.

PostX bouwt bruggen, niet enkel door artistieke samenwerkingen op te zetten tussen kunstenaars onderling, maar ook in het vinden van nieuwe manieren om hedendaagse kunst en maatschappij te verbinden.

PostX bevindt zich een voormalig postgebouw in Merelbeke Flora, en gaat een dialoog aan met de omwonenden. Deze relatie zijn de wortels, van waar de takken reiken tot ver over de landgrenzen.

PostX is traag, zich bewust van de noden en de deugden van deze tijd, maar richt zich op een universeler niveau; in eerste instantie door niet in overproductie te gaan, maar door de nodige tijd te nemen.

PostX is een innovatief artistiek project dat zich handhaaft door diverse financieringsmiddelen en dat streeft naar autonomie.

PostX is één voor allen en allen voor één.

* Mouseion is de Griekse naam voor 'tempel der muzen'. De muzen waren de personificaties in de vorm van godinnen van de 'negen schone kunsten' oftewel wetenschappen en kunsten

Adres: Van Goethemstraat 33, 9820 Merelbeke
Stad: Merelbeke
Route: Van Goethemstraat 33
Postcode: 9820



op zoek naar gerelateerd: Verenigingen Merelbeke, Post X
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Bakwerk Bakwerk 863 meter Wij maken unieke creaties uit gebakken klei. Zowel gebruiksgoed als decoratieve stukk...
Ameya Ameya 3 km Wauw ! Ameya delivers ! Nog nooit zo een efficiëntie meegemaakt. Dankjewel
Studio Skeppa Studio Skeppa 3 km We create unique functional and sculptural items. Made with love to light up your lif...
Martin Uvijn Art Martin Uvijn Art 6 km De privé-galerij van kunstschilder Martin Uvijn. Is te bezichtigen op afspraak en bij...
Recensies
Mooie locatie voor een feestje
Leuke activiteiten, film en muziek, vaak met een experimenteel kantje.
Klein maar fijn !
De jonge eigenaren organiseren films, concerten, maar u kunt ook het café of de concertzaal afhuren
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid