facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Peugeot Schyns Namur

Peugeot Schyns Namur

Info

Peugeot Schyns, à votre service !
Votre concessionnaire Namurois en voitures neuves, occasions, utilitaires, mécanique et carrosserie toutes marques !

Adres: Chaussée de marche 750, 5100 Naninne, Namur, Belgium
Telefoonnummer: 081401929
Stad: Naninne
Route: Chaussée de marche 750
Postcode: 5100


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 18:30
Dinsdag: 08:00 - 18:30
Woensdag: 08:00 - 18:30
Donderdag: 08:00 - 18:30
Vrijdag: 08:00 - 18:30
Zaterdag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Schyns Peugeot, Peugeot Schyns Namur entretien, G&G Cars
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Lexus Service Namur Lexus Service Namur 270 meter Waarom heb ik niet eerder een Lexus gekocht???? 10 jaar bij een Duits merk en hier wo...
Toyota Business Center Namur Toyota Business Center Namur 410 meter Ondanks dat wij de auto niet kochten, super behandeld door de verkoper. Eerlijke onde...
Recensies
Onthaal koud en onvriendelijk.service apres vente niet van orde. Gewoon geen service, een garage die een slechte reputatie geeft aan het merk Peugeot.
Praten nieks van de NL DE EN
We gingen naar mijn partner en ik om informatie te krijgen en een voertuig te proberen. We zijn altijd super goed ontvangen. Alleen jammer dat de verkoopadviseur alleen naar mijn mening luisterde en niet die van mijn compagnon. Anders valt er niets te zeggen!
De klant wordt niet serieus genomen, ze nemen je voor niks, ze vertellen je onzin om uit de gêne te komen, en dan komen we je vertellen dat het ons spijt van dit en dat, bla bla bla, die mooie woorden. En onderhoudsniveau betaal je voor vloeistoffen of onderdelen die niet veranderd zijn "reparatie uitgevoerd aan de onderdelen die vervangen moesten worden" Ik heb ook de onderhoudspapieren nagekeken en ik constateerde dat deze niet eens gevuld was, echt heel erg teleurgesteld in deze garage.
Een dikke nul. Voor vertrek naar de garage ''met de auto'' naar de garage gegaan voor een groot onderhoud + voorbereiding voor de doorgang naar de technische controle. Hier ben ik gefaald bij de technische controle afstelling van de koplampen niet uitgevoerd. Ik bracht mijn dag door tussen technische controle en garage. 1 week na de dag dat ik op vakantie moet, word ik gebeld dat de distributieriem vervangen moet worden omdat de motor zou kunnen uitvallen. Dit is mijn tweede motor omdat de eerste het begaf vanwege deze beroemde riem. Ik zal met stress in mijn maag op pad moeten. Zonde toen mijn baas net 8 leaseauto's bij jullie bestelde.
Ik ben al geruime tijd klant bij deze dealer. Tussen de levering van niet-conforme nieuwe voertuigen ontbrekende of verkeerde uitrusting, een servicebeurt waarop soms op je wordt neergekeken, fouten bij reparaties je krijgt de verkeerde band en een paar weken later word je aangeklaagd en je weigert zijn vergissing of zelfs te dure offertes zodra het voertuig een beetje oud is Peugeot geeft helaas niet om zijn eigen erfgoed, moeilijk om meer dan twee sterren te geven. Laatste ervaring tot nu toe: €450 voor een simpele diagnose waarbij je wordt verteld dat je... alles moet vervangen terwijl het nog niet zo lang geleden nog perfect werkte. Wat is het punt ? De pil is moeilijk te slikken. En dan heb ik het nog niet eens over mijn kennissen die de fout hebben gemaakt om voor de PureTech 1.2-motor te kiezen en kort na het verstrijken van de garantieperiode auto's tegenkwamen die stuk gingen en geen waarde meer hadden... Jammer eigenlijk, voor een bouwer met overigens zo mooie en plezierige modellen.
Snelle onderhoudsservice, TE snel. Aan de andere kant erg lang wachten voordat je 1 afspraak hebt.
We zeggen "nooit 2 zonder 3" ... 2 nieuwe voertuigen gekocht bij Peugeot Schyns, maar we zullen de ervaring niet opnieuw proberen. Deze keer 10/10 voor de verkopers advies, beschikbaarheid voor verkoop maar ook voor levering. De administratieve opvolging daarentegen staat ver af van dit imago! Meer dan bij benadering beheer wat tijd en vooral geld verspilt voor de klant!!
Serieus welkom, professionaliteit! Bedankt DS Store!
Wat een teleurstelling! Voertuig 4 jaar geleden gekocht bij een Peugeot-dealer. dit voertuig op 100.000 km en de motor is stuk. We worden teruggestuurd naar Peugeot Naninne voor reparatie. We zijn begin oktober 2022. Peugeot dekt 78% van de reparaties. we zijn over 3 dagen begin januari en het voertuig is nog steeds niet gerepareerd. Zonder u te vertellen dat dit een professioneel voertuig is, begrijp ik de reactietijden niet. Namelijk, 30 dagen geleden waarschuwde je me dat de nieuwe motor veilig thuis was. Vergeet niet dat als u 78% van de reparaties voor uw rekening neemt, het een Peugeot-probleem is! Is het normaal dat een professional 3 maanden zonder voertuig zit? alvast bedankt voor uw terugzending Bedrijf Beguin Masset SRL BTW 0730 981 706 Begijn Jean Philippe: 0471/73,06,05
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid