facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Permekemuseum

Permekemuseum

Info

Dit is de officiële FaceBook pagina van het Permekemuseum. In het Brugse ommeland, niet ver van de kust, ligt het huis ‘de vier winden’ ooit de woonplaats van de kunstenaar Constant Permeke (1886-1952).

Adres: Gistelsteenweg 341, 8490 Jabbeke
Telefoonnummer: +3259508118
Stad: Jabbeke
Route: Gistelsteenweg 341
Postcode: 8490



op zoek naar gerelateerd: Permekemuseum Jabbeke openingsuren, Renovatie Permekemuseum, Constant Permeke, MUZEE Oostende tickets, Muzee webshop, Pmmk Oostende openingsuren, Muzee, Mu zee geplande evenementen
Recensies
Permeke Museum in Jabbeke is zeer de moeite waard. Dergelijke woonhuis-atelier-museum hebben een speciaal plekje in mijn hart. Dichterbij een kunstenaar kun je niet komen. Naast het woonhuis ligt een beeldhouwatelier. Hier zijn vaak tentoonstellingen te zien. Aanrader.
Het museum zit in een zeer mooi gebouw omringd door een prachtige tuin. De tentoonstelling is verzorgd en veel info en foto s van de schilder. Een aanrader als je houdt van kunst !
Zeer Grof gedrag bij vraag of museum toegankelijk is voor rolstoelpatienten. Dame achter balie had zelfs geen zin om ons te woord te staan. Ze wilde zich niet verontschuldigen omdat het tenslotte een beschermd monument was. Toen we zeiden dat er toch wel veel gebouwen wel toegankelijk waren werd ze pas echt heel boos. Niet aan te raden om te bezoeken dus.
Klein maar aangenaam museum. Als je er rustig doorheen loopt, doe je er een uurtje over. Mooi huis waarbij je ook het atelier kan bezichtigen. De amateurfilm is luchtig en geeft een goed beeld van Permeke en zijn werken. Een aanrader.
Het Permeke museum is niet zomaar een museum maar het huis waar Permeke gewoond en gewerkt heeft. Naast zijn werken is er ook veel fotomateriaal en documentatie dat een beeld geeft van zijn leven en tijdgenoten kunstenaars. Meer dan de moeite waard om te bezichtigen.
Het huis, de tuin en het werk van Constant Permeke.
Voor liefhebbers. Huis zeer bijzonder in relatie met de tuin. Van de schilderijen moet je houden. Wel bijzonder in het huis te z ik n waar een door velen gewaardeerde schilder woonde en werkte
Informatief museum, behulpzaam aan de balie
Op een druilerige woensdagmorgen dit museum bezocht. Was deels een herontdekking van de kunstenaar Permeke. De tijdelijke tentoonstelling was heel mooi. Een aanrader.
Zeker een bezoek waard. Je ziet een aantal van zijn werken in zijn huis. Ook het atelier in het huis is zeer interessant. In de grote tuinvalt de prachtige grote linde op.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid