facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Passieflora Meise

Passieflora Meise

Info

Bloemen en Planten Speciaalzaak in Meise

Geschiedenis

Passieflora uw speciaalzaak in Meise voor bloemen, planten, fruit, groenten, decoratiematerialen en kaarsen.
• Verse snijbloemen van superkwaliteit
• Speciale bloemcreaties voor huwelijken
• Dagverse groenten en lekker fruit
• Kamerplanten en decoratie



"Plantentuin Meise ligt net buiten Brussel en is een botanische tuin van wereldformaat. Een uniek historisch landschap van 92ha met maar liefst 20 000 soorten planten.De Plantentuin is ook een onderzoeksinstelling met wetenschappelijke collecties van internationaal belang waar de studie naar de diversiteit en ecologie van planten centraal staat.Onze missie is de plantenwereld ontdekken, onderzoeken en beschermen en met deze kennis samen bouwen aan een duurzame toekomst."
Adres: Boechtstraat 24, 1860 Meise
Telefoonnummer: 02/261 06 71
Stad: Meise
Route: Boechtstraat 24
Postcode: 1860


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 12:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Bloemen Van Praet Bloemen Van Praet 1 km Super service. Gebruiksvriendelijke webshop en bloemen geleverd zoals aangevraagd. Ze...
Handelskwekerij Verberckt Handelskwekerij Verberckt 6 km Vertaald door Google Top Origineel Top
Recensies
Wat een mooi domein. Netjes onderhouden. De dag van ons bezoek was het wel wat jammer dat ze overal de bladeren samen aan het blazen waren waardoor het redelijk overheersend was het geluid van de machinen. Maar het moet ook gebeuren natuurlijk. In de serres wandelen waan je je soms echt wel ergens anders. We zijn nu in de herfst geweest om de mooie kleuren nog te kunnen zien! En het was zeker de moeite waard. Ook aansluitend een leuke shop. En we hebben ook hele lekker pannenkoeken gegeten. Het restaurant zelf was wel gesloten.
Bezocht op een doordeweekse dag, vraag me wel af of de parking volstaat voor een top weekend, lijkt me wat weinig plaats ... Prachtig domein met verschillende tuinen, serres, gebieden. In elk jaargetijde even mooi lijkt me. De kasteeltuin werd opnieuw aangelegd dat geluk heb ik altijd en een deel van de serres wordt gerenoveerd maar dan blijft er nog genoeg te zien over. Wel jammer dat je bij het koffietentje naast het kasteel niet met pin kunt betalen, kon nog net een kleintje koffie uit m'n beurs krabben terwijl ik toch iets anders in gedachten had. Bij het restaurant in de oranjerie kon je gelukkig wel pinnen anders was het een hongerig uitje geworden voor me. Ik kom zeker nog eens in een ander jaargetijde terug om te zien wat er dan bloeit en hoe de kasteeltuin is geworden
Vijfentwintig jaar geleden brachten mijn grootouders me hier regelmatig naartoe. Na een heel lange periode ben ik hier als volwassene beland en wat heb ik mijn ogen uitgekeken. Een geweldige tip van de security aan de ingang: ga 's ochtends eerst naar de serres, gezien de warmte hier oploopt tijdens de dag. Dit plantenpaleis is opgedeeld in verschillende afdelingen met elk hun eigen ecosysteem. Van hieruit hebben we een koffietje gedronken in het pachthof, waarna we naar de orangerie trokken voor ons middageten. Er is een geweldige route met zoektocht voor kinderen, zodat zij op een speelse manier kunnen kennismaken met de tuin.
Een prachtige tuin, een parel voor onze provincie! We zijn er geweest eind november, op een droge weekdag. De herfstkleuren waren magisch en het was rustig . Dit was pour genieten. Aan de ingang kan je een plan van het domein krijgen, waarop de paden zijn aangegeven. Er is een aangegeven wandeling van ongeveer 3 km . Heel grote varieteit aan struiken, bomen, planten en bloemen ! Ook het plantenpaleis is zeker een bezoek waard: dit is een immens grote serre waar planten en bomen staan die tropische of subtropische temperatures nodig hebben. Deze plantentuin is absoluut een bezoek waard !
Hier kan je onwaarschijnlijk lang vertoeven, het is dan ook één van de grootste botanische tuinen ter wereld. Het ligt in de groene gordel van Brussel. Bij regenweer trek je de prachtige serre in die kan tellen als een soort planten paleis waar je kunt wandelen tussen tropische en inheemse planten. Het hele domein is 92 hectare maar er is een gratis hop on hop off treintje, al ga je te voet niet veel trager. Er is een deel met herten. Het blote voeten pad is plezant, op een paar voet wondjes na, maar stopt wel aan de andere kant vanwaar je de schoenen achterliet! In de Oranjerie is het aangenaam zitten en kan je rustig iets eten of drinken.
Een enorm domein met meer planten en bomen die je op 1 dag kan bezichtigen. Zeker de moeite om eens te doen als je van natuur, planten en bloemen houd. Ze hebben ook de grootste serre met de planten die je nergens anders zal terug vinden!
Ik deed maar een klein stukje van deze schitterende plantentuin tijdens een georganiseerde wandeltocht, maar ik kom zeker eens terug om een hele dag alles te gaan verkennen. Voor wie van natuur houdt is dit een toplocatie!
Mooi domein waar heel wat planten, kasteel en vijvers te zien zijn. Leuk wandelen door het park of in de serres. Wij deden de wandeling tijdens de nacht met mooie lichtspektakels. Een aanrader! Zeer sfeervol. Goed schoeisel dat wat modder kan hebben, is aangeraden.
Goedkope toegang en super modern design. Het terrein is enorm groot en we konden er een hele dag doorbrengen zonder ons te vervelen. Er is zoveel te zien. Geschikt voor alle leeftijden.
Goed in alle tijden van het jaar. Altijd creatief en gezellig. Mag soms prijzen remmen. Want dat wordt redelijk duur… Bezoek en cafetaria. En vanaf november willen zij bezoek op afspraak maken. Dat is minder goed. Daarom een ster minder.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid