facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Parc Chlorophylle

Geschiedenis

Le Parc Chlorophylle est un parc à thème belge consacré au milieu forestier situé à Dochamps (commune de Manhay) en province de Luxembourg.HistoireÀ Dochamps, le premier parc safari de Belgique est inauguré en 1972. Safari parc Dochamps présente des lions et des singes qui déambulent en toute liberté parmi les véhicules des visiteurs roulant à vitesse très réduite ou même parfois stoppées par la présence d'un de ces animaux sur le capot ou le toit du véhicule. Mais à partir de 1980, ce parc ferme et est laissé à l'abandon.En 1995 éclot l'idée d'un parc dont le thème est la forêt. La Commune de Manhay et Idelux imaginent le concept du parc en se basant sur ce qui existe déjà en Écosse.Après plusieurs contestations, ce parc est inauguré le dans le massif forestier ardennais sur le site du Safari parc Dochamps.La réalisation du parc se chiffre à hauteur de 2,1 millions d’euros. La première année, la fréquentation attendue est de visiteurs, ils sont en fin de saison. La deuxième année, ils sont plus de visiteurs. 2007 est une année record avec visiteurs.Le Commissariat général au Tourisme de Wallonie a décerné le label 5 soleils (note maximale) au Parc Chlorophylle, le 26 juillet 2012.DescriptionLa thématique du parc est la découverte de la forêt, de sa flore et de sa faune sous des aspects pédagogiques, ludiques et artistiques. Une trentaine d'animations sont réparties le long d'un sentier de près de trois kilomètres. Parmi lesquelles, on découvre un tunnel végétal sensitif, une coupe du sous-sol, des plans de terriers et de cachettes souterraines, une passerelle découverte dans la cime des arbres, la coupe d'un tronc d'arbre racontant son âge, une pyramide alimentaire géante, des jeux autour des performances de certains animaux, un module sur l'homme et la forêt au cours de l'histoire, un amphithéâtre naturel mettant en scène les contes et légendes et des explications ludiques sur la filière bois et sur le bois dans la vie d'aujourd'hui. Les noms de nombreuses espèces végétales (principalement des arbres) sont repris sur de petits panneaux explicatifs. Par contre, aucun animal ne se trouve en captivité dans ce parc.



"Le Parc Chlorophylle, c'est un parc forestier récréatif, pédagogique et artistique de 9ha au coeur de la forêt ardennaise, entre la Baraque de Fraiture et la vallée de l'Ourthe. Un sentier pédagogique de 2km, une belle passerelle dans la cime des arbres ainsi que des plaines de jeux thématisées permettent de découvrir la forêt tout en s'amusant."
Adres: Manhay
Stad: Manhay



op zoek naar gerelateerd: parc chlorophylle lerarenkaart, parc chlorophylle ardennen, parc chlorophylle korting, parc chlorophylle la roche, parc chlorophylle tripadvisor, wandeling chlorophylle, parc chlorophylle adres, wat is chlorophylle
Recensies
Het is een erg leuk park voor een dagdeel uit met kinderen. Onze kinderen van 8 en 9 hebben ervan genoten maar ook wijzelf als ouders. Je leert veel van de natuur: bomen, dieren en lucht. Er zijn meerdere speeltuinen in het park. Sommige voor kleine en sommige voor grotere kinderen. Leuk mooi opgezet park en goed onderhouden. Ook de wandeling door de boomtoppen was fascinerend en leuk om een keer gedaan te hebben. Tip: bij de kassa kun je een puzzelspeurtocht voor kinderen kopen waarmee ze een cadeautje kunnen krijgen als ze allen vragen hebben opgelost. Het park is minder geschikt voor mindervalide mensen.
Erg mooi park, goed te doen voor de kinderen. Deze hebben genoten. Veel leermomenten. Dit is een perfecte activiteit voor een familie. Veel speeltuinen en bankjes langs de route om even te spelen en te zitten. Ook de klimbrug via de bomen is erg mooi! Personeel bij ticket verkoop erg vriendelijk. Leuke speurtocht bij te kopen voor maar €1,00 voor kinderen. Deze krijgen leuk cadeautje na afloop.
Dit natuur park ligt verscholen in de bossen ver weg van de bewoonde wereld, heel rustig. Het is voor kinderen ontzettend leerzaam, en alles wordt op een zeer speelse en duidelijke wijze uitgelegd. Echt heel didactisch. Er is een ontzettend mooi houten loop pad tussen de boomtoppen met zeer veel Leer momenten en leuke bouw constructies....hier is ontzettend veel hout gebruikt, maar het is een zeer mooie wandeling tussen de boomtoppen. Er is een restaurant/cafeteria waar je een uitgebreide menukaart hebt, en waar je grote porties krijgt voor een lage prijs. Dit Park is ten zeerste aanbevolen.
Het park is leuk en doet denken aan parken van Natuurmonumenten in Nederland. We hadden een simpele speurtocht wat best goed te doen was. Park is schoon erg druk op een zonnige dag in de vakantie maar wel prettig om er te zijn met de kinderen. Wat onwijs jammer is, is dat er geen toiletten zijn op het park. Wel bij het restaurant aan het begin. Maar als je dus naar het toilet moet dan moet je nog 10 tot 20 minuten lopen naar de start. Parkeren is gratis.
Mooi park. Zeer mooie natuur! Veel speelgelegenheid voor de kinderen. Zeker de moeite om te doen.Bezocht opWeekend
Prachtige en vooral leerrijk park voor groot en klein.. lekkere brasserie en knappe speeltuin als kers op de taart
Mooi natuurpark. Je maakt in het park een wandeling van 2 km. Langs een 26-tal punten vind je interactieve punten met info over dieren, planten en stukje aarde. Zeker iets om met kinderen te doen. Eindigen doe je in de speeltuin of aan het cafe/restaurantje. Nadeel: je moet het park verlaten ook de speeltuin Om iets te gaan drinken. De uitgang is een draaipoort. Eens buiten is buiten.
Leuk educatief speelpark. De speurtocht voor €1 is wel een aanrader. Wij waren er mee onze jongens 6&9 ruim 3 uur zoet. Er is ook een restaurant bij maar die hebben we niet geprobeerd. Denk dat het zomers best druk kan zijn, maar in maart was het nog goed te doen.
Erg leuk park om met kinderen te bezoeken. Het is leuk om de speurtocht te doen en er zijn prachtige speeltuinen. We hebben ons prima vermaakt.
Echt een top park ! Moest er een uur voor rijden maar was het zeker waardBezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid