facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor ParadiseDancers Antwerpen

ParadiseDancers Antwerpen

Info

Squaredancing

Geschiedenis

WAT IS SQUAREDANCING?

Bijna ieder van ons heeft wel eens een cowboyfilm gezien waarin werd gedanst. Op een bepaald ogenblik nam iemand een viool en begon deze persoon een dans te leiden, maar niet zomaar een dans.
Al datgene wat de dansleider afriep werd gedanst. Dit is de oudste vorm van het hedendaagse squaredansen.
Squaredancing wordt uitgeoefend door 8 personen of een veelvoud hiervan. Deze 8 personen vormen een square, vier dames en vier heren. De vier paren dansen in een denkbeeldig vierkant van ca. 3 x 3 meter.
De gebruikelijke muziek is van het Country- en Westerngenre. Het square staat onder leiding van een Caller (Dansleider). De Caller vertelt de dansers welke danspassen er moeten worden gedanst. Het is de taak van de caller om de 8 personen aan het einde van de dans terug naar hun startpositie te brengen.
Deze danspassen - 68 in totaal - worden in 9 maanden aangeleerd. Overal ter wereld gebeurt dit op dezelfde wijze, zodat men overal mee kan doen. De volgorde waarop de dansfiguren komen, hangt van de caller af.
Zodoende is het mogelijk met slechts 68 figuren een oneindig aantal dansen te maken. De dansers op de vloer weten nooit vooraf welke figuren de caller zingt en leert dus reageren op de aangeleerde term. Dit vereist reactievermogen en beheerst bewegen.

Adres: Jacob de Roorestraat 8, B-2650 Edegem
Stad: Edegem
Route: Jacob de Roorestraat 8
Postcode: B-2650


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Perusica Perusica 0 meter Perusica, een samentrekking van Peru en musica, is een jongerenorkest dat het muzikal...
CHAI Center CHAI Center 488 meter Op bezoek geweest met de school van mijn kleinzonen. Heel interessant
85e Elsdonk Scouts, Edegem 85e Elsdonk Scouts, Edegem 519 meter De beste scouts van Edegem
Rotary Club Antwerpen Park Rotary Club Antwerpen Park 3 km Rotary Club Antwerpen-Park is part of - maakt deel van - fait partie de Rotary Intern...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid