facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Panos Beveren

"Panos is sinds 1982 dé referentie voor belegde broodjes, zoete bakkerijproducten en warme snacks. Panos is een franchisemerk van Deli nv, onderdeel van La Lorraine Bakery Group. De Panos verkooppunten vertegenwoordigen waarden als vakmanschap, een goede prijs-kwaliteitverhouding, versheid, efficiëntie en plezier. Je vindt Panos in steden en gemeenten City, Press, onderweg Rail, Metro, Petrol, Highway, Airport en in Plopsa en Bobbejaanland."
Adres: Vrasenestraat 8, 9120 Beveren (Oost-Vlaanderen)
Telefoonnummer: 03 755 03 25
Stad: Beveren
Route: Vrasenestraat 8
Postcode: 9120


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Buurderij Beveren Buurderij Beveren 506 meter Lekkere en gezonde producten rechtstreeks van de producent. De korte keten in de prak...
Jaarmarkt Prosperpolder Jaarmarkt Prosperpolder 13 km Het was geweldig
Recensies
Zeer vriendelijk personeel en vlotte bediening. De lekkerste latte machiatto is hier te vinden en ook de panizza´s zijn hier met een totaal ander broodje. Dit broodje is krokanter en met meer smaak! Dit is de gezellige plaats voor de ideale middag maaltijd, of een lekker ontbijt. Zeker een bezoek waard!
Schandalig!! Eerste keer en laatste keer echt waar. De dame was erg onvriendelijk ze zei dat ze het niet hoorde terwijl ik bijna schreeuwde. De zaak was erg vies, het leek of er 2 jaar niets is schoongemaakt. De banken waren geplakt met ducktape, het eten stond gewoon open en de balie waar ze hun broodjes op maken waren heel smerig en onze laté was koud. Meestal vind ik de panos heel goed maar deze is heel slecht! Niet naar toe gaan!!
Bediening is zeer slecht. De dames die er stonden waren aan het roddelen. De broodjes die worden niet op borden gelegd maar in een simpel kartonnetje dat zelfs te klein is, er wordt zo weinig op gesmeerd dat je het niet proeft. Er staat duidelijk op het raam dat als je ter plaatse eet je je covid safe ticket moet laten scannen maar dit wordt zelf niet gevraagd of gescand. Ik heb spontaan mijn covid safe ticket getoond en gevraagd of ze het niet moesten scannen, ik heb het antwoord gekregen dat ze dit niet hebben terwijl het gewoon een app is die iedereen kan downloaden. Ik kom bij verschillende Panossen maar ik ben nog nooit zo bediend geweest!
Ik had er 2 broodjes gehaald enkel met préparé maar op 1 van die broodjes daar hing chocolade op, volgens mij verkopen die geen broodjes met choco, was het iets anders
Ik snap niet ....sluit winkel wanneer dat jullie willen of goesting ...plak gewoon briefje dan gewoon gesloten ...
Ik ga er al 5 jaar vaak en nooit problemen gehad. Ik ging er deze week met nieuwe medewerkers en het was een schande. De dame roddelde terwijl meerdere mensen in de rij stonden te wachten, rolde met haar ogen en trok onvriendelijke gezichten als het antwoord haar niet beviel, een persoon zonder kwaliteit en met veel gebrek aan geduld. Dank aan de jongeman die alle slechte manieren probeert goed te maken van de dame met wie hij werkt. Als de dame er is, ga ik daar zeker niet meer terug. Zeer slechte keuze van nieuw team. Wat jammer.
Vandaag nog eens in Panos geweest.Wat ben ik verschoten dat deze zaak er zo uitgeleefd uitziet,het meubilairDe bankendie zijn gewoon over heel de lengte kapot.Een dame wist te zeggen dat de verlichting op het toilet nog kapot was.Ik vroeg boter op mijn broodje,die was op.De bediening viel wel mee.Heel triestigzaak geworden.Ik was daar vroeger regelmatige klant maar nu rijd ik speciaal naar Waasland shopping.Toch wel jammer.Blijkbaar antwoordde de eigenaar met een standaar bericht hier,man man pfffff. NL
Eerste ervaring, laatste ervaring. Juist geweest voor een broodje kipcurrysalade. Schandalig. Je ziet dat het alleen maar moet opbrengen. De sla wordt bijna gladgestreken en uitgerokken en de kipcurry wordt zo uitgesmeerd dat er bijna niks op ligt. En dan het personeel......ik heb bijna geen zin meer in mijn broodje.
Vroeger een goede propere zaak, gisteren nog eens een broodje gaan halen.zeer onvriendelijk personeel,waren aant roddelen over de klanten terwijl ze erbij stonden. Vonden het ook niet kunnen dat ik met 5€ betaalde, iedereen weet toch dat je met bankcontact moet betalen kregen we onbeschofte manier te horen. Voor ons was het de laatste keer.
Ik ben hier een paar jaar buiten gebleven omdat ik mij als vegetariër niet gerespecteerd voelde. Zo kreeg ik 2x na elkaar een smos met ham toen ik een Vegetarische Hollandia vroeg. Nu jaren later stuur ik mijn vrouw uit noodzaak om smosjes Hollandia bij deze Panos zaak en nu zitten ze weer boordevol ajuin terwijl ik dat haat en ik heb niet de luxe terug te stappen en mijn geld terug te vragen weer 15 euro weg. Mij zien ze daar nooit meer! Er gaat altijd wel iets mis.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid