facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Oudercomité Wijnbergschool

Oudercomité Wijnbergschool

Info

Ouderraad en Oudercomité

Geschiedenis

Beste Ouders,

Binnen onze school hebben we zowel een OUDERCOMITE als een OUDERRAAD.

-- Oudercomité --

Dagelijks vertoeven er bijna 250 leerlingen tussen 2,5 en 13 jaar in de Vrije Basisschool Wijnberg in Wevelgem. Dat is niet weinig, dat brengt ook zijn nodige zorgen, vragen, problemen en dergelijke met zich mee. Het directie- en schoolteam werken zich dagelijks uit de naad om alles in goede banen te leiden. Ons doel is bruggen te bouwen tussen directie enerzijds en ouders anderzijds. Wij streven ook naar het vergroten van de betrokkenheid van de ouders bij de school. De taken van het oudercomité zijn samen te vatten in 4 hoofdtaken:

-- Informeren --

Het oudercomité tracht een aantal infoavonden per schooljaar te organiseren die kosteloos kunnen bijgewoond worden door alle ouders. Via de "Ouderflash"en deze website worden ouders op de hoogte gebracht van onze activiteiten. In de agenda zijn ook de data van de vergaderingen terug te vinden.

-- Organiseren van ... --

Het oudercomité organiseert regelmatig activiteiten waar de ouders elkaar kunnen ontmoeten. Op deze activiteiten kunnen ze elkaar beter leren kennen, maar ook hebben ze de gelegenheid de leerkrachten anders te leren kennen. De Kaarting en het Schoolfeest zijn hiervoor de uitgelezen momenten.

-- Ondersteunen --

Het oudercomité ondersteunt de werking van de school door de handen uit de mouwen te steken bij organisaties van de school zoals het Schoolfeest, Grootouderdag enz...
Door het organiseren van eigen activiteiten tracht het oudercomité ook wat centen in het laatje te brengen die door de school na overleg kan besteed worden aan zaken die alle kinderen ten goede komen.


-- Meedenken over thema's --

Een aantal ouders zetelen ook in de schoolraad. Op die manier kan de ouderraad ook advies geven omtrent thema's die het dagelijkse leven op de school aanbelangen. Via de mailknop kunnen ouders altijd hun bedenkingen, ideeën of vragen kwijt aan het oudercomité die dat, indien relevant, zullen overleggen met het schoolteam.

-- Leden --

Dirk Van Besauw
Voorzitter
Barbara Deneire
Penningmeester
Cindy De Ruyck
Secretariaat
Caroll Deleu
Afgevaardigde schoolraad
Katrien Ornelis
Afgevaardigde schoolraad
John Panis
Verantwoordelijke Website & Social Media
Herlinde Debaere
Kathy D'Hondt
Valerie Declercq
Tine Seynaeve
Charlotte Vanneste
Ginovanni Lachat
Joachim Verraest
Emily Baeckelandt
Nele Degryse
Tom Lietaer



-- Ouderraad --

Ook de ouderraad kan zich baseren op deze vier kerntaken. Decretaal gezien ligt het zwaartepunt van de ouderraad op het meedenken. Het participatiedecreet voorziet immers dat de ouderraad het advies en overleg in de schoolraad voorbereidt. Dit kan op vraag van de schoolraad gebeuren, maar ook op eigen initiatief over eender welk onderwerp dat ouders aanbelangt. De ouderraad heeft een informatie- en communicatieplicht over al haar activiteiten en standpunten!
Alle ouders die vrijwillig deel uitmaken van ons oudercomité kunnen zetelen in de ouderraad. De leden die een functie hebben binnen onze structuur maken automatisch deel uit van die ouderraad.We coöpteren 3 leden van het oudercomité om te zetelen in de schoolraad en zo de stem van de ouders te behartigen. Ze hebben een mandaat van 4 jaar.

Adres: Kleine Wijnbergstraat, 8560 Wevelgem
Stad: Wevelgem
Route: Kleine Wijnbergstraat
Postcode: 8560



op zoek naar gerelateerd: Wijnbergschool foto's, Gbs Wevelgem, SPWe-basis, Wijnbergschool foto's 2023, Wijnbergschool foto's 2022, Wijnbergschool Venlo, Vbs Wevelgem, Wijnberg menu
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Posthoornschool Wevelgem Posthoornschool Wevelgem 2 km Ik heb een trauma sinds dat ik in de schooltoiletten binnen ben geweest.
Recensies
Heel kleinschalige school, heel familiale omgang met leerlingen en ouders, de meeste leerkrachten zijn heel gedreven en bekwaam. Kinderen kunnen er van het 1ste kleuter tot het 6de leerjaar terecht. Gemengd onderwijs. Pedagogisch heel sterk aangelegd en een heel sterke inrichtende macht.
De wijnbergschool is zonder meer de slechtste school die er is. Kinderen worden er uitgesloten, ouders die niet 'meewerken' worden als tegendraads gezien en kunnen nergens terecht met vragen of opmerkingen. Mijn kinderen liepen er 2 jaar school en ik heb hen er weggehaald. De nieuwe school heeft hard moeten werken om hen terug uit hun schelp te halen. Gruwelijk gruwelijk! Ouders, laat uw kinderen liever een beetje verder naar school gaan dan ze naar daar te sturen. Directeur, u bent onbekwaam.
Heel tevreden van de school. Een prachtig team van leerkrachten, goede opvolging en begeleiding. School die investeerd en openstaat voor vernieuwing!
Redelijk slechte ervaring , maar wel lekkere spaghetti overall rating sterke 2 op 10
Goede begeleiding, veel inzet van heel het team en open voor vernieuwing.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid