facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Oude Geuzestekerij De Cam Gooik

Oude Geuzestekerij De Cam Gooik

Info

Dorpsstraat 67A 1755 Gooik Tel:0476816806 [email protected]
www.facebook.com/KarelGoddeau

Geschiedenis

Samen met 3 fonteinen(Beersel),Hanssens(Dworp),Oud Beersel(Beersel) en sinds 2009 Tilquin(Bierghes),is de De Cam nog de enige geuzesteker in de wereld. Begonnen door Karel Goddeau produceert De Cam nu 150 hectoliter per jaar. Met 45000 liter lambik en 5000 liter kriekenlambik is De Cam de kleinste producent van spontane gistingsbieren. Het wort wordt aangekocht bij de brouwerijen van Boon(Lembeek),Girardin(st-ulriks Kapellen) en Lindemans(Vlezenbeek). De wort gist en rijpt enkele jaren op 45 tonnen van elk 1000 liter tweehoog opgestapeld. Het bekomen lambik,in ouderdom jonge en oude, worden dan vakkundig gemengd(gestoken) tot Oude Geuze. Voor de kriek maakt Karel zo veel mogelijk gebruik van Schaarbeekse krieken uit de boomgaarden van ooms en tantes.



"Traditional Lambic - a ‘ Cam’ or ‘Kam’ is being a farmer in summer and brewing spontaneous fermented beer in Winter"
Adres: Dorpsstraat 67, 1755 Gooik
Telefoonnummer: 0476816806
Stad: Gooik
Route: Dorpsstraat 67
Postcode: 1755



op zoek naar gerelateerd: De Cam Facebook, De Cam Oude Geuze, Gc De Cam, Café Gooik
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Sound&Co Sound&Co 1 km De beste uit de buurt!
Recensies
Leuke locatie. Vandaag was Karel erg druk met rondleidingen, maar op normale zondagen kun je hier ook terecht. Vandaag was het Toer de Geuze! Mooi weer en lekker zure bieren!
Bezoek aan deze stekerij is een aanrader en een must voor al wie van onze Belgische biertraditie houdt. De gastheer weet waarover hij spreekt en boeit van begin tot einde
Gepassioneerde brouwer. De liefde voor z'n job proef je letterlijk in de Gueuze.
Heerlijke geuze
Echt een leuke en gezellige plek! Een van mijn favoriete lambiekproducenten. Ik heb bezocht tijdens Toer de Geuze en er speelde een band die bijdroeg aan de geweldige ervaring. Bieren waren fantastisch. Beveel ten zeerste aan om het te bezoeken.
Fantastisch welkom! Gratis monsters, geweldige gastvrijheid
Hier wordt enkele van de beste lambiek ter wereld gemengd. Alleen open voor rondleidingen op zondag, niet aangesloten bij Volkscafé De Cam. Ze delen een naam want beide zijn gevestigd op het voormalige brouwerijterrein van De Oude Kam. Karel is een echte renaissanceman en leidt rondleidingen met een schat aan informatie.
Top, top, super.
Een geweldig welkom!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid