facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Orchestra Froyennes

Orchestra Froyennes

Info

Partage de photos, événements de notre magasin Orchestra de Froyennes

Adres: rue des roselières 4, 7503 Froyennes, Hainaut, Belgium
Telefoonnummer: +32069210587
Stad: Froyennes
Route: rue des roselières 4
Postcode: 7503


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 18:00
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 10:00 - 18:00
Donderdag: 10:00 - 18:00
Vrijdag: 10:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 18:00


op zoek naar gerelateerd: Orchestra online, Orchestra winkels, Orchestra kleding, Orchestra geboortelijst, Orchestra Antwerpen, Orchestra boomsesteenweg, Prémaman winkels, Orchestra Baby
Recensies
Zeer interessante winkel voor zwangere vrouwen, baby's en kinderen. Er is kleding, speelgoed, kinderopvang. En interessante acties op onder andere schoenen. We hebben ook de mogelijkheid om het gratis in de winkel te laten bezorgen en direct terug te sturen wat niet bij ons past, ook kleding die we kunnen passen. Er is ook een leuke speelgoedafdeling. Heel goed gevuld voor het ontwaken van het kind. Let op, het is beter om de orkestclubkaart betaald te hebben om echt interessant te zijn.
Goed advies van vriendelijke en lachende verkopers. Goede aantrekkelijke prijzen voor baby's en jonge kinderen. Makkelijk parkeren. U moet een lidmaatschapskaart hebben om te profiteren van kortingsacties voor leden.
Vaak veel wachten tientallen minuten om af te rekenen, uren voor de geboortelijst of gewoon om een ​​item te wisselen!, gebrek aan professionaliteit van de verkopers. Maak hier niet je geboortelijst, vol afwijkende voorwaarden, amateurverkopers die de producten niet kennen, geen flexibiliteit qua ruilen en retourneren, je mag geen kleding op de lijst zetten,...!!!
Bewaar dat ik vandaag mijn geboortelijst niet aanbeveel Ik heb mijn geboortelijst daar gemaakt voor mijn zoon die begin november is geboren al een deel van de artikelen was ingewikkeld om vragenuurtje te hebben 3 maanden om een ​​autostoeltje op een lijst te krijgen enkele maanden geleden vind ik het erg lang, gelukkig heb ik gezegd dat het van tevoren was genomen. Nadat een bepaald item aanvankelijk weigerde te bestellen ondanks dat het op de lijst stond omdat het te klein was nou ja, een badstop is niet interessant, maar goed als het een baby van 3 is in 7 jaar, dit soort kleine dingen raken beschadigd uiteindelijk ontvangen toen mijn baby was 3 weken oud na veel onderzoek omdat hij verdwaald was, een ander ontvangen item werd geopend en sommige onderdelen ontbraken, maar het was niet mogelijk om een ​​ander aan te bevelen natuurlijk was het aan mij om 50 km te reizen om het te vervangen in de wetenschap dat de baby nog steeds in het ziekenhuis lag dus ik gaf het op. Hier heb ik een tijdje geleden een korte broek gekocht voor mijn baby die ze bij de benen heeft afgesneden. Artikelen gezien op hun website die ik wilde gaan kopen niet in de winkel en niet besteld naar mijn mening niet duur genoeg waren er maar voor 120€ ik heb ze de juiste mevrouw heb deze artikelen niet meer gemaakt ze zijn te duur maar ze zijn op hun website ja, sommige artikelen met meer beveiliging zijn meer, maar veiligheid boven alles. Duidelijk duidelijk maken dat mijn kaart over minder dan 1 jaar afloopt om hem in de prullenbak te gooien.
In een promoperiode "10.00" meer om recht te hebben op een abonnement van 2 jaar in plaats van een jaar, ik vraag om het te doen, ik betaal mijn ticket plus het abonnement... Ik ga een paar weken later, en ik krijg te horen dat mijn kaart moet vernieuwd worden, verbijsterd leg ik het uit aan de Verkoopster die de manager belt, die zegt dat ze zal kijken wat ze kan doen Maar uiteindelijk nooit nieuws. Een paar maanden later ga ik daarheen en doe het abonnement opnieuw, dus ik ben 65,00 kwijt En er zal niets zijn gedaan, het enige antwoord was "we doen niets" Maar afgezien daarvan was ik blij en vrij regelmatig om daarheen te gaan, maar ik vertraagde mijn bezoeken voor een keer
Een schaar op de afdeling kinderspeelgoed, die ik bij de kassa neerlegde toen ik hoorde dat die niet van ons mocht zijn, eh natuurlijk... een klant die terugkomt omdat zijn doos leeg was, en de anti-diefstal zat er nog op ... bood een betaalde geschenkdoos aan die te klein was om de aankopen te bevatten, en hoorde na betaling dat het nodig zou zijn geweest om er nog een te kopen ... nou ja, gelukkig was het een student en geen ervaren personeel .
Personeel niet gastvrij, we vragen om een ​​clubprijs op een kinderstoel van 185 € omdat we de kaart hebben. We kijken op de site van het orkest, het is € 144, we gaan terug naar de verkoper, die het zijn manager vraagt, die antwoordt nee, we maken geen prijs, de prijs die je ziet is op ORCHESTRA FRANCE!! Sinds wanneer bestaat er een orkest Frankrijk en een orkest België?! Bovendien was het de laatste in de winkel, in een doos die overal vandaan werd gescheurd midden op de afdeling... We namen contact op met de consumentendienst, die antwoordde: "Ja, het is normaal, het is België!!!"
Leuke winkel met keuze en prettig personeel, echter qua orderorganisatie en voorraad artikelen niet altijd top. Er moet een grote inspanning worden geleverd vanuit het oogpunt van geboortelijsten op internet.
Zeer ruime keuze aan jurken en zeer kleurrijk!! Ik heb lief. Ik ga vaak wandelen en ga zelden met lege handen weg. Er is een klantenkaart, ik raad het aan omdat je heel goede zaken kunt doen.
Orchestra verkoopt prachtige kleding, de CLUB-kaart kaart van 30€ biedt kortingen op alle artikelen is erg interessant als je er vaak komt. Persoonlijk heb ik het voor de eerste aankopen terugbetaald
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid