facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Ons Kinderhuis vzw

Ons Kinderhuis vzw

Info

Ons Kinderhuis

Geschiedenis

Visie
1. Missie

Ons Kinderhuis vzw organiseert en optimaliseert residentiële hulpverlening aan jongens en meisjes van nul tot achttien jaar in een verontrustende opvoedingssituatie door de inrichting en uitbating van een begeleidingstehuis categorie 1, zoals vastgelegd in het besluit van de Vlaamse regering van 13 juli 1994 inzake de erkenningsvoorwaarden en de subsidienormen voor de voorzieningen van de bijzondere jeugdbijstand.

2. Identiteit

2.1 Christelijke identiteit

Ons Kinderhuis kiest als instelling bewust voor een christelijke identiteit, gebaseerd op het evangelie van Jezus Christus.

Medewerkers kunnen zich terugvinden in de christelijke normen en waarden zoals die in de bijbel naar voren komen, onderschrijven deze en streven daarnaar te leven (“voorleven”).

De medewerkers kiezen ervoor om christelijke kenmerken (zoals gebed, bezinning, bijbellezing…) bewust een plaats te geven in de omgang met de gasten, vanuit een persoonlijke invulling. Daarbij is het essentieel dat de persoonlijke overtuiging en de keuzevrijheid van de cliënten te allen tijde gerespecteerd wordt.

Als medewerkers willen we ook bewust een plaats geven aan christelijke “kenmerken” in de onderlinge omgang met elkaar. We streven ernaar om regelmatig samen te bidden, te bezinnen etc.


2.2 Vakkennis

De hulpverlening in Ons Kinderhuis wordt geboden tegen de achtergrond van de volgende wetenschappelijke modellen:

Het Contextueel Hulpverleningsmodel van Nagy
Het Systeemdenken
Orthopedagogische hulpverlening als bijzondere aandacht voor het alledaagse (W. Ter Horst)
Emancipatorisch werken
Gezinsgericht werken
Handelingsplanning

Waar noodzakelijk worden deze nog aangevuld met andere modellen.

2.3 Niveaus


De christelijke identiteit en de vakkennis kunnen we binnen Ons Kinderhuis, naast andere belangrijke criteria, terugvinden op 3 verschillende niveaus.

Niveau 1: de visie en identiteit van de organisatie
Niveau 2: de organisatie
Niveau 3: de mensen


Niveau 1en 2:


Het vormgeven van de specifiek evangelisch christelijke identiteit wordt beschouwd als één van de competenties die onontbeerlijk is in de organisatie, net zoals de verschillende elementen van de vakkennis. Dat wil zeggen dat niet iedereen elke competentie hoeft te hebben. Alle competenties moeten wel in elke leefgroep aanwezig zijn.

Niveau 3: de werknemers


Wij streven ernaar om medewerkers te hebben die allereerst kunnen beantwoorden aan de doelstelling van vakkundige begeleiding en die in ieder geval positief staan ten opzichte van het christelijke geloof.

3. Bestuur

Wij wensen ons bestuur te betrekken bij de dagelijkse werking, vanuit hun professionaliteit en specifieke bekwaamheden. Wij willen met hen samenwerken voor alles wat lange termijnvisie en –strategie betreft 1.

4. Competenties en attitudes

We hebben medewerkers nodig met de juiste bekwaamheden en attitudes. Ze zijn bekwaam in communicatie, hebben voldoende zelfreflectie en staan open voor feedback en leiding. Ze zijn eerlijk en transparant, met een goede dosis humor en relativeringsvermogen. Medewerkers hebben een natuurlijk gezag vanuit een hart voor de gasten. Ze stellen zich positief, open en respectvol op naar cliënten, collega’s en leidinggevenden.

5. Personeelsbeleid

Wij willen zorg dragen voor ons personeel door een zeer transparante begeleiding vanaf de start. We doen dit door de juiste personen aan te werven voor de juiste functie. Nieuwe medewerkers worden degelijk ontvangen en opgeleid.

Alle medewerkers krijgen een intensieve begeleiding en evaluatie. Medewerkers krijgen kansen om zich te ontwikkelen en zich bij te scholen.

In het geval van gebeurtenissen die zij als traumatisch ervaren krijgen medewerkers een goede persoonlijke nazorg.

6. Orthopedagogie

Wij willen een organisatie zijn die mee een antwoord helpt zoeken op de specifieke hulpvraag van elke cliënt. Dit doen we allereerst door de begeleiding van het gewone dagelijkse leven. Waar nodig doen we een creatief beroep op professionele, kwaliteitsvolle bijzondere werkvormen. Inspraak van de gast en zijn context staan hierbij centraal. Wij zetten ons in om samen met de gasten de vorm van begeleiding te vinden, die het best aansluit bij zijn/haar noden. Tevredenheid van onze cliënten over de aangeboden hulp vinden wij zeer belangrijk.

7. Organisatie

Wij willen een organisatie zijn met welbepaalde regels, die zinnig en haalbaar zijn, voor de leefgroepen, de medewerkers en de ouders/bezoekers. Die regels worden geïmplementeerd, bekrachtigd en gesanctioneerd.

Wij hanteren een organisatievorm waarbij de medewerkers volgens bekwaamheid rond de doelgroep staan, zonder overbodige hiërarchische niveau’s.

Als organisatie willen we openstaan voor kritiek van interne en externe gebruikers. Wij geven hen hiertoe alle gelegenheid en moedigen hen hiertoe zelfs aan.

We willen een organisatie zijn waarin alles bespreekbaar is tussen alle medewerkers, waarbij we streven naar “360° evaluatie”.

Als organisatie willen we een aantal parachutes hebben voor het geval mensen uitvallen e.d. Hierin zijn we beperkt. We zien wel creatieve mogelijkheden en uitdagingen, bijvoorbeeld door de uitbouw van de vrijwilligerswerking.

Wij willen als organisatie alles ondernemen om de veiligheid te garanderen door een optimale preventie. Dit dient verder uitgewerkt te worden.

8. Accommodatie

We proberen een huiselijke sfeer te creëren door zo apart mogelijke woonkernen te voorzien met een leefgroepvriendelijke accommodatie, waarin zoveel mogelijk faciliteiten aan elke groep gegeven worden.


9. Christelijke achterban

Wij willen onze christelijke achterban steeds informeren over onze werking. Wij streven ernaar hen te betrekken en te motiveren om te helpen (vrijwilligerswerk). Wij roepen hen op om steeds voor ons werk te blijven bidden. Wij zijn dankbaar voor hun financiële ondersteuning, die het mogelijk maakt om specifieke projecten te realiseren.


10. Verwijzers

Wij willen open en transparant samenwerken met de verwijzende instanties (consulenten). Bij elke aanmelding onderzoeken wij samen met hen of Ons Kinderhuis de juiste voorziening is om een antwoord te helpen bieden op de aangemelde hulpvraag. Na de opname geven wij alle relevante informatie zo snel mogelijk door aan de verwijzer. Wijzigingen in de handelingsplannen en evolutieverslagen worden steeds met de consulent overlegd.

11. Overheid

Wij willen structureel samenwerken met de (subsidiërende) overheid om onze doelstelling te realiseren. Daarom hebben wij respect voor haar beslissingen en regelgeving. Daarnaast willen wij onze signaalfunctie naar het beleid in alle transparantie vervullen.

12. Andere voorzieningen

Wij wensen samen te werken met andere voorzieningen in de Bijzondere Jeugdbijstand in alle openheid en complementariteit. Hiertoe nemen wij zo maximaal mogelijk deel aan overlegorganen, tot wederzijdse verrijking.

13. Leveranciers

We hebben leveranciers nodig om aan al onze behoeften te voldoen. Waar mogelijk wensen wij met hen een langdurig partnership aan te gaan, vanuit hun betrokkenheid op onze doelgroep en werking.

14. Financiën

Wij willen een financieel beleid voeren dat gezond is. Alle financiën, zowel uit subsidies als uit giften, worden gewetensvol zo optimaal mogelijk aangewend om voor elke gast zoveel mogelijk groeikansen te garanderen. Als aanvulling op de subsidies van de overheid spreken wij actief sponsors aan, zowel particulieren als organisaties.

Adres: Erfstraat 10, 3600 Genk
Telefoonnummer: 089 41 06 10
Stad: Genk
Route: Erfstraat 10
Postcode: 3600



op zoek naar gerelateerd: Kindertehuis Antwerpen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Danstrein Danstrein 299 meter Danstrein is het voorbereidend programma voor Schrijftrein en is een speels en didact...
Hako Beton Hako Beton 567 meter Hako beton bv is een firma gespecialiseerd met minstens 25 jaar in de betonsector. We...
Nationaal Park Hoge Kempen Nationaal Park Hoge Kempen 692 meter Altijd een leuke startplaats voor een lange wandeling met de hond. Ook een fantastisc...
Jong VVK Jong VVK 763 meter Jong VVK behartigt de belangen van alle kinderartsen-in-opleiding van de vier Vlaamse...
Vzw AIF Vzw AIF 775 meter Vriendelijke en warme mensen. Fijne organisatie.
Gezinsbond Genk Gezinsbond Genk 934 meter Van gezinnen, voor gezinnen, door gezinnen! Een Gezinsbond op maat voor elk gezin. Oo...
Visit Genk Visit Genk 971 meter Visit Genk: een overzicht van nieuwtjes en activiteiten uit Genk. - www.visitgenk.be
De keukenfluisteraar De keukenfluisteraar 984 meter Toch altijd lekker om hier te eten en top mensen die met passie en liefde koken!
PFA GROUP Verzekeringsmakelaars PFA GROUP Verzekeringsmakelaars 1 km Verzekeringsmakelaar Professioneel en onafhankelijk advies in verzekeringen voor KMO...
Heemkring Heidebloemke Genk Heemkring Heidebloemke Genk 1 km Heemkring Heidebloemke is een vereniging die de geschiedenis van de stad Genk en haar...
OverKop Genk OverKop Genk 1 km Zo een toffe plaats! Ga er zeker eens naar toe!! Iedereen is super vriendelijk, ik zo...
Jeugdraad Genk Jeugdraad Genk 1 km Wij raden uw jeugd!
Daltonstudio Portraits Daltonstudio Portraits 1 km Professionele portretfoto's in het hart van Belgisch Limburg in alle prijsklasses en ...
GGJC GGJC 1 km GGJC.be
Wijngilde De Sleedoorn vzw. Wijngilde De Sleedoorn vzw. 1 km Wijngilde De Sleedoorn vzw is een Genkse vereniging die zich bezighoudt met het maken...
Bethesda centrum Bethesda centrum 1 km Bethesda is een christelijk centrum voor vorming en hulpverlening.
Bethesda Bethesda 1 km
Kinderdagverblijf emielendoortje Kinderdagverblijf emielendoortje 1 km Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van de werking van ons kinderdagverblijf...
Recensies
Vertaald door Google Liefdevolle, zorgzame omgeving Origineel Loving, caring environment
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid