facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Olmense Zoo

Geschiedenis

De Olmense Zoo was van 1980 tot 11 oktober 2017 een dierentuin in Olmen, Balen (Antwerpen).Het park werd opgericht in 1976 door Louis Roofthoft en is in 1980 officieel voor het publiek geopend. De dierentuin wordt sinds maart 1995 beheerd door de familie Verheyen en is gespecialiseerd in katachtigen. Vanwege aanhoudende overtredingen op het dierenwelzijn, werd de vergunning van het park in oktober 2017 ingetrokken en blijft de Olmense Zoo tot nader order gesloten.Jaarlijks komen er ongeveer 200.000 bezoekers naar de Olmense Zoo.De Olmense Zoo is geen lid van de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA).GeschiedenisDe vorige eigenaar, Louis Roofthooft, een gewezen kapitein uit de omgeving Antwerpen Haven, zocht midden jaren 70 een plaats op het platteland om zijn privécollectie dieren onder te brengen. Zijn oog viel op het huidige terrein vlak aan het kanaal Kwaadmechelen-Dessel. In 1976 vestigde hij zich in Olmen en bracht zijn dieren over naar zijn privé-park. Naast het houden van dieren was Roofthooft ook een circusliefhebber en werd er een grote tent naast het domein geplaatst waar dagelijks circusvoorstellingenwerden gehouden. In het begin was hij vaak de enige bezoeker van het circus en werkten de artiesten als dierenverzorgers in de zoo. Toen hij begin jaren 90 overleed, werd het park te koop aangeboden.Nieuwe eigenaarsIn 1995 nam de familie Verheyen het park over. Dankzij de aankoop van het park kon de familie haar eigen privécollectie een aangepaste huisvesting geven. Grondige renovatie drong zich op, mede om meer bezoekers te kunnen aantrekken. In 1995 trok het park ongeveer 9.000 bezoekers.

Adres: Bukenberg 45, 2491 Balen, Antwerpen, Belgium
Stad: Balen
Route: Bukenberg 45
Postcode: 2491


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 18:00
Dinsdag: 10:00 - 18:00
Woensdag: 10:00 - 18:00
Donderdag: 04:55 - 09:09


op zoek naar gerelateerd: olmense zoo tarieven, olmense zoo honden, olmense zoo korting, olmense zoo run, olmense zoo openingsuren, olmense zoo plattegrond, olmense zoo adres, olmense zoo openingsuren 2018
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Olmense Zoo Olmense Zoo 0 meter Onderkomen park, veel te kleine ruimtes voor de dieren, ze zijn zichtbaar in stress a...
Sint-Jozefhoeve Teambuilding Sint-Jozefhoeve Teambuilding 7 km Je begint met een spelletjes tocht. Je krijgt een mapje mee waar alle haltes zijn en ...
Recensies
Al 3jaar abonnement bij Planckendeal/ Zoo van Antwerpen. Voor eerste maal naar deze zoo geweest en was helemaal verbaasd. Dieren zagen er heel verzorgd uit. De nieuwe verblijven zijn mooi ingericht voor de dieren. Er is natuurlijk nog een deel oude verblijven deze doen hun werk wel oogt alleen niet mooi. Mijn zoon heeft echt genoten van deze dag zelden zo gefascineerd gezien bij de dieren. Er was ook een circus show gratis. Van 10u tot 18u hele dag mooi kunnen rondbrengen in dit park zeker de moeite waard.
Superleuke dierentuin Vooral het berenbos en de giraffen uitkijk zijn favoriet!! Want als je op het goede moment komt kan je ze aaien, terwijl ze aan het eten zijn. En ze komen super dichtbij dan zie je pas echt hoe groot ze zijn en mooi! Echt machtig mooi beest. Verder vanalles qua dieren, Vogels, otters, apen, reptielen, en nog veel meer ! Tropenkas is ook heel leuk om door te wandelen. We komen zeker nog een keer terug ! Er stond deze keer het kleinste grootste Circus. Geweldig!!! echt heel leuk 1uurtje duurd het ongeveer Kinderen vonden het geweldig! En wij stieken ook haha. Ja het ie hier en daar wat verouderd maar je ziet dat de beestjes niks te kort komen En ze zijn het beetje bij beetje aan het opknappen
Ben hier 15j geleden ook geweest toen het nog de Olmse zoo was,Viel me op dat de grote katten toen wel meer ruimte hadden en er meer aandacht voor was. Vind accomodatie van sommige triestig. Waarom zaten de olifanten niet buiten? Je hebt daar een prachtig safari en geen olifanten wel leuk de close up interactie met de giraffen. We hebben voor weinig geld wel een goede maaltijd benut in een propere locatie. Al bij al toch de moeite om een dag lekker te genieten van de vele picknick plaatsen de dieren en het vriendelijke personeel. Houden zo.
Bezocht in onze vakantie, fantastisch mooi park! Erg genoten en blij te zien dat de dieren ruime verblijven hebben. Veel papagaaien komen uit de particulieren sector, omdat ze door diverse omstandigheden daar niet konden blijven heeft de dierentuin ze opgevangen. Hierdoor zijn sommige redelijk tam en gek op aandacht en kan de ander weer praten. Als liefhebber mooi om te zien al hebben sommige wel een verdrietig verleden.
Leuke dierentuin, wel wat minder mooi als sommige andere parken. Ook waren sommige verblijven nog wat klein, maar ze zijn nog volop bezig met bouwplannen. Wel zijn er een aantal dieren die ik niet in andere dierentuinen heb gezien wat ik heel gaaf vond zoals beren, verschillende tijgerachtige, de witte leeuw, vossen en witte wolven zoals op een aantal foto's te zien is. Wat ook heel mooi is is dat ze een aantal dieren hebben opgevangen die uit slechte leefomstandigheden komen
Gezellig en rustig familiepark. Veel dierensoorten. Heel vriendelijk personeel. Gratis parkeren. Parkeren voor mindervaliden. Park op korte afstand van de parking. Eetmogelijkheid. Lekkere spaghetti bolognaise met kaas en brood. Heerlijke Brusselse wafel. Democratische prijzen tov andere parken. Top dat hondjes mee mogen! Behalve in de binnengedeelten mogen de hondjes overal mee. Prachtige show gezien: clown, acrobatie, goochelen,... Toegankelijkheid voor minder mobiele mensen. De kermisattracties zijn een leuk extraatje. Veel speelgelegenheden vd kinderen. Zeker voldoende banken en picknick tafels. Goede bewegwijzering.
Op een doordeweekse dag in december deze dierentuin bezocht. Bezoek was boven verwachting leuk. Het is een klassieke dierentuin die flink aan het opknappen is. De entree doet allemaal wat gedateerd aan maar dat is later in het park niet meer zo. Medewerkers waren over het algemeen vriendelijk alleen bij de horeca vond ik ze niet zo gastvrij. Gezin met jonge kinderen. Iedereen dik tevreden.
Het is een leuke en kleine dierentuin. Veel meer tijd dan een half dagje hoef je er niet voor uit te trekken. De cafetaria is er wel echt goed. Verder voelt het een beetje slecht onderhouden, maar dat kan ook liggen aan dat het winter is. Veel verblijven leken een goede onderhoudsbeurt te kunnen gebruiken. De dieren zag er allemaal goed verzorgt en gelukkig uit. Veel bijzondere dieren.
Heel fijne dierentuin. Veel dieren actief in de weer of nog bezig aan hun maaltijd, zelfs de grote katten deden meer dan pitten - dat is vaak niet het geval. De Siberische tijger was op wandel, de Afrikaanse leeuw lag mooi op zijn piëdestal, het luipaard was danig op zoek naar een uitdaging en de lynx toerde rustig rond. Compleet met vogelshow waar naast een uiltje en een buizerd ook een Arend de revue passeerde. Je merkt de investeringen en aanbouw die worden gedaan, zonder in de weg te staan van een leuk bezoek. Komen zeker jaarlijks terug om de vorderingen te komen bekijken. Vergeet zeker de tropenhal niet, ligt wat weggetukt in een hoekje - en is een renovatietje nabij, maar blijft een heerlijke plek! En dan vergeet ik nog de giraffe die bijna mijn broodje te stekken had. Niet voeren, maar een beetje doen alsof maakt er wel een beestige ontmoeting van!
Het park was overzichtelijk, genoeg speelplezier tussendoor voor de kids, zowel binnen als buiten. Ook was er entertainment genoeg voor jong en oud. & natuurlijk de dieren, het was hartstikke leuk om ze te mogen bezichtigen. Tips: Het vogelmuseum en het zoogdieren museum; hier rook het muf en een hele boel viezigheid. Reptielenhuis; het pad mocht breder ivm kinderwagen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid