facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor NostalBus

NostalBus

Info

NostalBus is een vzw die zich inzet voor de bewaring, restauratie en exploitatie van historische Belgische lijnbussen uit de periode 1977 - 1991.

Geschiedenis

NostalBus houdt zich in de eerste plaats bezig met het bewaren en rijvaardig houden van cultureel rijdend erfgoed. Het gaat meerbepaald om historische lijnbussen uit de periode 1977 - 1991 die vroeger in dienst waren bij de NMVB (Nationale Maatschappij voor Buurtspoorwegen) of één van haar privé-exploitanten. De leden van NostalBus restaureren, onderhouden en exploiteren de bussen om deze in topconditie te houden.

Om dit te bewerkstelligen werkt NostalBus op twee niveaus:
- enerzijds is er onze ledenwerking, met een tiental activiteiten per jaar voor onze leden (en andere geïnteresseerden) zetten we de hobby in de kijker; we organiseren uitstappen, rondritten met oude bussen die zowel NostalBus toebehoren alsook van andere bedrijven of verenigingen en organiseren ook ledenactiviteiten die de groepssfeer versterken.
- anderzijds luisteren we met ons erfgoed culturele en andere evenementen op waar het historische aspect van onze voertuigen een meerwaarde biedt.

Met beide soorten activiteiten proberen we inkomsten te vergaren om onze restauraties, onderhoud, brandstofkost, verzekeringen, taksen, ... te kunnen dekken. Naast deze bron van inkomsten, kan eenieder ook een fiscaal aftrekbare gift schenken op onze projectrekening bij Herita vzw (www.herita.be).



"NostalBus vzw is opgericht in 2010 en staat in voor het beheer van historische lijnbussen uit 1977 tot 1991.De maatschappelijke zetel is gevestigd in Maldegem. Onze twee belangrijkste uitvalsbasissen voor stalling en ledenwerking bevinden zicht echter in Lochristi en Berendrecht. Uiteraard kan je ons ook toevallig onderweg tegenkomen...We organiseren af en toe ook evenementen op wisselende locaties om onze collectie aan het grote publiek te tonen. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven.Zelf een historische bus inleggen voor jouw evenement of een speciale gelegenheid? Dat kan: check onze website voor meer info over de mogelijkheden.NostalBus is lid en geniet ondersteuning van de erfgoedverenigingen META vzw en Herita vzw."
Adres: Westeindestraat 25, 9990 Maldegem
Telefoonnummer: +32 497 02 94 10
Stad: Maldegem
Route: Westeindestraat 25
Postcode: 9990



op zoek naar gerelateerd: Van Hool A120, Oude bussen, Oude lijnbussen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Regionaal Landschap Meetjesland Regionaal Landschap Meetjesland 181 meter RLM vzw - samen puzzelen aan natuur en landschap
Dechaletmaldegem Dechaletmaldegem 308 meter Airbnb in het centrum van Maldegem. Een knusse chalet met eigen badkamer en een lekke...
Verenigde Handelaars Maldegem Centrum Verenigde Handelaars Maldegem Centrum 323 meter De Verenigde Handelaars Maldegem Centrum, kortweg "VHMC" gaan op de actuele toer. Onz...
Rode Kruis Maldegem Rode Kruis Maldegem 669 meter Algemene werking Rode Kruis afdeling Maldegem.
Vossenhol Kermis Vossenhol Kermis 3 km Vossenhol Kermis
Kadeess Kadeess 3 km Kadeess organiseert sport- en themakampen in regio Maldegem tijdens de verschillende ...
Recensies
Mooie organisatie met een prachtige doelstelling: rijvaardig houden van nostalgische wagens binnen het openbaar vervoer van vroeger. Petje af voor jullie inzet, gedrevenheid & realisatie! Het allermooiste eraan is dat jullie ook anderen laten meegenieten op rondritten! Subliem!
Zeer goede organisatie, nostalBusrally 2021 met zeer leuke mensen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid