facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Noeveren Brandt

Info

Keramisch evenement van 14 t.e.m. 29 juni 2014.

Geschiedenis

Keramiek- en glasliefhebbers, opgelet. Van 14 tot en met 29 juni brandt de lamp eens te meer te Noeveren...
Van 14 tot en met 29 juni staat de wijk Noeveren helemaal in het teken van klei, kunst en glas. Met drie exposities, twee nocturnes, een workshop en een grote keramiekmarkt, heeft de tweede jaargang van ‘Noeveren Brandt!’ weer heel wat te bieden.
De tentoonstellingen ‘Unlimited Boundaries’ en ‘Limited Boundaries’ worden op zaterdag 14 juni feestelijk opengeschoten. Vanaf 15 uur kan iedereen de uitgestalde werken komen bewonderen en desgewenst blijven plakken op het terras van de Frateur-zomerbar. ’s Avonds, om 19:30 uur, is er ook de eerste nocturne, die een geleid bezoek aan de twee ‘Boundaries’ combineert met de vaste tentoonstelling ‘Booms Glas’ van EMABB. Reserveer en laat je in ware VIP-stijl onderdompelen in deze unieke mix van ambacht, kunst en industrieel erfgoed.
‘Unlimited Boundaries’, gecureerd door Els Wenselaers, is een selectie hedendaagse topkeramiek van Guy Van Leemput, Frederik Roggeman, Kris Campo, Reinhilde Van Grieken, Johan Van Geert, Gerda Steegmans, Katrin Dekoninck en Els Wenselaers zelf. De tentoonstelling staat tot en met 29 juni opgesteld in de de voormalige steenbakkerij Peeters & Van Mechelen.
Tezelfdertijd tonen in de machinehal Frateur, een boogscheut verderop, de leerlingen van Wenselaers hun kunnen. ‘Limited Boundaries’ is een expo van achttien cursisten die hun sporen verdienden in het keramiekatelier van CC De Steiger.
De steenbakkerijsite Frateur is op zondag 15 juni ook weer het decor van ‘Keramiek op ’t Geleeg’: een levendige markt waar kleikunstenaars van allerlei pluimage demonstraties ten beste geven en keramisch werk te koop aanbieden. Doorlopend van 10 tot 18 uur, mét terras en zomerbar. Om 16 uur is er volkse muziek van DeRuPeL, aan elkaar gepraat door actrice Nicole Gielman. Gratis toegang.
Wie de keramiekmicrobe te pakken heeft en zélf de handen vuil wil maken, moet zich vooral tijdig inschrijven voor de exclusieve workshop van zaterdag 21 juni, onder leiding van Els Wenselaers. Aanvang om 14 uur.
Eveneens op zaterdag 21 juni is er de tweede ‘Noeveren Brandt!’-nocturne om 19:30 uur.
Alle vaste openingstijden, prijzen en meer praktische info op www.erfgoednoeveren.be.

Adres: Noeveren, 2845 Boom
Telefoonnummer: 03/880.76.25
Stad: Boom
Route: Noeveren
Postcode: 2845



op zoek naar gerelateerd: De Steiger Boom, Feestpaleis Boom, Cinema Boom, CC De Steiger Boom parking, Café De Steiger Boom
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Esperantostraat, Boom Esperantostraat, Boom 2 km loko nomita laŭ https://www.wikidata.org/wiki/Q143?uselang=eo Esperanto –– pluaj esta...
Kristel Nijskens - illustrator in Boom - www.ikhouvanfotografie.be Kristel Nijskens - illustrator in Boom - www... 3 km Via this page I'll show you my personal work and work of other graphic designers / il...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid