facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Nieuwe Kloostertuin Tildonk

Nieuwe Kloostertuin Tildonk

Info

Een duurzaam samentuin project voor een betere wereld
Doe mee en geniet weldra van gezonde en verse groenten, fruit en kruiden.

Geschiedenis

In het centrum van Tildonk, verscholen achter het Sint Angela ligt een oude kloostertuin. In vroegere tijde produceerde de tuin voldoende groenten en fruit voor het internaat en de kloostergemeenschap. Met de tijd werd er steeds minder getuinierd en de moestuin raakte in verval. De hoogstamfruitbomen bleven dapper elk jaar een grote oogst voortbrengen en brachten zo de tuin weer onder de aandacht.

In het voorjaar van 2013 werd het idee opgevat om vanuit de kloostertuin een duurzaam samentuin project op te starten. We willen met z’n allen samen werken en zo voorzien in lokaal geteelde gezonde groenten, fruit en kruiden. De kloostertuin zal niet enkel voorzien in voedsel, we willen ook ruimte maken om uit te rusten, te praten, te dromen en te spelen.

Om dit te realiseren zijn er vele handen nodig. We willen je dan ook graag uitnodigen om met ons mee te doen, voor één of meer werkdagen of als meer permanente werker/oogster.

Je doet enkel dát wat je kan of wil, al naargelang de tijd die je vrij hebt. Je kan leren van anderen, maar je kan ook aan anderen wat leren. We doen het samen, daar gaat het om! Jong of oud maakt niet uit, iedereen is welkom om mee met ons te dromen en te werken aan een stukje nieuwe wereld.

Wil je meedoen? Ben je benieuwd maar heb je nog wat koudwatervrees? Wil je gewoon eens een kijkje nemen? Heb je nog 1000 den vragen? Geen probleem, je bent meer dan welkom op één van onze werkdagen of je stuurt een mailtje naar [email protected].

Els, Johan, Geert en Valere

Adres: kruineikenstraat 5, 3150 Tildonk
Stad: Tildonk
Route: kruineikenstraat 5
Postcode: 3150


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 22:00
Dinsdag: 08:00 - 22:00
Woensdag: 08:00 - 22:00
Donderdag: 08:00 - 22:00
Vrijdag: 08:00 - 22:00
Zaterdag: 08:00 - 22:00
Zondag: 08:00 - 22:00


op zoek naar gerelateerd: Erfgoeddag Tildonk, Kloostertuin Zaffelare, Klooster Tildonk, Boerenmarkt Tildonk
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zorg-Saam Zorg-Saam 0 meter Zorg-Saam wil mensen inspireren en in beweging brengen, omdat zorgzaam samenleven kan...
Familia Familia 69 meter Mooie zaal, gedeeltelijk vernieuwd. Fijn voor feesten, fuiven, familiebijeenkomsten.....
Tilloenk Leeft Tilloenk Leeft 1 km Tillloenk Leeft!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid