facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Neigembos

Geschiedenis

Het Neigembos is een 65ha groot natuur- en bosgebied in de gemeente Ninove dat Europees erkend is als Natura 2000-gebied (Bossen van de Vlaamse Ardennen en andere Zuid-Vlaamse bossen). Het is, net zoals het Zoniënwoud, een restant van het oude Kolenwoud. Het bos beslaat een hoogteverschil van 20 tot 90m boven de zeespiegel en is gekenmerkt door een bomenbestand van voornamelijk beuken en in mindere mate eik en es.Het GR-pad 512 trekt door het Neigembos.Externe links Neigembos op website van Ninove Agentschap voor Natuur en Bos kaart Neigembos

Adres: Haaltert
Stad: Haaltert



op zoek naar gerelateerd: Neigembos wikipedia, Bos in de buurt van Ninove, Wandelen Meigem, Natuur en Bos wandelen, Wandelknooppunten Neigem, Boswandeling Herzele, Bossen in Vlaanderen, Wandelroute Bosberg
Recensies
Zalige en rustige plaats om te wandelen en te genieten van de natuur in al zijn schoonheid.Bezocht opWeekend
Neigembos is werkelijk een verborgen juweel op het Vlaamse platteland. Ondanks zijn historische oorsprong, die teruggaat tot de tijd van Napoleon, biedt dit uitgestrekte bos van 65 ha een overvloed aan natuurlijke schoonheid en biodiversiteit. Ik ben telkens weer onder de indruk van de rijke variatie aan flora en fauna, van de indrukwekkende beuken en eiken tot de zeldzame planten en dieren die er hun thuis hebben. De holle wegen, gevormd door eeuwen van erosie, voegen een unieke charme toe aan onze wandelingen. Met zijn variërende reliëfs en pittoreske uitzichten is Neigembos de perfecte plek voor mij om tot rust te komen en kwaliteitstijd door te brengen met mijn gezin. Of je nu een natuurliefhebber, -kenner bent of gewoon op zoek bent naar een vredige wandeling, dit bos biedt iets voor iedereen. Ook een leuke extra: het bezoek aan de 'krasjelpaal', die het hoogste punt van Ninove markeert, voegt een vleugje lokale geschiedenis en cultuur toe aan de ervaring. Een must-visit voor iedereen in de regio!
Mooi bos,zeker als de hyacinten bloeienBezocht opWerkdag
Niet groot, maar wel een leuk bos met wat hoogtemeters. Ideaal voor een wandeling met jonge kinderen
Zeer oud klein bos dat zeker niet moet onderdoen voor de grote bekende bossen. Hier zijn ook de zeldzame boshyacinten te bewonderen. Breng stevig schoeisel mee want geen verharde wegen.
Het Neigembos is een 72ha groot natuur- en bosgebied in Meerbeke Ninove dat Europees beschermd is als onderdeel van Natura 2000-habitatrichtlijngebied 'Bossen van de Vlaamse Ardennen en andere Zuid-Vlaamse bossen'. Het is, net zoals het Zoniënwoud, een restant van het oude Kolenwoud. Het bos beslaat een hoogteverschil van 20 tot 90m boven de zeespiegel op de grens tussen de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland. Het grootste deel van het Neigembos is bosreservaat.
Aangenaam wandelen tussen Neigembos en Lieferinge op basis van een knooppuntwandeling van routen.be. En je kan iets drinken in ‘t Stalleken.
Mooi bos, rustig om te wandelen. Elk seizoen heeft zijn charmes en leuk om steeds weer andere planten en dieren te zien.
Men moet heffen tillen en heel moeilijke inspanningen doen met een kinderkoets die haast alleen onmogelijk zijn door de nieuwe barrières. Toch fietsen er nog mensen rond in het bos die zonder moeite binnen geraken.
Neigembos is niet groot, maar prachtig en gevarieerd. Je vindt er holle wegen, trage wegen, groebes en spectaculaire wandelpaden. Een echte aanrader.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid