facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Natuurreservaat 'De Maten'

Natuurreservaat 'De Maten'

Info

Natuurgebied 'De Maten'

Geschiedenis

Het best bewaarde vijvergebied van Midden-Limburg!

De Maten strekt zich uit over een sterk verstedelijkt gebied tussen Genk en Hasselt. Nergens anders bevinden zich zoveel Kempische natuurelementen zo dicht bij elkaar. Rietkragen, broekbossen, ruigten, natte en droge heide, heischrale graslanden en duinen maken het één van de merkwaardigste natuurgebieden van Vlaanderen.

De arme zandgrond maakte het voor de bewoners niet gemakkelijk om voldoende voedsel te winnen. Om extra eiwitten te produceren, werd op heel wat plaatsen in Midden-Limburg vis gekweekt. Hiervoor werden op de rand van het Kempisch Plateau vijvers aangelegd. In de beekvalleien die het plateau verlaten, werden dwarsdijken gebouwd, waardoor het water tijdelijk werd tegengehouden. Zo ontstonden in die beekvalleien lange kettingen van vijvers met stroomopwaarts een zacht glooiende oever en stroomafwaarts een dijk met eerder een steile oever. Door de eeuwen heen evolueerden deze vijvers tot ecologische pareltjes. De 35 vijvers van De Maten vormen samen ongetwijfeld het best bewaarde vijvergebied van Midden-Limburg!

Adres: 3600 Diepenbeek
Stad: Diepenbeek
Postcode: 3600



op zoek naar gerelateerd: Havenlaan 112 diepenbeek, Diepenbekerbos Wandelen, Dauteweyers, Zillebos, De Wijers, Wandelen Zonhoven, De Melberg, Fietsen in De Maten Genk
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Go Sport Outlet Diepenbeek Go Sport Outlet Diepenbeek 2 km Outlet met altijd minstens 40 % korting
Heat-Block Heat-Block 3 km Heat-Block is een Small Business Project opgericht door 6 studenten Handelswetenschap...
Botello SBP Botello SBP 3 km Wij zijn 5 studenten Handelswetenschappen aan de Uhasselt. Voor het vak ondernemen mo...
Gebroeders Wolfs Gebroeders Wolfs 5 km De Gebroeders Wolfs Limburgse broers gekend in de duivenwereld
De beweegvlinder De beweegvlinder 5 km " De beweegvlinder" wil kinderen helpen en ondersteunen in hun ontwikkeling door midd...
Recensies
Veel mooie wandelroutes, met verschillende afstanden. Van bos tot zandvlakte, zeer veel te zien op deze wandelingen. Enkele gebieden zijn soms? afgesloten voor honden. Dit staat wel duidelijk aangeduid.
Mooi natuurgebied met wandelroutes. Je blijft wel het verkeer langs de randen horen. De ijskar bij de sluis is een sterke aamrader voor een beloning voor of na een wandeling.
Prachtig natuurgebied. Waterrijk en er vertoeven tal van watervogels en andere diersoorten. Ook sporen van everzwijnen gezien op de wandeling. Zeer belangrijk gebied voor de instandhouding van fauna en flora. Doe een stevig paar wandelschoenen aan en geniet met volle teugen.
Hier kom je tijdens het wandelen zeker tot rust en kun je genieten van een prachtig stuk natuur.
Een mooie zonnige wandeling
Mooie wandeling gemaakt! Rode stippellijn gevolgd en ook het stukje tussen de vijvers gedaan. Dat is het mooiste deel! Een ijsvogel gespot, veel gaaien en de runderen.
Veel variatie om te wandelen, goed aangegeven wandelroutes.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijd
Mooi natuurgebied tussen Albertkanaal en Bokrijk. uitgebreide wandelmogelijkheden, ook enkele fietspaden doorkruisen het gebied. Variatie van bossen, beken, grote vijvers en heide. Grote variatie aan water-vogels om te bewonderen voor de liefhebbers. Er zijn verschillende parkings rond het gebied van waar je je wandeltocht kan starten.
Rode wandeling met vertrekpunt De Slagmolen is een mooie wandeling in en rond de Maten. Jammer dat een stuk vd wandeling door de bebouwde kom gaat. Laatste stuk langs de Stiemerbeek is deze periode vrij drassig.
Zeer Rustig en Aangenaam om te Wandelen .. Proper.. Een Aanrader .Bezocht opWerkdag
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid