facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Natuurpunt Grote Nete

Natuurpunt Grote Nete

Info

Natuurpunt Grote Nete beschermt planten, dieren en hun natuurlijke omgeving. Zodat we nu én in de toekomst van de natuur kunnen genieten.

Geschiedenis

Het werkgebied van Natuurpunt afdeling Grote Nete is gelegen in het zuiden van de Kempen. En tevens ook in het zuiden van de provincie Antwerpen. Onze afdeling omvat de gemeenten: Laakdal, Westerlo, Herselt en Hulshout. We zorgen voor het beheer van de reservaten en ook voor de verdere uitbouw door huur en aankoop van natuurgebieden in deze gemeenten.
Natuurpunt Grote Nete organiseert ook natuurwandelingen, beheerswerkdagen en andere activiteiten met de bedoeling het ledenbestand te laten uitgroeien tot een stevige en brede basis voor natuurbehoud in onze streek en in heel Vlaanderen. Onze afdeling telt reeds meer dan 600 leden.
Ook deze pagina moet een steentje bijdragen tot meer natuur en meer vrienden van de natuur.

Misschien in het kort enkele kernelementen samenbrengen die typerend zijn voor Natuurpunt in haar verschillende werkingsvelden:
Beleid:
In elk structureel overleg waar de functie natuur belangen in heeft, zal de beleidswerkgroep actief zijn, dus als er natuurwaarden in het spel zijn, spelen we mee.
Reservatenwerking:
Het 'veilig stellen en ontwikkelen van natuur en natuurgebieden' is een kernactiviteit van natuurpunt.
Natuur en Milieueducatie:
Via 'vorming' wordt de basis gelegd voor een nieuwe wijze van natuurbeleving. Onbekend is onbemind daarom willen we verwondering wekken voor de natuur, zal men respect verkrijgen voor die natuur en kan men er zich voor engageren.
Natuurstudie:
Het systematisch verzamelen van gegevens, verdere analyse en het doorspelen van de conclusies naar de buitenwereld is de wijze waarop Natuurpunt aan studie doet. Studie om bruikbare gegevens te leveren voor het beleid, voor de reservatenwerking en zeer belangrijk, ook om mensen te motiveren.
Verenigingswerking:
Natuurpunt Grote Nete wil gekend zijn in de regio als een open vereniging waar iedereen met een hart voor de natuur in terechtkan, waar iedereen met een engagement naar de natuur dit engagement kan ontplooien en op die manier mee bepalend kan zijn hoe de lokale natuurkoers zal gevaren worden.
Economische betekenis:
In de afdeling zijn de laatste jaren vele ha natuurgebied aangekocht, ingericht en beheerd. Deze natuurgebieden zijn grotendeels aangekocht met Europese, Gewestelijke en provinciale steun. Deze steun is nu vastgelegd op het grondgebied van de afdeling waardoor de inwoners van deze gemeenten de mogelijkheid hebben om van deze natuurgebieden te genieten.
Sociale betekenis:
Tewerkstelling en Integratie! Samen werken, wandelen en genieten in onze natuur.
Recreatieve betekenis:
Recreatie krijgt, in onze stressvolle wereld, een steeds grotere maatschappelijke betekenis.
Onze reservaten zijn allemaal opengesteld, zachte recreatie is een belangrijke nevenfunctie van onze natuurgebieden.
Cultuurhistorische betekenis:
Geregeld gaan landschappelijke, ecologische en cultuurhistorische waarden hand-in-hand.
Al die werkingsvelden, al die raakvlakken met andere functies, maakt duidelijk dat Natuurpunt in de maatschappij wil staan.

Adres: 2230 Herselt
Stad: Herselt
Postcode: 2230



op zoek naar gerelateerd: Natuurgebieden Natuurpunt, Natuurpunt wandeling Westerlo
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Vzw Kerstkroeg Vzw Kerstkroeg 77 meter VZW Kerstkroeg zet zich elk jaar in voor goede doelen. De editie 2019-2020 heeft plaa...
Oude Motorenclub Herselt vzw Oude Motorenclub Herselt vzw 4 km Oude Motorenclub Herselt vzw is een vereniging van liefhebbers met een passie voor ou...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid