facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Mutas

Adres: Leliegaarde 20, 1731 Asse, België
Telefoonnummer: 02 272 09 00
Staat: Vlaams Gewest
District: Vlaams-Brabant
Stad: Asse
Route: Leliegaarde
Huisnummer: 20
Postcode: 1731


Openingstijden

maandag: 24 uur geopend
dinsdag: 24 uur geopend
woensdag: 24 uur geopend
donderdag: 24 uur geopend
vrijdag: 24 uur geopend
zaterdag: 24 uur geopend
zondag: 24 uur geopend

Recensies
Helaas al enkele keren beroep moeten op doen in Spanje twee keer hartproblemen en evenveel keer tandpijn, mijn echtgenote 1 keer in Italië en we zijn altijd goed en correct geholpen geweest. Documenten met dossiernummer voor terugbetaling kosten en/of ziekenhuisopnames achteraf ook altijd ok. Ik trek de vele zeer negatieve commentaren hier niet in twijfel maar in bepaalde gevallen om “recht te hebben op een professionele vip dienst” kan je beter een extra verzekering nemen zoals bvb Europ Assistence.
Heel mooi dat deze dienst er is en ik besef dat deze op vrijwilligers draait, dus bedankt hiervoor, maar : zou de communicatie niet beter kunnen?nMijn vader gebruikt deze dienst verschillende keren per maand om naar zijn immuuntherapie te gaan. 's Ochtends opgepikt worden, gaat nog vlot, maar terug thuis geraken is echt een ramp. Telkens staat hij ergens tussen een uur en 2 uren op straat te wachten tot het vervoer er is. Als hij probeert te bellen om te informeren, lukt het hem meestal niet om iemand te spreken te krijgen en maakt hij zich grote zorgen dat hij 'vergeten' werd. Een keer werd hij effectief vergeten en heeft hij een gewone taxi bijna 70euro moeten betalen om thuis te geraken. Het gaat hier om zieke, vaak bejaarde mensen. Als je je belabberd voelt en zo lang op straat moet staan wachten, is dat erg hard. Is het niet mogelijk om de patiënt te verwittigen als de chauffeur grote vertraging oploopt? Dan kan men tenminste even terug ergens binnen gaan zitten.
Ik ben opgenomen in het ziekenhuis in Turkije door hartproblemen. Mijn zoon heeft hier contact opgenomen met mutas en alle documenten doorgestuurd inclusief de facturen en contactgegevens daar maar helaas laten ze jouw in de steek. Niemand van mutas zelf heeft noch mij of noch mijn zoon gecontacteerd ivm situatie daar en verdere afloop.
Heel goede ervaring met Mutas in Italië, beide ouders, op een paar dagen na, met hartproblemen onverwacht in het ziekenhuis opgenomen, goede en vriendelijke communicatie en opvolging van hun dossier.Heel erg bedankt hiervoor want het is toch fijn om hulp te krijgen in een periode van stress!
Heel slechte opvolging. Facturen ontvangen voor prestaties die niet werden uitgevoerd. Geen antwoord krijgen op mails. Off topic reageren. Geen aanrader
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid