facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Museumschip Tordino

Museumschip Tordino

Info

De binnenvaart door de jaren heen.

Aan boord van het museumschip te Beernem

Geschiedenis

Het Museumschip is een privé initiatief van Frederic Logghe. Met dit project wordt getracht een stuk van de binnenvaartgeschiedenis in beeld te brengen.

De afgelopen vijftien jaar heeft Frederic verschillende schepen zien verdwijnen, maritieme installaties zien afgebroken worden en stukken traditie en kennis zien heengaan. Veel elementen hiervan werden gedocumenteerd en gedigitaliseerd. De laatste jaren heeft hij ook verschillende objecten gered van de sloop of aangekocht.

Deze zaken worden vanaf september 2018 permanent tentoongesteld aan boord van het museumschip Tordino. Voorheen was een deel van de collectie zichtbaar aan boord van het museumschip Aquarel, maar die bleek te klein.

Het is de bedoeling om de collectie verder uit te breiden en zo de Belgische binnenvaartgeschiedenis verder te ontsluiten voor iedereen.

Adres: Den Overzet, 8730 Beernem
Telefoonnummer: 0473673342
Stad: Beernem
Route: Den Overzet
Postcode: 8730


Recensies
Ik ben er gewoon langsgevaren met mn kajak maar qua omgeving op het water is het alvast de moeite.
Vertaald door Google Super Origineel Super
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid