facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Monasterium van het H Sacrament en OL-Vrouw

Monasterium van het H Sacrament en OL-Vrouw

Info

Hartelijk welkom op de pagina van de zusters Sacramentinen van Halle!
leggen ons toe op altijddurende aanbidding van de Heer in het Heilig Sacrament.

Geschiedenis

Hartelijk welkom op de website van de zusters Sacramentinen van Halle!

Wij zijn een kleine gemeenschap van zes monialen in Halle, Vlaams-Brabant, die zich toeleggen op altijddurende aanbidding van de Heer in het Heilig Sacrament.

Wij doen dat om te bidden voor hen die niet kunnen bidden en lief te hebben voor degenen die niet meer kunnen beminnen. Door ons gebed en onze dagdagelijkse bezigheden willen wij eerherstel brengen aan Jezus in zijn eucharistische aanwezigheid onder ons.

Een beetje achtergrond



De orde van de Zusters Sacramentinen gaat terug op de 17e eeuwse pater Dominicaan, Antoine Lequieu, die zich geroepen voelde om een nieuwe religieuze familie aan de Kerk te schenken. Het was de tijd van enerzijds het opkomend Calvinisme dat de werkelijke aanwezigheid van Jezus Christus in het Heilig Sacrament loochende, en anderzijds het Jansenisme, dat de gelovigen ver verwijderd hield van de

Heilige Communie. De Voorzienigheid schonk een nieuwe orde die door altijddurende aanbidding van het Heilig Sacrament in het tabernakel eerherstel zou brengen voor zoveel lauwheid onder de gelovigen.

De opdracht van de nieuwe orde werd aldus geformuleerd:

beminnen voor degenen die niet liefhebben,
bidden voor degenen die geen tijd hebben voor gebed,
gehoorzamen voor diegenen die slechts hun eigen wil doen,
aanbiddend neerknielen voor degenen die lastertaal spreken.
Waar het om gaat zijn plaatsvervangende liefdeblijken tijdens de aanbidding, neergeknield voor het tabernakel, maar ook tijdens de dagdagelijkse bezigheden. Gans het leven van de orde is bezield door deze eerherstellende daden.

De Zuster Sacramentine kan dit verheven ideaal maar bereiken door het dagelijks meevieren van de Heilige Mis waar zij in een vurige Heilige Communie verenigd blijven met de eucharistische Jezus. Aldus straalt zij in haar verborgen leven een brandende liefde uit, verenigd met het offer van Jezus Christus zelf, die alle eer en glorie brengt aan de Heilige Drie-eenheid over gans de wereld.

De moniale orde en haar plechtige geloften werden op 6 november 1693 kerkrechtelijk goedgekeurd door Zijne Heiligheid Paus Innocentius XII. Een nieuwe goedkeuring volgde in 1935 door Zijne Heiligheid Paus Pius XI.

De Zusters Sacramentinen bezitten verschillende kloosters in Frankrijk en Amerika. Ook in ons klooster in Halle probeert een kleine gemeenschap van zusters trouw de constituties van de orde te beleven in dankbare liefde voor de werkelijke tegenwoordigheid van Jezus in het Heilig Sacrament.

Adres: cyperiaan verhavertstraat 172, 1500 Halle
Telefoonnummer: 02 356 65 03
Stad: Halle
Route: cyperiaan verhavertstraat 172
Postcode: 1500


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 11:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Begijnhof O.L.Vrouw ter Engelen Halle Begijnhof O.L.Vrouw ter Engelen Halle 0 meter Een kapel gelek een ander.
Evangelische Kerk Halle Evangelische Kerk Halle 2 km Evangelische kerk met vriendelijke mensen en degelijk onderwijs.
Recensies
Dank u goed; voor alle liefde van Jezus eucharistisch
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid