facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Mijnmuseum Beringen

Mijnmuseum Beringen

Info

Het Mijnmuseum dompelt je onder in het woelige mijnverleden van Belgisch Limburg. Intrigerend en authentiek.

Geschiedenis


Het Mijnmuseum dompelt je onder in het woelige mijnverleden van Belgisch Limburg. Intrigerend en authentiek.

Als individuele bezoeker en gezin kan je elke dag van het jaar het museum bezoeken zonder reservatie! Combineer een bezoek aan de moderne tentoonstellingsruimte met een indrukwekkende ondergrondsimulatie (11u, 13u en 15u)

In groep kan je elke dag van het jaar het museum en de historische gebouwen bezoeken, mits reservatie ! Tal van pakketten mogelijk.

Download de gratis app ‘Mijnmuseum’ op jouw smartphone of tablet voor een extra interessant Mijnmuseumbezoek! Ontdek de Mijnzondagen om een blik achter de schermen te werpen. Of kom lekker uitwaaien op onze mijnterrils en genieten van een lekker Koolputtersbiertje op ons terras van fietscafé Mijnmuseum.

www.mijnmuseum.be



"Het Mijnmuseum is elke dag geopend van 10u tot tot 17u om je onder te dompelen in de woelige wereld van het Limburgse mijnverleden. Bezoek op eigen tempo de 9 zalen tellende museumpresentatie en wandel je met gids doorheen onze ondergrondsimulatie. Tip : je kan de gratis app/audiotour Mijnmuseum voor gebruiken gratis te downloaden op je gsm. Heb je kinderen bij? Dan krijg je van ons ook nog een gratis museumboekje om in te vullen. Groepen en scholen krijgen speciale rondleidingen met gids - meer info op de website Vanaf maart 2023 zijn er weer Mijnzondagen - meer info op de website"
Adres: Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen
Telefoonnummer: 011453025
Stad: Beringen
Route: Koolmijnlaan 201
Postcode: 3582


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 17:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: 10:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Steenkoolmijn Beringen, Be-MINE bezoeken, Mijnmuseum Genk, Mijnmuseum Beringen openingsuren, Beringen-Mijn activiteiten, Beringen-Mijn adres, B MINE eten, B Mine spookhuis
Recensies
Een indrukwekkende plaats met bijna honderd jaar geschiedenis waar weiden met heide uitgroeide tot een multiculturele gemeenschap en belangrijke rol gespeeld heeft in de economische groei van ons land. Heel leuke 2 a 3 uur durende rondleiding dankzij de mijngids Patrick.
Er is enerzijds een gedeelte met audio via een app die het verhaal vertelt en er is anderzijds een gedeelte waarbij je een bezoek doet aan een reconstructie van de mijnen. Daarbij krijg je uitleg van een vrijwilliger die er zelf werkte. Je krijgt een goed idee van hoe het was om er te werken, maar ook hoe ze werkten aan veiligheid en efficiëntie. Het is interessant om eens te bezoeken.
De rondleiding duurt bijna 2 uur en neemt je mee binnen doorheen de hele oude mijnsite. Een echte aanrader! Geen klassiek museum met foto's en voorwerpen in glazen kasten maar op tocht door het verlaten mijngebouw met iemand die zelf in de mijn gewerkt heeft en verteld hoe het er aan toe ging en welke weg de mijnwerkers elke dag namen op weg naar de mijn. Ook de mijnsimulatie is echt de moeite.
Het mijnmuseum bezocht tijdens open monumentendag 2021. We betaalden 4€/volwassene entrée toeslag, en daarvoor krijg je zeker waar voor je geld. Ontdek de verschillende soorten kolen en hoe ze tot stand kwamen. De makette met bijhorende film en begeleiding an licht creëert het volledige verhaal. Bekijk foto's van mijnwerkers en lees het verhaald hoe het einde van de mijnen tot stand kwam. Je komt ook te weten welke 7 andere mijnsite's er nog zijn in ons land. Absolute aanrader voor een heel mooi stukje erfgoed van België. Daarna ook nog een keer terug geweest om de rondleiding met gids te doen op een mijnzondag. Zeer interessant, en de gids gaf een mooie rondleiding boordevol informatie!
Geen woorden kunnen deze ervaring beschrijven; dat wil zeggen dat het gewoonweg erg interessant en verrijkend was. De gidsen zijn allemaal ex-mijnwerkers en kunnen met passie vertellen over hun eigen ervaring. Elke vraag werd beantwoord. Het museum zelf is aangevuld met heel wat didactische materialen, foto’s en videomaterialen.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Bij het Mijnmuseum worden hele informatieve rondleidingen gegeven, ook voor kinderen goed te volgen. De nabijgelegen Avondurenberg is voor kinderen ook heel leuk.Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Jammer dat door corona je geen gids had maar toch interessant om te doen. Wat we enorm tof vonden was de nabootsing hoe het er vroeger ondergronds in de mijn aan toe ging
Heel interessante rondleiding door nagemaakte mijnen gekregen van een enthousiaste ex-mijnwerker. Echt een aanrader!!
Een museum met in de kelder een nagemaakte ondergrondse mijn. Het museum zelf is aan de kleine kant maar niet minder interessant. Inkom 6€. De gids was zeer fantastisch !!! Men krijgt voor 3 € extra een geweldige rondleiding.+- 45 min.
Met de audiogids op je telefoon krijg je een boeiende rondleiding in het museum. De rondleiding van gids in de simulatie mijn was echt de moeite. Je zag en hoorde hoe het er aan toe ging. Onze gids de Mil was grappig en de kinderen vonden het de max!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid