facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Mijnboretum, Arboretum in het centrum van Genk

Info

Dit prachtig stukje groen werd in 1927 aangepland om na te gaan welk soort hout men kon gebruiken in de mijnen.

Geschiedenis

Als de steenkoolmijnen openen in Winterslag, Zwartberg en Waterschei komt alles in een stroomversnelling. Het zwarte goud zorgt ervoor dat mensen van heinde en verre zich aandien om in de mijnen te werken. Het Genkse landschap begint stilaan te veranderen.
In 1927 besluit het gemeentebestuur om op de heidevlakte tegenover het college een proefaanplanting van bomen aan te leggen. Om te kunnen vaststellen welke soorten dennen, sparren en coniferen opgewassen zijn tegen de arme Genkse zand –en kiezelgrond gaat men een 40-tig tal bomen planten.
En de winnaar is :
De grove den . Door zijn unieke getordeerde structuur kan deze boom enorme druk aan. Hij groeit zeer goed op de Genkse grond. En zeer belangrijk ten tijde van de mijnen: hij kraakte eerst voor hij knakte; zo hadden de mensen in de mijn nog tijd om te vluchten.
Het arboretum is de uitstekende plaats om de buurt bijeen te brengen. Prachtige initiatieven uit te bouwen met verenigingen, kunstenaars , dichters, scholen, natuurliefhebbers, sportievelingen,… .
Dit bos is uniek door zijn geschiedenis maar ook door zijn ligging. Welke stad kan zeggen dat ze midden in de stad een bos hebben; dat ook nog toegankelijk is voor iedereen ?!

Waar wachte je nog op ?
Sluit je aan bij deze leuke club van het mijnboretum.

Adres: St Lodewijkstraat 74, 3600 Genk
Telefoonnummer: 0475/31.23.92
Stad: Genk
Route: St Lodewijkstraat 74
Postcode: 3600



op zoek naar gerelateerd: Wandelpaden genk, Lichtjeswandeling Genk, Wandelen KRC Genk, Visit Genk, Culinaire wandeling Genk, Vennestraat Genk, Wandelingen, Wandellussen
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Café Naturalis Genk Café Naturalis Genk 849 meter Zeer vriendelijke bediening in een ontspannende omgeving! Hier komen we terug!
Taxi-ags Taxi-ags 2 km heel goede ervaring gehad. Op tijd gekomen, correcte prijs, heel vriendelijke bestuur...
Publi Strada Publi Strada 3 km Reclame
The Indie Holiday The Indie Holiday 6 km I know that You need a vacation... you just don't know how to bring the best out of i...
Recensies
Prachtige locatie, zeer interessant in ieder seizoen...er zijn steeds wel bomen en planten die in elke jaarperiode op hun mooist zijn....vele mensen lopen onterecht maar onwetend omheen het arboretum..het is echt een speciaal en uniek park...bezoeken sterk aanbevolen....
Uittip voor deze week. Zie foto's. Parkeren gratis. Opgelet, er is een maximum aantal mensen welke tegelijk binnen mogen in het openlucht museum.
Mooie wandeling Paden soms zeer modderig
Mooie diversiteit, leuke paadjes. Een plek ideaal voor een paar mooie fotoshoots.
Met de kerst prachtig.
Mooi openluchtmuseum. Was niet druk in deze coronatijd en helaas werden ook de diverse demonstraties in de huizen niet gegeven - daardoor was de toegangsprijs wel lager.
Bokrijk, steeds aangenaam om er rond te wandelen zelfs in Covid-19 tijden waarbij niet alles open is. Mooi verzorgd park en omgeving, voor herhaling vatbaar!
Mooi om te wandelen. Wel redelijk veel wandelaars.
Heerlijk gewandeld,zeer mooi park
Leuke wandeling....perfekt aangegeven!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid