facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Masala Gent

Masala Gent

Info

Masala tv: sociaal videokanaal voor en door álle Gentenaars via digital storytelling: online creatieve en interessante stadsverhalen in audio, video, foto en tekst. Denk: AVS meets AJ+ (het digitaal platform van Al Jazeera)

Geschiedenis

Masala is een interculturele beweging die streeft naar meer diversiteit. Met haar digitaal platform reflecteert Masala TV in de breedste zin onze actuele maatschappelijke realiteit, met specifieke aandacht naar minderheidsgroepen (waarvan een significant deel met migratie-achtergrond) die vaak onderbelicht en/of gestigmatiseerd worden in berichtgeving.

Masala verspreidt zich doorheen openbare ruimtes en institutionele gebouwen tot woonkamers, moskeeën, kraakpanden en obscure achterkamers. Geen plek blijft gespaard.

Onder de werktitel 'Real News' willen ze van onderuit een mediakanaal oprichten dat genuanceerd nieuws brengt via verhelderende reportages, debatten, interviews, sociale experimenten en vernieuwende formats.
Masala organiseert workshops 'digital storytelling' voor jong talent waarna ze zelf aan de slag gaan. Bakermat Gent (met nadruk op de 19e eeuwse stadsgordel) dient als experimentele grond waar mensen worden getriggerd om met elkaar in dialoog te gaan en hun verschillen te overstijgen. Bovendien wil Masala de ideeën die voortvloeien uit het burgerbudget in beeld brengen.

Met deze alternatieve, digitale stads-TV wil Masala helpen bouwen aan een solidaire, pluralistische maar vooral democratische maatschappij waarin de grondrechten en opinies van élk individu aandacht krijgen. Via een grassroots beweging die een verbinding maakt van grondniveau tot beleidskaders wil Masala een belangrijk gat in het sociaal-maatschappelijk werkveld dichten.

Hoe?
Door sensibiliserende, interactieve en educatieve storytelling. Deze storytelling richt zich vooral naar jongeren van 15 tot 35 jaar, maar laat niemand onberoerd.

* Een digital storyteller is iemand die online creatieve en interessante verhalen vertelt in audio, video, foto en tekst. Hij of zij focust zich op de universele vaardigheid van het vertellen van goeie verhalen. Verhalen die verrassen, boeien, ontroeren en blijven kleven, maar dan wel met de digitale middelen van onze tijd.

Partners:
V.O.E.M. vzw - Vereniging voor Ontwikkeling & Emancipatie van Moslims, Etnisch-Culturele Federatie
Al Abrar Badr - Moskeevereniging
REC / CHASE - Expertisecentrum voor digital storytelling
Sonderland - Collectief van journalisten die op een vernieuwende manier media maken
DOK - Vrijhaven voor culturele manoeuvres
Mediaraven - experimenteerruimte voor digitale media
Caravan Journal - Rondreizende foto's en verhalen

Adres: Meibloemstraat 18, 9000 Gent
Stad: Ghent
Route: Meibloemstraat 18
Postcode: 9000



op zoek naar gerelateerd: Mission Masala menu, Mission Masala Gent menu, Mission Masala Gent take away, Masala vzw Gent, Mission Masala Antwerpen, Mission Masala foodtruck, Mission Masala openingsuren, Mission Masala reserveren
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
TAGMAG TAGMAG 2 km Toffe, bruisende plek waar leuke dingen gemaakt worden!
Nutteloos Weetje Nutteloos Weetje 2 km Elke dag een nieuw nutteloos weetje
ZIZO ZIZO 2 km ZIZO is een Vlaams magazine dat artikels brengt over holebi's, queers, trans en inter...
Samenleving & Politiek Samenleving & Politiek 2 km Samenleving & Politiek (SamPol), politiek maandblad
FlyCorporate FlyCorporate 3 km Your bizav resource. Offering industry news, opinions, inspiration and fun. Simply st...
MENT TV MENT TV 4 km Nagelnieuwe studio! Prachtig ! Veel succes @MentTV!
FR newsmonkey FR newsmonkey 6 km Update 13/02/2019: Ik merk net dat de hele crew van Newsmonkey hun eigen website 5-st...
Gent in Beeld Gent in Beeld 233 km Gent in Beeld brengt wat in en rond Gent gebeurt. Staat open voor reportage, videocli...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid