facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Maria Hendrikapark

Geschiedenis

Het Maria-Hendrikapark is een park in de Belgische stad Oostende. Het park - door de Oostendenaars ook wel (He)t Bosje genoemd - werd aangelegd op verzoek van koning Leopold II, die het park aanvankelijk Bois de Boulogne wilde noemen naar het bekende landschapspark aan de rand van Parijs. Uiteindelijk werd het park genoemd naar Leopolds echtgenote Maria Hendrika van Oostenrijk.Het park werd aangelegd op de plaats van een verwilderd stuk bos, even buiten de oude stadswallen, ten zuiden van de kazerne. Het ontwerp was van de hand van de Duitse landschapsarchitect Eduard Keilig. Op aandringen van de koning, stond de Belgische regering in 1886 het stuk grond af waarop het park werd gerealiseerd. Het park was toen 27 hectare groot. De eerste werken werden beëindigd in 1892. De “Avenue de la Reine” verbond nu het park met de zeedijk en het Koninklijk Chalet, één van de wensen van Leopold II. Eind juli 1892 werden zowel de Koninginnelaan als het Maria-Hendrikapark officieel in gebruik genomen. De bouwwerken hadden het park omgevormd tot een recreatiedomein waar op de aangelegde paadjes kon gewandeld of gereden worden (met koetsen, wagens en vooral fietsen!). Om de aantrekkelijkheid nog te verhogen werd op het eiland van de vijver een café-restaurant gebouwd, de “Laiterie Royale” (het huidige “Koninginnehof”, of in de volksmond nog steeds “t Laiterietje”). Bij de aanleg van het park werd ook gedacht aan sport en cultuur. Een tweede drankgelegenheid, gekoppeld aan een schuttersvereniging, was de Armenonville (nog bestaand). In een loods, eerder gebruikt door de beeldhouwers van de Graaf de Smet de Naeyerbruggen, kwam een geschiedkundig museum, het Museum Liebaert (verdwenen). Langs de vaart aan de oostzijde kwam het clubhuis van de lokale roeivereniging (verdwenen). Er was ook een zwemschool, de Vrije Zwemmers Oostende, maar dit is bij de recente renovatie ook verdwenen.

Adres: Oostende, West-Vlaanderen, Belgium
Stad: Oostende



op zoek naar gerelateerd: Restaurant Maria Hendrikapark Oostende, Koninginnehof Oostende, Minigolf Oostende Maria Hendrikapark, Wandeling Maria Hendrikapark, Parking Maria Hendrikapark Oostende, Iependreef Oostende, Gratis parking Oostende
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Leopoldpark Leopoldpark 1 km Heel mooi park om te wandelen. Worden ook veel activiteiten gehouden. Wij waren er te...
Leopoldpark (Oostende) Leopoldpark (Oostende) 1 km Rustig maar mag beter onderhouden worden
Parc Du Hôtel Oostende Parc Du Hôtel Oostende 1 km Goed gelegen hotel, oude sobere stijl, maar met alles wat je nodig hebt voor kortere ...
Iedereen kan tuinieren  met Marc Nevens Iedereen kan tuinieren met Marc Nevens 3 km Coaching Eco-tuinprojecten: advies en begeleiding naar ideeën, inspiratie, subsidies,...
Raversijde Raversijde 5 km Raversijde est un hameau sis sur la côte belge, au sud-ouest de la ville d’Ostende de...
Recensies
Toch speciaal park. Het leent zich uitstekend voor open lucht evenementen.. o.a circusact TAZ. Dit park onderscheidt zich van andere parken doordat het niet typisch te definiëren valt. Je hebt erwel waterpartij. Er blijken vakantiehuisjes te zijn. Brede paden waardoor je altijd het gevoel hebt dat er een auto zou komen. Ik mis het gevoel met de natuur.
Mooie plaats in oostende om te wandelen tot rust te komen, en de natuur op te snuiven. Wat een prachtige eendjes die zo tam zijn. Ook leuk om te gaan vissen. Mooie Karpers vangen !
Mooi aangelegde wandelwegen en fietspaden met tevens een ruim terras waar het aangenomen vertoeven is op een zonnige dag.
Leuk voor jong en oud. Verzorgd etablissement met vriendelijk personeel en jobstudenten. Niet duur en ontspannend. Er zijn go-carts, trappelbootjes, speeltuin en mini-golf. Leuk restaurantje met goede kaart.
Zalig groot park, kun je uren in ontspannen, en daarna of ervoor in het Koniginnehof iets drinken , indien meer tijd zou ik er de hele dag in vertoeven !
Stadspark gelegen dichtbij het station en gratis parking in Oostende. Gericht op gezinnen is er een speelzone en speelbos aan de konijnenvijver. Wandelen kan er op het bomenpad. Het loop- en wandelparcours is 5km lang en start aan het Spiegelmeer. De blikvangers aan de koninginnenvijver zijn de Nelson Mandelabrug, het kunstwerk three Graces kogelstructuren en het zicht op de watertoren.
Rustig wandelen en even weg uit de drukte met een mooie bistro restaurant speeltuin mini golf het Koninginnen hof 10-19 uur.
Mooi park om in te wandelen. Op de verharde paden of langs de bospaadjes. Speeltuin, katrol en klimrek voor de kids.
Prachtig park! Skaterampen perfect voor opgroeiende kids. Minigolf is op een toffe manier gepimpt. Cafetaria met ruim aanbod en correcte prijzen. Wel meer lawaai nu door Q Music die er zijn zomerbar geïnstalleerd heeft...
Prachtig park waar je allerhande activiteiten kan doen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid