facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Manus

Manus

Geschiedenis

Bij patisserie Manus te Brasschaat proberen we steeds vernieuwend, met eerste keuze dagverse producten en met veel precisie onze artikelen te presenteren. Dagelijks komt alles ’s morgen vers in de bakkerij te Brasschaat.

Het assortiment brood, patisserie, chocolade, ijs en nog vele andere lekkernijen worden allemaal in eigen huis bereid met de meest hoogstaande grondstoffen en verse ingrediënten. Dit blijft vooral nodig om de door het harde werken verdiende naam te blijven behouden.

Zo wordt er dan ook elke dag vernieuwend gedacht aan producten die nodig zijn om de vraag van de meest kritische en veeleisende klant op zijn wenken te kunnen bedienen. U stelt ons de vraag en wij proberen het uit te werken. Zoals u het al ergens anders kon lezen: in onze verschillende afdelingen worden op bestelling wonderen verricht en kan een mirakel ook, al zal dit een beetje meer tijd in beslag nemen.

BRASSCHAAT

Herman Janssens ging ervaring opdoen bij de meest gerenommeerde zaken in het Antwerpse tot zelfs het opsteken van recepturen van een bakkerij in Knokke.

Hij ging van de befaamde chocolatier Delrey in Antwerpen, bakkerij Van Hunsel in Ekeren Donk over patisserie Delafaille in Schilde tot een andere bakkerij André in Deurne om overal de knepen van het vak en zelfs dat ietsje meer te leren.

Ondertussen was het steeds uitkijken geblazen naar de geschikte locatie om zelf te starten met al de bagage die hij in die jaren had mogen opdoen bij de grote meesters in de branche.

Uiteindelijk werd, de toen nog koude bakkerij die zich bevond aan het huidige adres Bredalaan 491, overgenomen.

KAPELLEN

Een ruime hypermoderne winkel die alles heeft om iedereen de ultieme winkelervaring te laten genieten... Een regelmatig veranderend assortiment om onze klanten te laten proeven van wat onze patissiers, bakkers en chocolatiers allemaal in hun mars hebben…

Het nieuwste in onze winkel zijn de betaalautomaten waar zowel met munten als briefjes kan betaald worden. Onze winkelmeisjes werken daardoor hygiënischer en de teruggave klopt altijd. De persmachine is een ander stukje vooruitgang. U perst zelf uw sinaasappelsap, al dan niet bijgestaan door één van onze medewerkers. Verser kunnen wij het echt niet brengen…

Zaterdag en zondag worden in onze atelier elk uur verse pistolets gebakken. Om 16.00 uur komen de laatste keer vers gebakken krokante broodjes en pistolets uit de oven, een service die wij u graag geven.

MANUSBIS

MANUSBIS is een feit. Iedereen praatte er over maar nu is het eindelijk zo ver. Sinds 1 oktober is in onze nieuwe zaak in Kapellen, de verbruikerszaal op de eerste verdieping boven, Manus, geopend.

Stijlvol ingericht en met uitzicht op de terrastuin (in aanleg) kan je er een hapje komen eten. ’s Morgens vanaf half acht is er de mogelijkheid om te ontbijten. er is een zeer ruim ontbijtbuffet voorzien. Je kan de ochtend met “Veuve Clicquot” champagne inzetten als je dat wil.

Vanaf half twaalf starten we er met de lunch. Een beperkte kaart waar voorstelletjes als spaghetti, slaatjes en andere kleine hapjes in het oog springen. Naast deze klassiekers vindt u ook een volwaardig vlees- of visgerecht met dessert.

Na de middag is er de mogelijkheid om bij een koffietje een pannenkoek, wafel of een heerlijk ”Manus” dessertbord te nuttigen. Als je wil kan je een gebakje recht uit de winkel op je bord laten brengen. na een dag degustatieplezier sluiten wij de deuren samen met de winkel om zes uur.

Adres: Bredabaan 491, 2930 Brasschaat
Telefoonnummer: 036513055
Stad: Brasschaat
Route: Bredabaan 491
Postcode: 2930



op zoek naar gerelateerd: Manus ontbijt, Manus Kapellen telefoon, Manus Bis, Manus Kapellen ontbijt, Manus Kapellen lunch menu, Manus Bis ontbijt reserveren, Manus -- Kapellen, Taarten Brasschaat
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Van Opstal-Van Boxel Brasschaat Van Opstal-Van Boxel Brasschaat 228 meter Echte bakker!
La Boulangerie La Boulangerie 229 meter Zo blij met hun zuurdesems en croissants tartelletes en fougasses zijn ook top. Wij e...
Snoephuis NV Snoephuis NV 281 meter Prima covid-veilige procedure. Zeer correcte, vriendelijke service. Bestelling voor m...
Les Tartes de Françoise Les Tartes de Françoise 776 meter Via de app 'to good to go' een taart gaan redden. Het was een cheesecake en het was e...
Bakkerij Devers Bakkerij Devers 880 meter Gezellige bakker . Ruime keuze van brood , pistolets en aanverwanten. Lekkere pateser...
Sophie's Cakery Bakery Sophie's Cakery Bakery 2 km Breed aanbod producten, goede wijnen, veel groenten en fruit, groenten en diverse die...
Patisserie Charlotte Patisserie Charlotte 3 km Ik ben op 2 augustus naar een event geweest waar Charlotte de catering verzorgde. St...
Bakkerij Mortier Bakkerij Mortier 4 km verse warme bakker van bij ons :-)
Recensies
Een week geleden ter plaatse een verjaardagstaart want via mail werd dit niet aanvaard. Er was een afbeelding gevraagd die werd vroeger op een mooie chocolade basis gemaakt. Bij afhaling was afbeelding niet aanwezig, met de opmerking dat ze de mail niet hadden ontvangen! De mail met de afbeeldingen was een week eerder gestuurd en de zaakvoerder of toch iemand die daar iets te zeggen heeft ing persoonlijk bevestigd dat hij op de hoogte was! Bij afhaling bestelling. Dus op dag van afhaling ben ik 2x ter plaatse geweest, 1 keer voor de taart en 1 keer voor de afbeelding. De afbeelding was trouwens ook niet wat besteld was! De taart zelf is door een amateur gemaakt, de foto's zeggen genoeg ! De reputatie van Manus is hier helemaal om zeep gebracht en dit voor een taart van 70€. De standaard gebakjes zijn goed, maar dit is lopende band werk, eens op bestelling en niet standaard kan je echter beter elders gaan!
De moeite waard om voor in de rij te staan. Niet de goedkoopste maar nog geen spijt gehad, dus geld waard.
We hadden op voorhand besteld maar waren een brood vergeten. Dus moest mijn man aan de andere kant gaan aanschuiven om het brood te bestellen. Je kan toch gewoon het brood meegeven en afrekenen. Het is al langer aan de gang dat we misnoegd zijn maar dit was de druppel. Sommige verkoopsters zijn allesbehalve vriendelijk, we hebben een taartje met frambozen gekocht en er zat een kever onder hun antwoord: we werken met verse producten, pistolets zijn soms precies terug opgewarmd omdat ze de dag ervoor niet verkocht werden, de koffieboeken zijn soms zo klein dat je twijfelt of het de mini versies zijn of de gewone. We doen normaal niet mee aan reviews maar deze bakker denkt dat klanten blij mogen zijn dat ze daar komen. Hun prijzen zijn dan ook exuberant!
Wit en grof brood gaan halen. In tegenstelling tot hun patisserie viel dit kwalitatief toch wat tegen. Betalingen gebeuren er allemaal automatisch.
Goeie bakker , soms lange wachtrijen maar bekent in de omstreken
Heel mooie zaak en tot hiertoe was al wat we er gegeten hebben lekker. Speciaal brood, worstenbroodjes, appelbollen, taartjes,... Ze zijn niet de goedkoopste, maar hun kwaliteit maakt het meer dan goed. Het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam en ondanks dat er veel klanten zijn, gaat het er redelijk vooruit qua bediening. Mvg, Pascal
De laatste tijd meer en meer teleurgesteld, op elk vlak. Pistolets zijn stevig duurder geworden, daar tegenover staat dat ze kleiner zijn en vooral lucht bevatten. Hoewel ze ‘vers’ gebakken worden lijkt het alsof je als een halve Obelix een taai stuk vlees scheurt. Bij bestellingen loopt er altijd wel iets mis. We bestellen én betalen ruim op voorhand. Ofwel is het enorm lang wachten, ofwel hebben ze de bestelling aangepast omdat er weer iets mis liep. Als het zoiets niet is dan is de kassa stuk en mag je alsnog een half uur wachten om je bestelling op te halen. Als je hen contacteert zijn ze kort en bot en hebben ze altijd wel een excuus klaar waar ik als klant geen boodschap aan heb. Manus heeft veel van z’n pluimen verloren.
Bij Manus een taart besteld voor mijn zoontje dat 1 jaar werd. Door zijn allergie kan hij niets van dierlijke melk verdragen, maar daar maakte het team van Manus geen probleem van! Dankjulliewel voor mijn zoontje zijn verjaardag onvergetelijk te maken met deze koemelkvrije cakesmashtaart. Wijzelf hebben ook wat meegepikt en hij wa superlekker!
Bakkerij Manus is een gekend begrip in het noorden van Antwerpen en wie graag bij visite wil etaleren met een verpakking van deze patissier, zal daar zonder morren de lange wachtrijen voor trotseren. Vaak zijn wachtrijen een goede barometer om de betere zaken te herkennen. Helaas kunnen we toch niet van de indruk ontdoen dat bij deze zaak het succes vooral in de naam zit. De smaken van broden en pistolets zijn niet bijzonder te noemen en andere bakkers scoren opmerkelijk beter, al blijft smaak altijd subjectief. Wie de afmetingen onder de loep neemt en die heb je nodig zal helaas moeten vaststellen dat veel producten in deze winkel, of in één van hun automaten, opmerkelijk kleiner zijn dan bij andere patissiers. Wie afmetingen verwacht zoals bij concullega's in de Kempen of in de Ardennen, kan misschien niet geheel zijn of haar ontgoocheling verbergen. Het gebak is vooral gemaakt om te degusteren tussen duim en wijsvinder, met het pinkje omhoog. En bij een gekende naam, horen dito prijzen. Zijn er ook positieve punten? Zeker wel. Zo zijn de ontbijtmanden een echte aanrader. Conclusie: Wie voor de eerste keer zijn schoonouders wil uitnodigen uit Schilde of Knokke en een goede indruk wil maken, zit met deze verpakking aan het juiste adres. Wie echter Kempische afmetingen en smaken verwacht tegen democratische prijzen, moet zich toch even de vraag stellen of dit het trotseren van de lange wachtrijen waard is.
Één SCHWARZWÄLDER is besprenkel met kirch, een Martinique zou ik logies vinden met rum. Niet geproefd of niet aanwezig ?
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid