facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Makelarij

Makelarij

Info

De makelarij is een plek waar makers samen circulair ondernemen en waar het publiek op een duurzame manier producten, food, drinks en cultuur kan beleven!

Geschiedenis

De makelarij, een plek om samen duurzaam te creëren en te ondernemen.
Wij zijn makers, retailers en horeca folk, en we willen samen duurzaam ondernemen.
In 2018 gaan wij in Limburg op zoek naar één inspirerende locatie. Deelnemers kunnen er betaalbaar een ruimte huren. We delen kosten, personeel, energie, investeringen en creativiteit. Zo drukken we onze vaste kosten, werken we samen concepten met een meerwaarde uit, brengen we budgetten voor communicatie samen, en doen we vooral aan kringloopondernemen.
Wat is kringloopondernemen? Ons idee in een voorbeeld: een bioboer kweekt groenten. Hij verkoopt ze aan een chefkok, met een vegetarische grill-zaak. De schillen van uien, kolen,... van de horecazaak, worden doorgegeven aan een bloemiste die deze resten gebruikt om ecologisch te printen. Ook maakt ze met met overschotten van bloemen en bladgroen, schalen en potten, die te koop zullen zijn in een upcyclewinkel waar je nog tientallen andere leuke lifestyle objecten van andere creatievelingen kan kopen, zoals schalen gemaakt van de fietsbanden van de fietsenmaker, ... Dit kan nog even doorgaan. De reststoffen van de ene dienen als grondstof voor de andere. De creaties van de ene dienen als verkoopbaar product voor de andere. Op deze manier geven we creativiteit een kans, wordt ondernemen betaalbaar, en kunnen we een betere marketing voeren om andere consumentengroepen aan te boren. Hierdoor zal ook de consument bewuster omgaan met afval. En dan is de cirkel rond.
De makelarij is meer dan een 'collective workspace'. We maken samen bijzondere producten en concepten. Wij zijn mekaars netwerk en vangnet.
Wil je ook deel uitmaken van de makelarij, laat je kennen via [email protected]
Groetjes, Hanna, Jolien, Maarten, Christophe, Luc, Wilfried, Jan, Tine en Martine



"De Makelarij is de plek waar je het samen duurzaam kan maken. In de Tongerse Ambiorixkazerne plantten we onze vlag sinds 2018. Onze filosofie is circulair, onze goesting groot.Wat vind je bij ons? We verzamelen creatieve en duurzame horeca, retail en culturele initiatieven onder één dak.Verder hebben we werkruimtes voor ondernemende makers en workshopruimtes voor inspirerende praters.Heb je een idee?Wil je iets organiseren?Verras ons!"
Adres: Ambiorixkazerne, Blaarstraat 99, 3700 Tongeren
Stad: Tongeren
Route: Ambiorixkazerne, Blaarstraat 99
Postcode: 3700



op zoek naar gerelateerd: veltkamp & stam makelarij hattem, bakels hattem, veltkamp en stam facebook, veldkamp makelaar, posthuis makelaardij hattem, de waag hattem, van bakel makelaardij, makelaars hattem
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Mio mondo Mio mondo 1 km Gezellige dames!! En mijn haar is perfect zoals ik het wilde, in de winkel de ik erna...
Blackroll Benelux Blackroll Benelux 2 km http://www.blackroll.com
NAIL SHOP Belgium NAIL SHOP Belgium 2 km SOFIT NAIL SYSTEM – производитель средств для мастеров nail-индустрии. ...
Sxywheels Sxywheels 3 km Is enkel groothandel toffe mensen.
Indiga Indiga 3 km Boss ladies Sophie Wilmots en Silviane Cornut hebben hun krachten gebundeld: Sophie i...
Yves Thiernesse - tuin & schrijnwerk Yves Thiernesse - tuin & schrijnwerk 5 km Info
Bij ons kan je terecht voor:
- dressing & maatkasten
- inte...
3B1T 3B1T 44 km 3B1T is a Belgium-based freelance export management agency, assisting food & beverage...
Recensies
Creatieve geesten krijgen hier de kans om hun ding te doen. Van beginnende zelfstandigen tot workshops. De Makelarij is de place 2 be.
Toplocatie! Hoe men een ouder gebouw kan omtoveren tot een heerlijke plek om te vertoeven. Naast het lekkere eten in Taverne de Kazerne, is er ook een leuk divers aanbod. Creativiteit alom. Aanrader!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid