facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Lijssenthoek Military Cemetery

Geschiedenis

Lijssenthoek Military Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in de Belgische stad Poperinge. De begraafplaats werd ontworpen door Reginald Blomfield, met Arthur Hutton als uitvoerend architect en wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. Het is na Tyne Cot Cemetery de grootste Britse begraafplaats in de Westhoek en telt meer dan 10.700 graven verspreid over 35 perken op een oppervlakte van ongeveer 4 ha. De begraafplaats is ommuurd en heeft een poortgebouw met twee zijgebouwen. Kort voorbij de ingang staat de Stone of Remembrance. Het Cross of Sacrifice staat in de oostelijke hoek.In 2012 werd een nieuw bezoekerscentrum ingehuldigd. Door middel van beelden, teksten en media wordt de geschiedenis van de begraafplaats geschetst en voor elke dag van het jaar wordt het verhaal van minstens één slachtoffer verteld.

Adres: Poperinge
Stad: Poperinge



op zoek naar gerelateerd: lijssenthoek military cemetery boescheepseweg 8970 poperinge, chinezen lijssenthoek, lijssenthoek veldhospitaal, talbot house, lijssenthoek wikipedia, tyne cot, lijssenthoek bezoekerscentrum
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Lijssenthoek Military Cemetery Lijssenthoek Military Cemetery 0 meter Bezoekerscentrum is een ommeweg waard. Binnenin krijg je een mooie blik op de geschie...
Bouw en restauratie Sint-Bertinuskerk Poperinge Bouw en restauratie Sint-Bertinuskerk Poperi... 3 km Voorstelling van een nieuw boek begin september !
Recensies
Bezoekerscentrum is een ommeweg waard. Binnenin krijg je een mooie blik op de geschiedenis, het verloop, de groei, de dagdagelijkse kommer en kwel maar ook de "funny" dingen om het leven draaglijk te maken bvb groentenkompetitie met een pompoen van 11kg Ieder graf heeft een verhaal maar sommige springen eruit. Nurse Spindler, maj gen Mercer, Esdaile, Harry King, Donald Snaddon jongste nog terplekke liggend, Richard Van Neste enige Vlaming,... De expositie tond vliegeniers, flying boys, loopt er ook nog.
Boeiende kleine tentoonstelling, geeft een goed beeld van de omvang van het veldhospitaal. De begraafplaats spreekt voor zich.
De militaire begraafplaats die me het meeste pakt door het bijhorende verhaal. Visitor center is een mooie plus en brengt toch het nodige respect zonder het toeristisch te maken.
Grote oorlogsbegraafplaats nabij de Franse grens tussen Poperinge en Boeschepe. Het bijhorend bezoekerscentrum met een heel gedetailleerd overzicht en uitleg i.v.m. de oorlog en evolutie van het kerkhof. Ook tijdelijke tentoonstellingen, bv. van de gesneuvelde piloten die hier begraven liggen.
Meer dan 10000 jonge mensen die hun leven gaven. In het bezoekerscentrum heb je mooi overzicht van het lief en leed dat deze jonge mensen meemaakten. Blijft een plaats waar men ingetogen stil hen herdenkt
Lijssenthoek Military Cemetary heeft een ruime parking, vanwaar je rechtstreeks het mooie museum inwandeld. Je kan hier rustig een uurtje doorbrengen, alles is heel mooi gepresenteerd en erg informatief, met ook heel wat leuke weetjes. Het kerkhof zelf is indrukwekkend, zoals alle commonwealth kerkhoven perfect in orde. Enorm aangrijpend om te zien hoeveel mensen hier begraven zijn, die allemaal gevochten hebben voor onze vrijheid. Ook interessant is de super propere openbare wc.
Een levend noodzakelijk museum ter ere van hen die nutteloos de dood werden ingejaagd. Dit museum is een rustige, krachtige getuige van de inzet van allen die de menselijke verwoesting draaglijker trachtten te maken.
Indrukwekkende plaats. Uitstekend onderhouden. Infocentrum wat beperkt maar voldoet.
Indrukwekkend
De wreedheid van oorlog voelen en de kostbaarheid van het leven, de woorden op de grafsteen maken mensen buitengewoon verdrietig, de mensen zijn allemaal onschuldige oorlogsslachtoffers
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid