facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Libelhamelclub

Libelhamelclub

Info

Deze echte natuurclub, voor kinderen van 6 tot 12 jaar, wil de belhamels uit de omgeving van Kalmthout actief betrekken bij de natuur.

Geschiedenis

Deze echte natuurclub, voor kinderen van 6 tot 12 jaar, wil de belhamels uit de omgeving van Kalmthout actief betrekken bij de natuur die zo vlak bij hun deur ligt. De kinderen worden ingedeeld in drie groepen van max. 25 kinderen, met telkens twee vaste begeleiders. De 7-8 jarigen zitten bij de “Lantaarntjes”, de “Watersnuffels” vormen de middengroep en 11-12 jarigen bevolken de “Donderbolken”. De Vroente, vlakbij het Grenspark De Zoom - Kalmthoutse heide, vormt een prima uitvalsbasis.

Het grote succes van onze club hebben we te danken aan de speelse, niet-schoolse manier van werken. Tijdens alle activiteiten trekken we er met de kinderen op uit, waarbij het zélf ontdekken en het zélf doen voorop staan. Met afwisselende werkvormen mikken we op onvergetelijke ervaringen, op het speels verwerven van kennis en inzicht in de samenhang van de natuur en uiteraard ook op een respectvolle omgang met de natuur.

Voor elke activiteit wordt door de begeleiders een nieuw thema uitgewerkt, waarbij verwondering en speelse creativiteit de sleutelwoorden zijn. Een greep uit het recente aanbod: “Pootjes tellen”, “Kussentjes en sterretjes”, “Waterlanders”, “Kruidje-roer-mij-wel”. Elk jaar in september start het nieuwe werkjaar. De kinderen blijven een heel schooljaar lid en kunnen deelnemen aan 10 activiteiten. Deze activiteiten hebben 1 keer per maand plaats op woensdagnamiddag van 14u tot 16u30.

Adres: Putsesteenweg, Kalmthout
Stad: Kalmthout
Route: Putsesteenweg


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Beweeg mee voor Move To Improve Beweeg mee voor Move To Improve 902 meter Wij zijn een groep studenten van Thomas More. Om onze steun voor Move to Improve te t...
DG Marine  BOATS & MORE DG Marine BOATS & MORE 2 km Bootje of jetski kopen of laten onderhouden?
WIEKA VZW WIEKA VZW 2 km WIEKA (Wielrennen Kalmthout) VZW
Optimize Tri Boutique Optimize Tri Boutique 2 km De juiste diagnose , na een eerste intake gesprek. Knap van Bart
Manege 2b Manege 2b 3 km Manege2b De plaats waar kinderen kind kunnen zijn Wij geven les aan beginnende ruit...
Piknikfabrik Piknikfabrik 3 km Leuk om even tussendoor te zitten, niet al te groot en jammer genoeg geen muziek. Wel...
LM Stables LM Stables 5 km Privé stalling in een professionele accommodatie. Heeft u een vraag, aarzel dan niet ...
Stal Hof ter Heyke Stal Hof ter Heyke 5 km Stal Hof Ter Heyke - Stalling paarden - Begeleiding paard en ruiter
Two Lazy Seven Ranch Kids/Teens Two Lazy Seven Ranch Kids/Teens 9 km Fijne plek voor mens én paard!
Recensies
Heerlijk om daar te wandelen. Ze hebben ook een cadweazle, een soort elektrische 4x4 rolstoel. Die kan je gratis lenen, wel reserveren en een kopie van je ID afgeven. Er is nu 1 route waar je met de cadweazle kan komen van 4,2km. Het personeel is vriendelijk en legt alles duidelijk uit. Wij gaan nog eens terug in augustus als de heide bloeit. Het is een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt! En vooral fijn dat je als rolstoelgebruiker of als je moeilijk kan lopen ook gewoon mee kan door de cadweazle. Wij gaan zeker terug!
Goed informatiecentrum voor het mooie en uitgestrekte Grenspark Kalmthoutse Heide. Een eldorado voor fietsers en wandelaars. Ondanks de renovatie die gaande is, is het centrum goed bereikbaar plus ruime parking. Ligt tegenover een restaurant en een hotel. De er achter gelegen camperplaats biedt alleen een stroomvoorziening, maar is daardoor ook heerlijk rustig.
Leuk onthaal. Kunnen gebruik maken van zowel een electrische rolstoel als de volgende dag een rolstoel met aangepaste wielen. Wat een luxe was. Wij hadden gekozen voor een wandeling van 8 km, helaas was die een stuk langer, wat met het natte weer niet zo leuk was.
Dit is een van de bezoekerscentra van de Kalmthoutse heide. We waren zeer blij dat dit onder de covid 19 maatregelen toch beperkt open was zodat je alsnog hun sanitair kon gebruiken. Dit was zeer proper en qua maatregelen stond alles zeer goed aangegeven. Er waren ook een aantal dingen bladwijzers, info over dieren, kleurplaten voor kinderen,... die je gratis kon meenemen
Veel wandelroutes ook fietsroute. Keuze genoeg. Veel info brochures te verkrijgen bij de infodienst.
Leuke maar vermoeiende wandeling gedaan,het reeënpad is 24 km lang en strekt zich over heel de Kalmthoutse heide uit tot bij de Noorderburen.Zeker de moeite om te doen
Hulpvaardig & rolstoel met extra dikke banden is een aanrader om de heide te ontdekken voor minder mobiele personen je kan deze eenvoudig ontlenen
Mooi infopunt en toegang tot de Kalmthoutse heide. Er bevind zich ook een monument van Wereldoorlog twee en een bijenteelterij.
Maart 2021: Mooi vertrekpunt met parking voor enkele tochten in de Kalmthoutse heide.
Libel wandeling gedaan. Mss vinden anderen dit een mooi natuurgebied, maar ons kon het niet bekoren. Fluitende vogeltjes, baasje die er met hun honden komen wandelen, veel mul zand, dor gras, wat bomen, een paar struiken brem, een verloren paardenbloem en een brandtoren die ingenomen is door een bende lawaaierige kinderen is er niks te zien.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid