facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Le Domaine des Hautes Fagnes

Le Domaine des Hautes Fagnes

Info

Hotel Welness restaurant brasserie nature

Geschiedenis

Le Domaine des Hautes Fagnes, hôtel spa 4 étoiles, constitue l'environnement idéal pour un séjour en famille, une cure de remise en forme dans notre centre Wellness "Vita Natura", pour une halte gastronomique ou l'organisation d´un séminaire ou d'un évènement.

Découvrez notre site web www.dhf.be et https://www.localisy.com/fr/page/hotel-domaine-des-hautes-fagnes afin de réserver tous nos coupons en ligne!

Adres: Rue des Charmilles, 67, 4950 Ovifat, Liege, Belgium
Telefoonnummer: 32080446987
Stad: Ovifat
Route: Rue des Charmilles, 67
Postcode: 4950



op zoek naar gerelateerd: domaine des hautes fagnes restaurant, hautes fagnes wandelen, le domaine des hautes fagnes 4950 ovifat, rue des charmilles, 67 4950 ovifat, domaine des hautes fagnes menu, hotel hoge venen, domaine des hautes fagnes tripadvisor, aux saveurs des fagnes
Recensies
Als je anno 2023 nog verborgen kosten gaat opvoeren nadat je hebt geboekt dan ben je als hotel echt niet netjes bezig. Waarom 2€50 dossierkosten? En 3 € om je auto te mogen parkeren? Wat een treurnis als je zo je geld wilt verdienen. De kamer was zéér klein, en de handdoeken stonken. En het eten? Zeer prijzig voor datgene wat je krijgt. De lokatie is uitstekend, maar een 4 sterren hotel? Nee dat is het wat mij betreft zeker niet.
De prijs is niet correct voor wat je krijgt. De spa is klein en verouderd en in de bar is de service matig. Gerechten zijn wel lekker, maar prijzig. Kamers zijn fijn, maar voor die prijs verwacht je gewoon meer.Kamers: 3/5
Fijn weekend weg geweest, kamers zijn prima. Spa is een beetje matig, had meer keuze verwacht qua saunas en meer bubbelbaden. In de bar slechte service ontvangen en dingen dubbel op de rekening. Volgens receptie stond het niet dubbel op de rekening, thuis factuur nog eens gecontroleerd. Stond er wel degelijk dubbel op. Na meerdere keren hierover gemaild te hebben durven ze niet meer terug te mailen. ERG SLECHTE SERVICE DUS.
Wij verbleven hier 1 nacht en waren niet onder de indruk, zelfs erg teleurgesteld. We betaalden best veel geld, maar kregen hiervoor niet de correcte waarde terug. Wij boekten een verblijf met wellness, maar mochten door een “fotoshoot” plots niet meer genieten van de wellness in de tuin die wel heel mooi is. Er werd ons gevraagd de tuin vroegtijdig te verlaten. Dat verbaasde ons erg: het was een zaterdag, het was prachtig weer en het hotel was volzet. Geen ideaal moment om een fotoshoot te organiseren. Ik begrijp dat je wil inzetten op marketing en nieuwe gasten aantrekken, maar de basisregel is wel om je huidige, aanwezige gasten goed te verzorgen en te zien dat zij tevreden zijn. We mochten de wellness binnen wel nog benuttigen, maar daar is het naar mijn beleving niet gezellig of relaxed en overbevolkt, aangezien niemand meer buiten mocht. Dit werd gevolgd door een slechte ervaring in de brasserie. Het restaurant was volgeboekt, dus wij kregen een tafel in de brasserie. Ze werken daar met 2 shiften, de 2e shift startte om 21u. Wij zaten in de 1e shift, en kregen ons eten pas om 21u… Buiten zaten alle gasten van de twee shift te wachten op hun tafel. We waren erg opgejaagd. Het eten zelf was ook niet lekker. Mijn pasta met groenten was smaakloos en droog. De risotto van mijn vriend was ook niet lekker. Uiteindelijk namen we geen dessert, wat wel jammer was aangezien mijn vriend jarig was en ik hoopte op een kaarsje op zijn dessert. Tenslotte was onze kamer heel erg klein, bed bestond uit 2 matrassen tegen elkaar geduwd. Amper ruimte om rustig te zitten of zelfs gewoon rond te lopen. Heel benauwde badkamer, enkel een douche. Badjas was veel te klein voor mijn vriend. Geen ijskast. Wij waren hier 1 nacht, ons wc-papier was direct op en er was geen extra rol voorzien? Dit zijn echt basisdingen waarop dit hotel tekort schiet. Het straalt absoluut niet de luxe uit die je zou verwachten van een 4 sterren-hotel - en vergelijkt met andere hotels van deze prijsklasse of zelfs minder. De locatie van het hotel was wel heel mooi. De tuin en ligbedden zijn heerlijk. Na een gesprek met de bazin hebben zij een restitutie voorzien van een deel van ons diner 50€ van het diner zat sowieso al in ons arrangement. Dat was correct en dat hebben we geapprecieerd, dit heeft een deeltje rechtgezet. Kortom, niet de romantische get-away die wij voor ogen hadden voor de 30e verjaardag van mijn vriend.
Leuk en aangenaam verblijf. Vriendelijk personeel en zeer lekker gegeten 3 gangen in het restaurant van het hotel. De algemene sfeer in het hotel geeft je een warm en ontspannen gevoel. In de wellness kunnen enkele kleine ingreepjes het niveau nog wat opkrikken, maar deze zaken zijn niet storend. De ontbijtzaal voelde een beetje kil aan, maar dat ligt vermoedelijk aan de coronamaatregelen. Nog een kleine tip voor de keuken...Wat meer confituur in het ontbijtbuffet is geen overbodige luxe. Besluit. Een aanrader ! Het hotel moet wel de prijs/kwaliteitsverhouding niet uit het oog verliezen. Dat kleine "tikkeltje" meer zou leuk zijn.
Een heel fijn en prachtig hotel met een rustgevende sparuimte. Kamers: Hele mooie kamers
Boekten hier een verblijf voor 1 nacht. + Personeel was steeds zeer vriendelijk en behulpzaam + Buiten ruimte van de wellness was zeer mooi + Locatie is ongeëvenaard, vlak bij de hoge venen + Attentie in de vorm van een verjaardagskaartje op de kamer wel naar mijn vriendin gericht ipv naar mij + Mooie wijnkaart en betaalbaar - hotel was vol geboekt, toch werd er op zaterdag om 17 u een fotoshoot georganiseerd in de buiten wellness ruimte waardoor iedereen naar binnen moest - overboeking van Bistro en restaurant maakte dat de keuken niet mee kon met aanzienlijke wachttijden als gevolg > 1 uur voor 1 gerecht reservaties van 21 uur waren om 22 u nog niet aan tafel - kamers zijn klein, badkamers ook - te weinig wc papier voorzien Details - 1 zandloper in een sauna voor 20 personen? - douche ruimte voor buiten sauna ruikt enorm muf - ontbijt kan ook niet overtuigen. Mijn wederhelft is in dialoog gegaan met de eigenares voor wat meer uitleg en er werd een financiële tegemoetkoming aangeboden. Hiervoor land de beoordeling op 2 sterren ipv 1 voor mijn ervaring
Bij reservering moest ik aanbetaling maken. Kreeg de volgende dag een bericht dat me boeking ongelukkig was verlopen en dat ze nog plek hadden voor alleen massage. Na het telefoneren kwam ik achter dat ze via google translate mail hadden gestuurd. Persoonlijk vind ik dat niet professioneel. De boeking klopte maar massage plek was beperkt kortom. Massage was geboekt om 1545 bij bevestigingsmail kreeg ik 11h sochtends, bij aankomst 1530 en bij aankomst op dat tijdstip was het ineens 1545. Massage was 45 min bedoeld en eindigde al bij 20 minuten wat erg spijtig was. Massage was zeker een teleurstelling omdat je goede massage verwachte en niet cirkel vormig massage gedurende heel tijd. Kortom de communicatie was nr 1 van slechtheid. Ik vind zelf erg onprofessioneel om geen engels te kunnen bij toeristisch locatie. Bij het uitchecken konden ze ineens mijn aanbetaling niet vinden. Erg rommelig. De dranken waren wel erg duur per drank zeker van 16 euro tot 100. De kamers waren erg ouderwets en zaten schimmels in de douches. Kamers waren ook veel te klein kortom geen 4 sterren waard. Ook zit hotel midden in renovatie. Avond was wel echt uitstekend. Super eten! Spa is ook uitstekend. We hebben enorm van genoten echt 4 sterren waard.
Slechte ervaring. Men spreekt geen Engels of Nederlands. De kamer wordt pas stipt om 15:00 vrijgegeven. Geen verzorgingsproducten, koffie, thee, minibar op de kamer 4 sterren ... echt niet. Erg drukke wellness in de middag. Lange wachttijden in de ongezellige bistro en dito restaurant. Het restaurant is niet a la carte, maar kent een dagmenu, waar je uit één alternatief kan kiezen als je het niet lust. Vegetariërs en veganisten niet welkom! Ook als je allergieën hebt: pech gehad. Men weet niet wat er in de buurt open is aan restaurants of ander vertier. De afspraken voor de massage waren op een andere tijd gezet zonder opgaaf van reden of enige communicatie. Bij de massages moet je het blijkbaar treffen, wij hadden alle drie zeer uiteenlopende ervaringen. En elke keer dus met handen en voeten en/of wachten op een collega die Engels spreekt. Positief: goed en divers ontbijt, mooie wellness, lekkere bedden, schone kamers. En als ze je uiteindelijk begrijpen, dan helpen ze je wel.
Ik zou het niet weten hoe deze hotel aan 4 sterren komt. De kamer was ok qua grootte en properheid behalve erg vuile spiegel. Geen airco of koelkast. Met warm weer is veel te warm om te slapen. De riolering in hele hotel stinkt. De kamer was niet gereed bij onze aankomst. We maakten gebruik van wellness. Ze eisen dat jij een badjas moet hebben. Waarom? Enkel om door de receptie te lopen? De rand van zwembad heeft veel scherpe hoeken, vrij gevaarlijk. Er is uitgang van het zwembad op het terras maar de deuren zijn gesloten en om buiten te zijn moet er hele omweg gedaan worden. De sauna was niet altijd warm, de hammam functioneert enkel als de deur open is. Zware teleurstelling. Enkel het gevarieerde ontbijt volstond. Alles was vers en lekker.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid