facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor LDP Donza

LDP Donza

Info

LDP Donza is de fusieclub die ontstaan is uit BBC Latem - De Pinte en BBC Deinze Nazareth. De eerste ploeg van LDP Donza zal aantreden in TDM 1 vanaf het seizoen 2019-2020.

Geschiedenis

BBC Latem-De Pinte is een basketbalclub die zich tot doel stelt om een goede basketbal opleiding te geven aan jongens en meisjes uit de De Pinte en omgeving.

De club deelt zich op in twee delen. Enerzijds is er een recreatieve afdeling en anderzijds is er een competitieve afdeling.

De club zet zijn deuren open voor jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 5 jaar die willen ontspannen met de bal. Voor de jongsten wordt er gestart met balschool en dit twee maal in de week. De competitie is hier beperkt tot een 4-tal Peanutstornooien. Voor de kinderen met drang naar competitie wordt er ook 5-5 gespeeld in een na-competitie die start vanaf januari.

Gedurende de eerste jaren van de opleiding wordt er geleidelijk gewerkt naar een volwaardige 5-5 competitie waarbij we sportieve ontwikkeling zoveel mogelijk laten gebeuren binnen hun leeftijdsgroep - tussen hun vriendjes.

Op 12-jarige leeftijd komen de kinderen terecht in de overgangsgroepen van Pupillen en Miniemen.
Op deze leeftijd blijft het recreatief aspect primeren maar zal er mogelijks al een eerste splitsing gebeuren onder de kinderen.
Vanaf 14 jaar (miniemen) is er een gescheiden competitie voor jongens en meisjes.

Indien we meer dan 1 ploeg hebben in de leeftijdscategorie pupillen dringt een keuze zich op omtrent de ploegindeling. Ofwel worden de meer getalenteerde spelers samen in een ploeg ingedeeld, ofwel vormen we 2 of 3 ploegen van ongeveer hetzelfde niveau waarbij het talent dan ook verspreid wordt over de ploegen.
De uiteindelijke keuze is afhankelijk van het beschikbare spelerspotentieel. Ook is het zo dat vanaf de categorie pupillen er een landelijke competitie is en in dat opzicht wordt de kans dan ook groter dat we opteren voor een indeling op basis van talent.
De sportieve cel maakt ieder seizoen per leeftijdscategorie de keuze en deze wordt gevalideerd door het jeugdbestuur.
In de leeftijdscategorie�n - miniemen, cadetten en junioren - zal er hoe dan ook steeds een landelijk team in competitie gebracht worden.

Landelijk spelende ploegen worden samengesteld uit meer getalenteerde spelers die ook een groter engagement kunnen en willen tonen voor de sport. Dit wil zeggen minimum 3x in de week trainen en voor sommigen zelfs 4-, 5- tot 6x in de week training volgen in de club of georganiseerd door het JBOC (Jeugd Basketbal Opleidingscentrum, dat een samenwerkingsverband is tussen clubs uit de Gentse regio).
Landelijke ploegen spelen hun wedstrijden over het hele Vlaamse landsgedeelte.

De spelers die daar niet toe behoren kunnen verder spelen op provinciaal niveau met het gebruikelijke trainingsregime van 2 trainingen in de week en wedstrijden in de provinciale competitie.

Eens de spelers de leeftijd bereikt hebben van 16 jaar worden zij mogelijks reeds ingezet in de seniores competitie.

Bij de junioren hebben we opnieuw een keuze moment. In deze leeftijdsgroep trachten wij de landelijk spelende spelers door te laten stromen naar de landelijke of nationaal spelende seniorsploegen.
De provinciaal spelende ploegen kunnen doorstromen naar de provinciaal spelende seniorsploegen.

Bovenstaande doelstellingen gelden zowel voor de jongens- als de meisjes-ploegen. Doch door de beperkte instroom van meisjes is het hier niet steeds mogelijk een ploeg van landelijk niveau in competitie te brengen.

In al onze jeugdploegen werken wij met gediplomeerde trainers, waarbij wij steeds trachten een zo hoog mogelijke scholingsraad te bereiken.

Adres: Polderbos 20, 9840 De Pinte
Stad: De Pinte
Route: Polderbos 20
Postcode: 9840



op zoek naar gerelateerd: LDP Donza Facebook, LDP Donza klassement, LDP Donza Heren A, LDP Donza > Webshop, LDP Donza U21, LDP Donza stamnummer, Sporthal OCP De Pinte, LDP Donza medische fiche
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
TC De Pinte TC De Pinte 157 meter Perfecte kunstgras terreinen, padelveld en familiale sfeer in de kantine!
Nimema Nimema 999 meter Women only self defence
Stal Hageland Stal Hageland 1 km Onze bobbi is 4 dagen geweest bijna niets ge eten nog een geluk dat het maar 4 dagen ...
Indiana THC Indiana THC 3 km Mooi viswater, grote vissen
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid