facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Landcommanderij Alden Biesen

Landcommanderij Alden Biesen

Info

Historisch monument, toeristische trekpleister, cultuur- en congrescentrum, decor voor tal van evenementen, Alden Biesen is het allemaal!

Geschiedenis

De Landcommanderij Alden Biesen is nu een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid. Dankzij het historisch kader en de vele mogelijkheden geboden door de uitgebreide infrastructuur, heeft het centrum een speciale en unieke taak. Alden Biesen is niet alleen een historisch en een cultuurcentrum, maar is ook een seminarie- en conferentiecentrum, een toeristische trekpleister en een knooppunt voor internationale netwerking.

Adres: Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen
Telefoonnummer: 089 51 93 93
Stad: Bilzen
Route: Kasteelstraat 6
Postcode: 3740



op zoek naar gerelateerd: alden biesen geplande evenementen, alden biesen restaurant, alden biesen openingstijden, alden biesen mysteries, alden biesen bloemen, alden biesen hotel, alden biesen wandelen, alden biesen opera
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zwembad De Kimpel Bilzen Zwembad De Kimpel Bilzen 3 km Wij komen al 20 jaar baantjes trekken In Bilzen maar de laatste maanden wordt er jamm...
Sportcentrum De Kimpel Bilzen Sportcentrum De Kimpel Bilzen 3 km Wij komen al 20 jaar baantjes trekken In Bilzen maar de laatste maanden wordt er jamm...
Jeugddienst Bilzen Jeugddienst Bilzen 3 km Topservice! Staan altijd voor iedereen klaar. Niet twijfelen om langs te gaan.
Stad Bilzen Stad Bilzen 3 km Een stad waar vanalles te beleven valt, zowel voor de inwoners, de dagtoeristen of he...
Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst Politie Bilzen-Hoeselt-Riemst 4 km Ik hoop dat de politie dit weekend, 30-31 juli, 1 en 2 augustus even hard optreedt t...
Recensies
Met haar ontstaan in 1220 behoort de Landcommanderij Alden Biesen tot een van de oudste en grootste kasteeldomeinen van Noord-Europa. De Landcommanderij biedt vandaag heel wat troeven. Kies voor een culturele belevenis en geniet van een van onze storytelling evenementen. Plan heerlijke wandeltochten door de glooiende hoogstamboomgaarden, duik terug in de tijd met een gegidste rondleiding, geniet van een concert of festival, of ontdek de omgeving van Bilzen en het prachtige Haspengouwse landschap.
Voormalige landcommanderij. Historisch monument, toeristische trekpleister, decor voor evenementen en tentoonstellingen, centrum voor Europese werking en congrescentrum...Alden Biesen is het allemaal! Het domein zelf, de kerk, de Engelse en Franse tuinen en het toeristisch onthaalcentrum zijn gratis te bezoeken. De waterburcht met het gerestaureerde appartement van de landcommandeur is enkel te bezoeken met gids of tijdens een tijdelijke tentoonstelling. Op zondag worden er regelmatig rondleidingen voor individuele bezoekers georganiseerd.
Prachtige Franse en Engelse tuin. De vommanderie is fotogeniek en prachtige omgeving om te rust te komen en re genieten . Zeker MEER dan omweg waard. Zelf meerdaags er te verblijven voor wandelen . Een " must "
Mooi domein en mooie omgeving om te wandelen. Wel spijtig dat je individueel het kasteel niet kan bezoeken. Dus... waren we hier op een uurtje terug buiten. Vandaar ook maar 3 sterretjes. Sorry.
Prachtig gerestaureerde middeleeuwse landcommanderij van Duitse ridders. Uitgestrekt complex met waterslot, kerk, bijgebouwen, tuinen en een grote hoogstamboomgaard. In de mooie, glooiende omgeving kan men aangenaam wandelen en fietsen langs knooppuntenBezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Mooi kasteel commanderij prachtig om door te wandelen en ook de ideale plaats voor trouw foto's en andere foto's te nemen.
Vandaag betaald evenement Agricultura. Veel dieren en lokale lekkernijen. Normaal zijn het kasteel en kerk voor een groot deel gratis te bezoeken inclusief wc. Grote tuinderij .
Heel mooi en rustig. Een aanrader in het voorjaar als er nieuw groen aan de bomen komt. Wil je fietsen of wandelen hou er dan rekening mee dat het glooiend is.
Prachtig gerestaureerd en ontzettend mooi en groot kasteel gelegen in een rustige en groene omgeving. Zeer zeker een aanrader om te bezoeken.
Er leuk om het verhaal in de avond te beleven. Werkte perfect met de tablet en de omgeving. Nadeel is wel dat je dan nog een keer terug moet komen om het overdag met daglicht te bekijken. Dat gaan we zeker doen!Bezocht opWerkdagWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenJa
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid