facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor La Ressourcerie Restor

La Ressourcerie Restor

Info

La Ressourcerie de la Dyle

Geschiedenis

Les Ressourceries

Les ressourceries sont nées de la nécéssité d'inventer des solutions alternative à l'enfouissement en décharge des déchets encombrants ménagers.

Le contexte
Le samedi après midi au parc à container, une émission spéciale sur une énième marée noire, une discussion sur l'application d'une directive européenne en matière de réduction des déchets, un article sur l'épuisement des ressources de la planète : quotidiennement nous sommes concernés par la question des déchets.

L'avenir nous promet des défis majeurs en la matière. Les localités peinent à assumer leurs coûts, l'environnement exige une prise en main rapide et efficace et la production de déchets, globalement augmente.

Les déchets posent problème. Un déchet se définit comme la "partie d'une matière rejetée comme inutilisable ou inconsommable". Le/la valoriste répare, remplace, recycle, transforme ces "objets perdus" pour lui donner une seconde vie.
Le décret ressourcerie

Depuis le 03 juin 2009, un décret encadre les acteurs de l'économie sociale actifs dans le réemploi.

Le décret "Réemploi"

L'arrêté "Ressourcerie" est prêt à entrer en vigueur !
Nos Missions

Réduction : la réduction à la source
Recyclage : la transformation du déchet en matière première
Réemploi : la réparation, la revente d'objets en fin de vie
Valorisation : la modification esthétique ou fonctionelle d'un objet en vue de lui donner une secconde vie


Le concept des Ressourceries intègre les axes du développement durable:



Économique : développer une activité qui favorise la réduction des encombrants;
Environnementale : favoriser la revalorisation et/ou le recyclage des biens en fin de vie;
Sociale: promouvoir la mise à l'emploi des personnes exclues du circuit traditionnel de l'emploi;
Citoyenne : sensibiliser à l'environnement.



"Entreprise à finalité sociale active dans la collecte des DEEE et des encombrants; la valorisation et la revente des réutilisables.Vente électroménagers, textile, bibelots, vaisselle, jouets, outillages, vélos, mercerie, livres."
Adres: rue de Glabais, 14, 1470 Genepiën
Telefoonnummer: 067/68.55.10
Stad: Genappe
Route: rue de Glabais, 14
Postcode: 1470



op zoek naar gerelateerd: Ressourcerie ReStore, Ressourcerie Court-Saint-Etienne, La Ressourcerie rixensart, Ressourcerie Louvain-la-Neuve, La Ressourcerie Bruxelles, Ressourcerie La Louvière, Ressourcerie meuble Bruxelles, Encombrants Genappe
Recensies
Geef geen sluitingstijd van 18.00 uur aan als je om 17.48 uur niet eens de winkel in mag ook niet om te kopen, kijk maar!! De meneer die "de kassa al had opgeruimd" en die rustig aan het praten was toen we terugkwamen, weigerde gewoon nog 5 minuten te werken, het was te veel gevraagd. Ook als we uitleggen dat we veel gereisd hebben om te komen. Wijzig de uren op Google, zo voorkom je dat mensen voor niets reizen.
Als je op zoek bent naar kleine decoratie, iets om in te richten of gewoon op zoek bent naar een bepaald item, raad ik deze plek aan. Natuurlijk kun je daar niet altijd het geluk vinden, maar je moet er vaak heen om de zeldzame parel te vinden! De prijzen zijn echt voor iedereen toegankelijk. Het personeel is vriendelijk. Wees niet bang voor stof, maar dat is normaal op zo'n plek. Er zijn ook kinder- en volwassenfietsen, veel serviesgoed
weigert zijn klanten om 17.50 uur de toegang terwijl de winkel om 18.00 uur sluit onder het voorwendsel dat de kassa gesloten is. We kunnen niet eens kijken omdat de lichten uit zijn.
De naam is verwarrend u moet weten dat de 25% herbruikbaar niet absoluut betrekking heeft op het volume maar op het aantal meubelstukken. Het is geen bedrijf dat uw omvangrijke spullen komt ophalen om ze te herstellen. Ze halen enkel meubels weg die in perfecte staat verkeren geen krassen, niet te ouderwets... die rechtstreeks te koop kunnen worden aangeboden in hun winkel. Meer dan teleurgesteld in een tijd waarin iedereen het heeft over anti-waste...
Doe 30 km met een afspraak bij de sleutel met objecten en laat je zelfs onderdrukken omdat ze zogenaamd nu een selectie maken op het niveau van te ACCEPTEREN objecten, terwijl de objecten die we meebrachten van kwaliteit en in orde waren, verbluffend !!!!! Vanaf nu containerpark. . . Eerlijk gezegd, waar is de ecologie in dit alles?? En daarnaast staat deze meneer zichzelf toe om spaarders lessen te geven door ze te vertellen niet meer te consumeren!!!! Geachte heer, als we zouden stoppen met consumeren, zouden veel mensen werkloos worden, te beginnen met U!!!!
Ik vind deze plek niet interessant. Vergelijk met dat van Frankrijk, dat veel meer heeft.
Winkel oh top persoonlijk altijd glimlachend prettige winkel. Er zijn mooie dingen, er is voor elk wat wils.
Uitstekend als initiatief, zeer gastvrij en veel keuze voor de ondergrond! Ik ga er minstens een keer per maand heen en ik kom altijd met iets weg. Prijsniveaus, het is aan de top en zeer betaalbaar.
Een plek om te weten! We kunnen ALLES of bijna in huis kwijt wat we niet meer gebruiken maar wat zeker een tweede leven kan krijgen: meubels/elektronica/boeken/spellen/sieraden/kleding/fietsen/servies/snuisterijen.. ..en daar worden mensen blij van die ze voor een hele lage prijs kunnen kopen! In deze tijd van groeiende overconsumptie en helemaal wegwerpbaar... Ik zeg lang leve de ressourcerie :
Klein restaurant, kleine kaart, leuke ontvangst, leuke avond. We voelen ons daar goed, we eten heel goed, we komen terug.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid