facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor La Ferme du Bois-le-Comte

La Ferme du Bois-le-Comte

Info

Eco verblijfcentrum voor gasten & groepen, bio & veggie keuken. Centre d'accueil écologique, cuisine bio. Eco centre for guest & groups, organic food.

Geschiedenis

Ecologisch centrum middenin de natuur, in de zuiderse sfeer van de Gaume, op een van de mooiste, krachtigste en stilste plekjes van België. Zowel individuele vakantiegangers als groepen kunnen bij ons terecht. De keuken is 100 % bio en vegetarisch, van uitstekende kwaliteit én erg lekker. De gebouwen zijn ecologisch gerenoveerd en voorzien van duurzame energiebronnen. We passen de principes van permacultuur toe. De ethische Triodos Bank is onze "huisbank" en Ethis onze verzekeringsmakelaar.

Adres: Bois-le-Comte 1, 6823 Villers-Devant-Orval, Luxembourg, Belgium
Telefoonnummer: 061 32 99 20
Stad: Villers-devant-Orval
Route: Bois-le-Comte 1
Postcode: 6823



op zoek naar gerelateerd: vacatures la ferme du bois le comte, la ferme du bois perdu, vacature bois le comte, ferme du bois le comte villers devant orval, bois le comte vacatures, la ferme du bois lecomte, la ferme du bois le comte bois le comte 1 6823 villers devant orval, bois le -< comte
Recensies
Dit is een parel in Wallonië. Er heerst een hemelse rustige sfeer. Ongedwongen en sereen. Het eten is er heerlijk en voedzaam. Het veganistische eten wordt in alles doorgevoerd. De kamers hoeven niet op slot en zijn hoogstaand basic uitgevoerd. In de kozijnen nestelen de zwaluwen. Je zit hier middenin het bos waar je urenlang niemand tegen komt.
Heerlijk gegeten, veel lekkere nieuwe smaken ontdekt. Een pluim voor de kookploeg! Locatie heel mooi, de tuin in bloei is prachtig.Ook praktisch gelegen in de buurt van Orval, de semois, mooie dorpjes zoals Chassepierre, ... Wij waren tijdens ons verblijf het enige koppel, er waren veel groepen aanwezig waardoor het ook niet echt rustig was. De stilte was soms ver te zoeken of misschien lag dit aan het hoogseizoen? + de akoestiek in de eetzaal niet optimaal. Het is een ideaal verblijf voor groepen/families, maar als koppel hadden we toch liever een beetje meer rust en stilte gehad in het gebouw en eetzaal.
Dit is voor de gelovigen van het veganisme en voor mensen die afzondering nodig hebben. Het verblijf is zeer rudimentair. Geen tv, geen wifi, geen internet, Spartaanse kamers. Enkel 's morgens is er echte koffie en melk. Weinig keuze aan het ontbijt, middagmaal en avondeten, alles veganistisch. De afwas moet je zelf doen, alsook de kantine en de traphal vegen. Een eventueel lunchpakket moet je zelf maken, eventueel met de overschotjes van de vorige dag. Voor ontspanning moet je ook zelf maar zorgen, er staat een piano, er is een akoestische gitaar en lectuur. Als je meer service wil, kies dan voor een jeugdherberg of een klein hotelletje of pension, het zal wellicht niet of niet veel duurder zijn.
Mooie boerderij, Provençaalse stijl, in het unieke landschap van de Gaume. Het mag wel grondig opgefrist en gemoderniseerd worden, het ligt er rommelig bij. Puur veganistisch. Geen kippen, dus geen eieren... La Ferme heeft een indrukwekkende groententuin en de vegan kok gebruikt er volop de kruiden en groenten. Na 3 dagen snakte ik naar een goed stukje bio-vlees of een zacht gekookt eitje. De kaas uit Orval evenmin op de menu. Er heerst een sfeer van een commune uit de jaren 60-70. Voor veganisten de moeite om er te gaan eten.
Ecologische boerderij en verblijfscentrum op een fantastische locatie midden in het groen bossen en weide, weg vd bewoonde wereld. Geen tv, radio, krant ... verstilling, gezellig rond de pelletkachel 's avonds, praten, lezen, ... Veganistische gourmet keuken. Altijd verzorgd, gevarieerd, lekker.
Bijzondere plek. Prachtig gelegen, zeer stil en rustig. Mooie natuur in de omgeving. Zeer bezielde eigenaars. Mooie permacultuurtuin in ontwikkeling. De keuken is zeer lekker. Zeer de moeite waard voor het volgen van cursussen of gewoon om te overnachten.
Veganistisch verblijf. Geen suiker maar er wordt door de gasten wel gerookt. Geen sleutels van de kamer.
Lekker zalig verzorgd eten, volledig biologisch. Goede sfeer. In het midden van de bossen. Een aanrader!!
Prachtige locatie. Ideaal voor veganiste en yoga groepen!
Zalige plaats om tot rust te komen, interessante ontmoetingen, lekkere veganistische keuken
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid