facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor L'Enjeu

L'Enjeu

Info

Bar et petite restauration - jardin - terrasse couverte - diffusions sportives - jeux de café



"La Butte du Lion est un monument de 40 mètres de hauteur érigé en 1826, à la demande de Guillaume Ier, roi des Pays-Bas, qui a souhaité marquer l’endroit présumé où son fils ainé, le Prince d’Orange, fut blessé le 18 juin 1815. Il est surmonté d’un colossal lion qui symbolise la victoire des monarchies. En haut des 226 marches, le regard embrasse l’ensemble du Champ de Bataille, une table d’orientation et différentes indications permettent d’appréhender les mouvements des troupes, comprendre les formations en carré de l’infanterie, les déploiements de la cavalerie et l’importance de la topographie des lieux."
Adres: Chaussée de Bruxelles, 413, 1410 Waterloo (België)
Telefoonnummer: 0493987932
Stad: Waterloo
Route: Chaussée de Bruxelles, 413
Postcode: 1410


Openingstijden

Maandag: 11:00 - 23:00
Dinsdag: 11:00 - 23:00
Woensdag: 11:00 - 23:00
Donderdag: 11:00 - 23:00
Vrijdag: 11:00 - 23:00
Zaterdag: 11:00 - 23:00
Zondag: 11:00 - 23:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Friday's Friday's 630 meter Vertaald door Google Geweldige plek. Origineel Super endroit.
G40 EVENT G40 EVENT 779 meter Organisation de soirées dansantes. Music Mix année 80 à nos jours...
Le Plan B - Waterloo Le Plan B - Waterloo 1 km Vertaald door Google Geweldige muziek met perfecte sfeer met waterpijpen. Zal het aan...
Waterloo After Work Waterloo After Work 2 km Thanks God, It's Monday! Get boosted for your whole week & dress up for the WAW After...
Archibald Café Archibald Café 2 km Vertaald door Google Erg duur qua kwantiteit en kwaliteit... 12 euro voor een croque ...
Switch - Bar de Nuit Switch - Bar de Nuit 4 km SWITCH - BAR DE NUIT Chaque jeudi le Switch t'ouvre ses portes de 1h à 6h. LE SWIT...
Knokke Out Waterloo Knokke Out Waterloo 4 km Mooie locatie! We hadden daar het team event. Was zeker in orde! Zeer efficiënt.
Recensies
Het Memoriaal van de Slag bij Waterloo 1815 is een unieke site in België dat tegelijkertijd fungeert als herdenkingsmonument en als historisch museum. Het is ook en bovenal een plaats boordevol geschiedenis. 1. Het Museum van het Memoriaal : herbeleef de slag aan de hand van uniformen, historische voorwerpen, interactieve kaarten, een unieke 3D-film… 2. Het Panorama : ontdek het gigantische doek van het Panorama, 110 meter lang en 12 meter hoog! 3. De Leeuw van Waterloo : beklim de 226 treden en geniet van het uitzonderlijk uitzicht op het slagveld. 4. De Hoeve van Hougoumont : ontdek het verhaal van “de slag in de slag” dankzij een multimediale voorstelling die innovatie en eerbied voor het verleden verenigt.
Heel goed onderhouden, zeer mooie lokatie. Ook het museum is interessant en leerrijk over de gevoerde veldslagen van destijds. Eens boven heb je een prachtig panorama. Leuke start van ons motorweekend. Zeker het bezoeken waard !!
Het is een heel uitgebreide site geworden waar je een hele dag vanalles kan doen! Uiteraard de heuvel met de leeuw, maar ook een modern museum dat ook voor kinderen interessant is, incl. 4D film. Je kan met paard en kar naar de Hougoumont-boerderij waar ook een knappe multimedia vertoning is. In de zomer zijn er animaties zoals het afschieten van een kanon. Le Wellington is een zeer gastvrij restaurant met lekker eten aan correcte prijzen, incl. kids menu. Maar er zijn evengoed picknick tafels aanwezig. Kinderen -10 jaar mogen gratis binnen. Ook een pluim voor de meertaligheid van het personeel.
Zeer indrukwekkend momument , vermoeiend om te beklimmen langs de smalle trappen , eens je boven bent een prachtig uitzicht over de omgeving . Grote parking aan het monument aan de taverne. Tickets zijn wel nodig om het monument te bezoeken en het panorama met 360° schilderij. Aan de ingang is een grote souvenir winkel. Mooie ervaring , zeker aan te raden.
Het monument ligt in een mooie rustige omgeving. De leeuw is van ver al te zien. Om de leeuw van dichtbij te bekijken moet je 276! treden omhoog. Ik heb daarom wel een paar keer onderweg, een paar tellen moeten stoppen, om even op adem te komen. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht op de omgeving. Er staan ook nog een aantal verrekijkers waarmee je de omgeving af kunt speuren.
Mooi museum, heel modern en het uitzicht boven is fantastisch. De shows met acteurs zijn een beetje flauw voor een volwassene maar de kinderen zullen dit wel leuk vinden. Bezoek zeker de lichtshow in de hoeve. Die is heel knap gemaakt.
Om alleen de trappen te mogen bestijgen en eens te genieten van het uitzicht een toegang vragen van meer dan €18 is er zwaar over. Het is niet zo dat men veel elektriciteit nodig heeft om dat te doen, dus aan de energiekost kan het niet gelegen zijn.
Leuke historische plaats, de beklimming van de leeuw hoort bij het museumbezoek.
Voor het eerst sinds lang naar de Leeuw van Waterloo. Het nieuwe bezoekerscentrum, het Memorial 1815, is indrukwekkend met o.a. een prachtige display van uniformen, een heel geslaagde permanente tentoonstelling en een fijne tijdelijke tentoonstelling over het einde van Napoleon´s leven op Sint Helena. De manier waarop het panorama is geherwaardeerd vond ik fijn. Leuke shop.
Fantastisch museum. Fantastisch uitzicht. Spijtig dat er geen Nederlandse uitleg was. De Engelse uitleg dienden wij te vertalen aan onze kleinkinderen. Ze vonden het wel fantastisch. De uitleg over het kanon , de musket en bajonet. Ze hebben genoten jammer dat er geen Nederlandse uitleg was alhoewel de leeuw door Willem er werd gebouwd.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid