facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kwekerij De Zoetewei

Kwekerij De Zoetewei

Info

Kleinschalige kwekerij van bijzondere groenten en fruit - pootgoed en plantgoed
Speciaal: zeldzame (klein)fruitsoorten, Andes-knollen en zoete aardappelen

Geschiedenis

Kwekerij De Zoetewei is een kleinschalige kwekerij van bijzondere groenten- en fruitsoorten gelegen in de Belgische gemeente Putte (bij Mechelen)

Kwekerij De Zoetewei verkoopt plantgoed en pootgoed van zeldzame (klein)fruitsoorten, Andes-knollen en zoete aardappelen. Bezoekuren van de kwekerij op afspraak. email: [email protected]

Hoe de kwekerij is ontstaan:
In mijn kinderjaren zat de nieuwsgierigheid naar al die verschillende tropische groenten en fruitsoorten er al vroeg in. Overal werden zorgvuldig de zaden uitgehaald om uit te zaaien op de vensterbank. Soms met succes, vaak met tegenslagen.
Al snel werd dus ook een hoekje van de moestuin (en de serre...) het laboratorium van de jonge plantenkweker, zoals hij het zijn vader zag voordoen met een uitgebreide cactus- en rotsplantenverzameling.
Na de middelbare school wist ik dus ook al zeker, tropische plantenteelt is mijn vak. Het werd uiteindelijk Wageningen (Nederland) om mij verder te bekwamen in de tropische plantenteelt. Met een stage in Australië in het onderzoek naar nieuwe gewassen in ´97 en een thesis over de mogelijkheden van gewassen uit de Andes voor commercialisering in de (Nederlandse) tuinbouw in ´99, werd de opleiding met glans afgerond.
Het lijkt bijna vanzelfsprekend dat de hobby moest uitmonden in een kwekerij van nieuwe gewassen, maar zo voelt het toch niet.
Het is pas nadat we ons nestelden in de grootouderlijke boerderij (ja, ook ooit een gedreven tuinder...) en 1,5 ha prima landbouwgrond ter beschikking kregen, dat de hobby echt uit de hand kon lopen. Inmiddels loopt de collectie in de honderden soorten en telen we al meer dan 25 jaar pepino´s, meer dan 15 jaar oca´s en al ruim 10 jaar zoete aardappels.
In 2015 besloten we om officiëel en kleinschalig met een plantenkwekerij in bijberoep te starten en planten te verkopen. We vermeerderen alle planten uit de collectie zelf.
Ook organiseren we twee weekends per jaar open tuindagen, waarop iedereen de collectie kan bezoeken. Op deze manier willen we met veel plezier onze kennis en passie verspreiden.
Onder "notities" is een overzicht van de collectie fruit, aardbeien, (serre)groenten en knolgewassen, terug te vinden (enkel te raadplegen via de computer).

Dimitri Jacobs

Adres: Zoetewei 120, 2580 Putte (Belgische gemeente)
Telefoonnummer: 015/247024
Stad: Putte
Route: Zoetewei 120
Postcode: 2580



op zoek naar gerelateerd: Zoetewei opendeurdag 2022, Moerbeiboom kwekerij, Zoete aardappel kwekerij, Kleinschalige kwekerij, Putte plant, Kwekerij vergeten groenten, Zoetewei Putte te koop, Tetradium daniellii kwekerij
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Primato Primato 1 km Heel knap state-of-the-art bedrijf.
Deel een Hele Koe Deel een Hele Koe 3 km Lekker vlees .. heerlijke pakketten.. vele beter dan andere soortgelijke aanbieder....
De Boskeshoeve De Boskeshoeve 4 km Geiten hoeve-ijs De Boskeshoeve
Recensies
Op de open tuindag mijn ogen uitgekeken. Wat een aanbod! Veel te veel mee naar huis genomen maar had nog veel meer willen meenemen! Niets dan lof voor deze mensen!
Heel leerrijke rondleiding, zeker een aanrader!! Prachtige voorbeeld tuin/plantage!! Verzorgd plantgoed. De eigenaar Dimitri een man met passie!
Toffe kwekerij. Jammer dat ze maar een paar dagen per jaar te bezoeken is. Groot gamma speciale planten.
Het zijn superleuke mensen en hebben lekker eten gemaakt met hun groenten
Vertaald door Google Enorme collectie eetbare planten, in meerdere variëteiten en soorten. Gewoon een geweldige plek om te bezoeken als je van groenten en fruit uit je eigen tuin houdt. Origineel Enormous collection of edible plants, in multiple varieties and species. Just an incredible place to visit if you love fruit and vegetable from your own garden.
Vertaald door Google Ik zou 10x meer geld hebben uitgegeven als alles op soort was ingedeeld alle appelbomen bij elkaar, aardbeien bij elkaar, vooral omdat het weer het niet toeliet om de tijd te nemen om te zoeken Origineel J'aurais dépensé 10x plus d'argent si tout avait été classé par genre tout les pommiers ensemble, fraisiers ensemble, surtout que la météo ne permettait pas de prendre son temps pour chercher
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid