facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor KSA en Chiro Opwijk bouwen: het nieuwe Jeugdheem

KSA en Chiro Opwijk bouwen: het nieuwe Jeugdheem

Info

Op deze pagina vind je alle nieuwtjes, foto's, plannen,... van de verbouwingen aan de lokalen van KSA en Chiro Opwijk in de Karenveldstraat

Geschiedenis

Iedereen in Opwijk is wel al eens op het jeugdheem geweest. Chiro en KSA delen er al meer dan 45 jaar lang hun lokalen aan de Karenveldstraat. Duizenden spelletjes werden gespeeld, vele kleren vuilgemaakt, onvergetelijke momenten beleefd, vele vriendschappen gesmeed. Kortom, ONS jeugdheem werd geleefd! De lokalen werden in de jaren ‘60 gebouwd met de bedoeling 10 tot 15 jaar dienst te doen.

KLJ, VVVKB, Windvlieger, KSA, Chiro,... Allen hebben ze in die tijd gebruik gemaakt van het Jeugdheem voor het houden van wekelijkse activiteiten. Ruim 45 jaar laten moeten de jeugdbewegingen het echter nog steeds met dezelfde gebouwen stellen. Deze zijn dan ook tot op de draad versleten. Het Jeugdheemcomité werkt dag in dag uit om de huidige lokalen in stand te houden. Door de slechte isolatie hebben we te kampen met een overdreven energieverbruik terwijl we vanuit de jeugdbewegingen net de nadruk willen leggen op duurzaamheid.

Op verschillende plaatsen in het gebouw hebben we te kampen met vocht- en schimmelplekken, zijn er gaten in de wanden en zijn deuren en raamkozijnen stuk of verroest. Door de enkele beglazing sneuvelen er frequent ramen tijdens de spelletjes op zondag. Het gebouw is bovendien slecht aangepast aan de noden en behoeften van de jeugdbewegingen: bepaalde lokalen zijn te groot en andere dan weer te klein, er is geen polyvalente grote zaal, geen gescheiden sanitair, etc. .

Het jeugdheem verliest langzaam maar zeker haar functie als veilige en multifunctionele thuishaven van KSA en Chiro. Dit terwijl de ledenaantallen van beide jeugdbewegingen de laatste jaren sterk toenamen en er elke zondag bijna 250 kinderen opgevangen worden. De (vaak creatieve) reparatiewerken waarmee we de brokken en mankementen in het verleden probeerden te herstellen, volstaan niet langer.

De jeugdbewegingen hebben daarom, samen met het Jeugdheemcomité, de Kerkfabriek en de Gemeente Opwijk de handen in elkaar geslagen om aan de toekomst van het Jeugdheem te werken. Op de pagina onze bouwplannen wordt concreet uitgelegd hoe het nieuwe Jeugdheem er zal uitzien!

Adres: Karenveldstraat 22, 1745 Opwijk
Telefoonnummer: 0498/421735
Stad: Opwijk
Route: Karenveldstraat 22
Postcode: 1745


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Nijdrop Nijdrop 434 meter We waren er ter gelegenheid van Opwijk Ontploft, een free podium avond waarbij onbeke...
Recensies
Leuke omgeving, jammer van de school er tegenover. Zet zich in om de jongeren te vermaken op een zondagnamiddag.
Elke zondag geweldige activiteiten voor alle leeftijden! Iedereen is er Welkom!
Mijn zoon is echt blij met zo'n sterke mannen als leiding maw Arthur Verstappen !!!
De jeugdbeweging waar jongens mannen worden!
De beste jeugdbeweging van't land!
Ik zit er en het is keiii tof
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid