facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Kraenepoel

Geschiedenis

De Kraenepoel, soms ook Kraenepoelvijver of Kraenepoelmeer genoemd, is een poel van 22 ha met omliggende bossen, in de gemeente Aalter (België). De Kraenepoel is de laatste van de tientallen vijvers waarmee in de middeleeuwen het Bulskampveld, het uitgestrekte heideveld van Aalter tot Brugge, bezaaid was. De poel ontstond vanaf de 13de eeuw, toen de bewoners veldstenen opgroeven of turf staken. De overgebleven putten werden gebruikt om vis in te kweken. De naam kraenepoel verwijst nog naar de oude Nederlandse benaming van turf: kraene of krane. De Kraenepoel is Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000-gebied 'Bossen en heiden van Zandig Vlaanderen: oostelijk deel (BE2300005).In de archieven wordt de poel voor het eerst vermeld in 1529. De poel werd eeuwenlang als visvijver geëxploiteerd. De zoetwatervis verloor echter aan populariteit, ten voordele van de makkelijker aangevoerde zeevis. Dusdanig verloren talrijke visteeltvijvers hun economische betekenis en verdwenen. De Kraenepoel was eind 18de eeuw gedegradeerd tot een moerassige depressie.

Adres: Lotenhullestraat 114, Aalter
Telefoonnummer: +3293741295
Stad: Aalter
Route: Lotenhullestraat 114



op zoek naar gerelateerd: Markettebossen, Kraenepoel Aalter wandelen, Natuurwandelingen Aalter, Wandelen Aalter
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Aalter Aalter 3 km Aalter är en kommun i Belgien. Den ligger i provinsen Östflandern och regionen Flande...
Aalter-Brug Aalter-Brug 5 km Aalter-Brug is een woonkern in de Belgische gemeente Aalter, gelegen in het noorden v...
Recensies
Heel mooi natuurgebied. Ik was hier voor een fotosessie en de locatie is zeer fotogeniek en de perfecte achtergrond voor gezinsfotos. Er is een kleine parking en een vogel uitkijkpunt.
Mooi stukje natuur in Aalter. Dit is een mooie plaats om even uit te rusten en vogels te spotten. In de winter kan je hier komen schaatsen.
Een heel mooi stukje natuur in Aalter. Bij een harde winter kan je hier schaatsen.
Mooi maar er zouden wat meer bankjes mogen met wat minder struiken vlak tegen je neus
Ideale plaats om even tot rust te komen. Paradijs voor vogels en amfibieën.
Interessante plaats om onder begeleiding van een gids te verkennen.
Prachtig stukje natuur!
Vertaald door Google Prachtig ongerepte natuur Origineel Przepięknie nienaruszona natura
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid