facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Koninklijke stallingen

Geschiedenis

De Koninklijke stallingen, ook wel Noorse stallingen, zijn een gebouwencomplex in de Belgische badstad Oostende. De gebouwen werden in 1904 opgetrokken als stallingen, in opdracht van Koning Leopold II. Het complex ligt aan de Koninginnelaan, een laan tussen de zeedijk en het Maria Hendrikapark en doet nu dienst als sportcentrum.GeschiedenisDe Koninklijke stallingen werden gebouwd in opdracht van Leopold II. Reeds in 1877 tekende de Engelse architect W.J. Green plannen voor nieuwe koninklijke stallen. Het project werd echter niet uitgevoerd. In 1902 waren er nieuwe ontwerpen van diverse Franse architecten, enerzijds van Coulomb en Chauvet, anderzijds van Alexandre Marcel, maar ook deze werden niet uitgevoerd.In 1902 koos Leopold II uiteindelijk voor het ontwerp van de Noor Ivar Knudsen. Knudsen had ook het Noors paviljoen voor de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs ontwerpen en het houten chalet op het Koninklijk Domein in Raversijde, dat in de Eerste Wereldoorlog werd afgebroken. In april 1904 werd gestart met de houtbouw van de stallingen. Het volledig houten complex werd voltooid in 1904, maar werd nooit in gebruik genomen als koninklijke stalling.

Adres: Oostende, West-Vlaanderen, Belgium
Stad: Oostende



op zoek naar gerelateerd: Sportcentrum Spuikom Oostende, Stad Oostende Sport terugbetaling, Sportinfrastructuur Oostende, Sportcentrum Oostende, De Spuikom Oostende, Sport Oostende, Wijksport Oostende, Vechtsport Oostende
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
CLW Oostende CLW Oostende 799 meter beste school kom hier waar wacht op kom
VIVES Bouw VIVES Bouw 1 km Het ziet er wel tof uit
College Kaaistraat College Kaaistraat 1 km strenge juffen
VIVES - Campus Oostende VIVES - Campus Oostende 1 km Het ziet er wel to uit
Recensies
Mooi gebouw en tof dat deze locatie gebruikt word als sportzaal maar deze gebouwen hebben dringend een totale renovatie nodig. De buitenkant moet echt weer in haar originele glorie hersteld worden.
Je kan hier vanalles doen er zijn zalen voor te sporten: 3 gewone zalen 1 voor trampoline en toestelturnen. En 1 grote voor basketbal. Er is er ook een judo club waar je judolessen kunt volgen en ook een schaakclub waar je ook lessen kunt volgen. Buiten zijn er ook nog eens 2 basketbalvelden. Er is ook een cafetaria waar je soep en drankjes kunt kopen. Het is er dus heel groot. Er zijn hier ook vaak sportkampjes kijk op de website van Oostende.
Mooie sportzaal in de stallingen. Hier maar ook op andere plaatsen in Oostende organiseert men sport overdag. Buiten het seizoen is er de mogelijkheid om allerlei sporten te doen voor slechts anderhalve euro. Hiervoor moet je wel een tienbeurtenkaart kopen. Buiten en binnen in de sportzaal kan gebasket worden. De koninklijke stallingen dienden als stallingen voor de paarden van koning Leopold II, die graag in Oostende kwam. In hout gebouwd met daken en torentjes in Chinese architectuur stijl. Er is ook een schaakclub, open 's avonds in het weekend, waar iedereen welkom is voor een partijtje schaak. Boven is er ook een mooi zaaltje, die denk ik gebruikt kan worden als feestzaal.
Sportgebouwen van stad Oostende. Toffe locatie. Opletten om niet op het voetpad te rijden bij het brengen van de kids..., politie controles!!
Op deze plaats word er op 14/10/2018 gestemt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Sportcentrum waar je verschillinde sporten kan uitoefenen. Basket en judo tot dansen en nog veel meer!!
Prachtig stukje erfgoed aan de kust, Zou nog net iets beter mogen onderhouden worden zodat alle zalen open kunnen voor sportactiviteiten.
Zonde, zonde, doodzonde. Hoe kan men zo'n historische plaats ontheiligen tot een ordinaire sporthal. Alleen cultuurbarbaren doen zoiets zonder respect voor onze geschiedenis. Een gemiste kans.
Aan Renovatie toe
Was altijd leuk om daar te zijn toen ik daar ging spelen en kijken naar de basket ben daat voor een stuk opgegroeit
Goede vloer om op te tennissen. Spijtig dat het een polyvalente zaal is met vele lijnen woonde vloer.
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar Koninklijke stallingen met het openbaar vervoer


Oostende Henri Serruysziekenhuis 70 meter
7
Oostende Henri Serruysziekenhuis 90 meter
7
Oostende Koninginnelaan 120 meter
Oostende Koninginnelaan 130 meter
Oostende Koninginnelaan 160 meter

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid