facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor KLJ Merchtem

KLJ Merchtem

Info

Welkom op de officiële pagina van KLJ Merchtem! www.kljmerchtem.be

Geschiedenis

De KLJ is een jeugd- en jongerenbeweging die in Vlaanderen ongeveer 300 afdelingen telt en deze brengen samen 26.000 leden bij elkaar. Het is een christelijk geïnspireerde beweging waar jongeren uit het landelijke milieu elkaar ontmoeten en zich persoonlijk en in groep kunnen vormen.

KLJ Merchtem is ontstaan tijdens het werkjaar 1928-1929 uit de vroegere BJB (BoerenJeugdBond) die werd opgericht om jonge land- en tuinbouwers te verenigen. Na de tweede wereldoorlog kwam de nadruk meer op ontspanning te liggen. Zo kwamen o.a. de sportfeestwerking met vendelen en wimpelen tot stand. In 1965, mede door de sterke daling van het aantal land- en tuinbouwers ging de toenmalige BJB zich meer richten naar alle jongeren van de plattelandsdorpen. Samen met deze ledenuitbreiding kreeg BJB een nieuwe naam: KLJ (Katholieke Landelijke Jeugd)

In Merchtem richten wij ons tot alle jongens en meisjes van 6 tot ... jaar. We werken in Merchtem met 6 leeftijdsgroepen: de -12 jarigen gemengd (onderverdeeld in 7 en 8 jarigen, 9 en 10 jarigen tenslotte 11 en 12 jarigen), de -16 jarigen (onderverdeeld in meisjes- en jongensgroep) en de +16 en +20 werking gemengd.
Onze vaste stek hebben wij in de Kerkeboomgaard waar we voor elke groep (twee)wekelijks de vergaderingen houden. De verschillende -12 groepen en de -16 groepen vergaderen tweewekelijks op zondagnamiddag terwijl de +16 jarigen hun activiteiten meestal wekelijks op vrijdagavond hebben. De +20 groep heeft zijn activiteit elke eerste en derde vrijdag van de maand. Elke keer tracht de groepsleiding er weer iets anders van te maken. Zo worden er tal van activiteiten voorzien rond sport, spel en ontspanning maar ook relatievorming en cultuurwerking worden aan bod gebracht.

Adres: Kerkstraat, 1785 Merchtem
Stad: Merchtem
Route: Kerkstraat
Postcode: 1785



op zoek naar gerelateerd: Spaghetti KLJ Merchtem
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Jeugdhuis Ifigineia Jeugdhuis Ifigineia 57 meter Gezellige plek voor de jeunessen onder ons
Scouts Juventa Merchtem Scouts Juventa Merchtem 283 meter Ze mogen beter onderhouden worden wat een rommel
KSA Merchtem KSA Merchtem 441 meter Super leuk
Chillen Met De Jeugd En Hobby En Vrije Tijd Chillen Met De Jeugd En Hobby En Vrije Tijd 1 km Chillen Met De Jeugd Met Mathieu.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid